معاون امور معدنی اکتشافات سازمان صنایع و معادن استان همدان از اجرای موفق طرح ژئو شیمیایی این استان خبر داد
معاون امور معدنی اکتشافات سازمان صنایع و معادن استان همدان از اجرای موفق طرح ژئو شیمیایی این استان خبر داد.
نعمت الله حقیقی گفت: این طرح در مدت نزدیک به پنج سال با هدف گذاری از پیش تعیین شده و عملیات مهندسی به طور کاملا علمی اجرا شد.
وی هدف از اجرای طرح اکشتافات ژئوشیمیایی استان همدان را دستیابی به اطلاعات علمی در زمینه شناسایی پتانسیل های معدنی ذکر کرد و افزود: در اجرای این طرح پنج منطقه از استان همدان هر منطقه به وسعت 2هزار و 400کیلومتر در مجموع بیش از 12هزار کیلومتر مشخص و اکتشافات ژئوشیمیایی در آن انجام شد.
وی گفت: در این طرح در هر 3کیلومتر مربع یک نمونه از رسوبات این مناطق جهت آنالیز دهها عنصر مهم در اکتشاف معدن, محیط زیست, صنایع طبیعی و کشاورزی مورد بررسی علمی قرار گرفت.
حقیقی افزود: برای مشخص کردن عناصر موجود در این طرح 5 نقشه 100هزار به وسعت 12هزار کیلومتر تهیه و در هر برداشت رسوبات, 40 عنصر مهم در معدن, آب و خاک, محیط زیست و کشاورزی آنالیز شد.
به گفته وی در اجرای این طرح علمی, نتیجه تلفیق زمین شناسی و آنالیزهای وضعیت ساختمانی پوسته زمین در مناطق تعیین شده مورد مطالعه قرار گرفت که از تلفیق این اطلاعات, مناطق معدنی در استان همدان به خوبی شناسایی شد به طوری که در هر منطقه مورد مطالعه بخش های که حتی پنج درصد احتمال تبدیل شدن به معدن را دارا هستند نیز مشخص شده است.
معاون امور معدنی و اکتشافات سازمان صنایع و معادن استان همدان افزود: در نتیجه این بررسی و مطالعات انجام شده, 32منطقه امید بخش برای مطالعات و اکتشافات نیمه تفضیلی مشخص شده است. وی خاطرنشان کرد: این بررسی علاوه بر دسترسی به نقاط امید بخش معادن, کاربرد ارزشمندی در امور زیست محیطی, منابع طبیعی و کشاورزی دارد.
وی خاطرنشان ساخت: بررسی های علمی نشان می دهد در برهه کنونی برای اجرای طرح توسعه هر منطقه, قبل از هر چیز نیازمند مطالعات نقشه های ژئوشیمیایی است که این نقشه ها محاسن و معایب پروژه را به خوبی مشخص و تعریف می کند. مهندس حقیقی بیان داشت: اجرای موفق طرح اکتشافات ژئوشیمیایی استان همدان که به عنوان اولین استان کشور به طور کامل اجرا شده مشخص ساخت که این استان از پتانسیل بالایی در بهره مندی از معادن مختلف برخوردار است. وی با اعلام اینکه امروز از لحاظ ژئوشیمیایی چیز پوشیده ای در استان همدان وجود ندارد گفت: در برنامه چهارم توسعه وضعیت اکتشافات نیمه تفصلی این استان تکمیل خواهد شد. وی بخش معدن را پشتوانه توسعه استان همدان ذکر کرد و گفت: با انجام این طرح زمینه سرمایه گذاری مطمئن در بخش معدن فراهم شده است و امروز می توانیم با اطمینان با بهره گیری از دست آوردهای علمی انجام شده نسبت به بهره ور بودن سرمایه گذاری در این بخش سخن بگوییم. وی افزود: در عین حال به شدت نیازمند سامان دهی اطلاعات جمع آوری شده ناشی از اجرای طرح اکتشافات ژئوشیمیایی هستیم تا بتوان این اطلاعات را با بهره گیری از سیستم های اطلاع رسانی در اختیار کاربران و سرمایه گذاران علاقمند در داخل و خارج از کشور قرار داد. وی افزود: اجرای این طرح نیازمند حداقل 200میلیون ریال اعتبار است. وی با درخواست از همکاری و حمایت مسئولان ذیربط برای تصویب و تامین اعتبار فوق یادآور شد در این راستا فرصت سوزی و از دست دادن زمان عملا خیلی از طرح ها را از توجیح اقتصادی خارج خواهد کرد.
نظر شما :