وجود 60 نوع ماده معدنی با ذخیره 50 میلیارد تن در ایران به اثبات رسیده است

۱۷ خرداد ۱۳۹۰ | ۰۶:۵۳ کد : ۶۲۸۸ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۶۸۸
خبرگزاری فارس: وزیر صنایع و معادن گفت: عملیات اکتشافی انجام شد ه وقوع 70 نوع ماده معدنی در ایران با ذخیره‌‌ای حدود 50 میلیارد تن را به اثبات رسانده است...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ، علیرضا طهماسبی در مراسم افتتاح بیستمین کنگره جهانی معدنی در ایران که با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و تعداد زیادی از دست اندرکاران بخش معدن در ایران و کشورهای خارجی در سالن‌ همایشهای صدا و سیما برگزار شد ، افزود: بیش از 10 میلیارد از این رقم مربوط به ذخایر فعلی و ما بقی ذخایر غیر فلزی اعم از مصالح ساختمانی و کانی‌های صنعتی است. وی با بیان این که انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان کنگره بیستم فرصت مناسبی را برای آشنایی بیشتر دست‌اندرکاران فعالیتهای معدنی در کشورهای مختلف جهان با پیشینه ، جایگاه و توانمندیهای معدنی ایران فراهم نموده است، افزود: فلات ایران با سابقه‌ای هفت هزار ساله خاستگاه یکی از قدیمی‌ترین فعالیتهای معدنی و ذوب فلز در جهان بوده و آثار و شواهد باستانشناسی بیانگر اهتمام ایرانیان به اکتشاف و بهره‌برداری از مواد و ذخایر معدنی فلزی و غیر فلزی به ویژه سنگهای قیمتی و گوهرها بوده است. در همین ارتباط مدارک و شواهد موجود نشان می‌دهد که بنیانگذاران علم گوهرشناسی در جهان دانشمندان مسلمان ایرانی نظیر جابربن حیان، ابوریحان بیرونی و شیخ احمد سفاوی بوده‌اند. وی یادآور شد: داده‌های آماری نشان می‌دهد که ایران از ذخایر قابل توجهی از مس، روی ، کرومیت، منگنز، طلا، آهن ، فلدسپات و سنگهای تزئینی و نما برخوردار می‌باشد که مطالعات و بررسیهای اکتشافی جدید وجود ذخایر بیشتری از مواد معدنی یاد شده را نوید می‌دهد. وزیر صنایع و معادن با بیان این که بسترسازیهای مورد نیاز برای مشارکت خارجی در فعالیتهای معدنی اعم از اکتشاف، تجهیز، آماده سازی و بهره‌برداری از معادن و طراحی و ساخت واحدهای فرآوری و صنایع معدنی در طول اجرای برنامه سوم و همچنین.تدوین برنامه‌‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران صورت پذیرفته و قانون جدید جلب و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی ضمانتهای مورد نیاز را برای سرمایه‌گذاریهای مطمئن خارجی در اشکال مختلف آن، ارایه می‌نماید، افزود: موقعیت ژئواکونومیکی منحصر به فرد، منابع عظیم انرژی و نیروی انسانی ماهر و فرهیخته در کنار ذخایر غنی معدنی، موقعیت ممتازی را برای سرمایه‌گذاری و مشارکتهای خارجی در فعالیتهای معدنی ایران فراهم نموده است. وی گفت: اجرای پروژه‌های متعدد معدنی با مشارکت شرکت‌های غیر ایرانی نظیر اکتشاف طلا و آنتیموان داشکسن در استان کردستان به کمک شرکت ریوتینتو، اکتشاف طلای آقدره در استان آذربایجانغرقی به کمک شرکت زرگان، اکتشاف و تجهیز معدن سرب و روی مهدی آباد در استان یزد به کمک شرکت یونیون کاپیتال، اکتشاف مس در کمربند مس ارومیه - دختر به کمک شرکت BHP، اکشتاف طلا در منطقه زرشوران استان آذربایجان غربی به کمک  بیانگر فراهم بودن شرایط لازم برای حضر فعال شرکتهای خارجی در فعالیتهای معدنی ایران است.
وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌های به عمل آمده در برنامه چهارم توسعه ایران بخش معدن را موظف به استخراج بیش از 250 میلیون مواد خام معدنی، ظرفیت‌سازی برای تولید 29 میلیون تن فولاد خام و محصولات فولادی، تولید 70 میلیون تن سیمان، تولید 300 میلیون متر مربع کاشی، تولید 24 میلیون تن کنسانتره و آهن و دانه‌بندی، تولید 1/1 میلیون تن کنسانتره مس، تولید 5/2 تن طلا، تولید 200 هزار تن شمش روی، تولید 500 هزار تن شمش آلومینیوم و تولید 15 میلیون تن سنگهای تزئینی و نما نموده است. وی گفت: تاثیرات مخرب زیست محیطی ناشی از بهره‌برداری از زمین و تغییر چهره طبیعت مخاطرات ناشی از سوانح و خطراتی که سلامتی و بهداشت را تهدید می نماید و تاثیرات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و روانی که اغلب حساستر و کمتر از قابل اندازه‌گیری می‌باشد. از اهم جنبه‌های نامطلوب معدنکاری در مقایس ملی و جهانی می‌باشد. طهماسبی با بیان این که تقاضای فزاینده بازار، افزایش مقایس معدنکاری، افزایش عمق وابعاد عملیات معدنی، تشدید سوانح معدنکاری، مخاطرات بهداشتی و خسارات مالی و تلفات و زیانهای جانی پرشماری را به دنبال داشته است، افزود: تعطیل دائم، بسته شدن موقت معادن و پیامدهای ناشی از خصوصی سازی و تعدیل نیروی انسانی و اثرات آن شروع به کار معادن بر محیطهای پیرامونی ناپایداریهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و روانی ویژه‌ای را همواره به دنبال داشته است. بدین منظور تدوین راهبرد توسعه پایدار بخش معدن و شناسایی پایداریها و ناپایداریهای توسعه این بخش مهم از اقتصاد جهانی را که به مثابه یکی از دستاوردهای کنگره بیستم برای نیل به معدنکاری پاک و صنایع معدنی سبز پیشنهاد می‌نمایم.
وی اظهار امیدواری کرد تا از طریق مبادله تجربیات، ارایه آخرین دستاوردهای علمی و پیگیری نتایج تحقیقات و پژوهشهای ارایه شده در کنگره بیستم، جهت‌گیریهای عمومی در کشورهای تولید و مصرف کننده مواد و فرآورده‌های معدنی به سمت راهبردی مشترک که متضمن استفاده بهینه از ذخایر پایان پذیر و تجدیدناپذیر معدنی، صرف انرژی و منابع کمتر با بیشترین بازدهی ممکن و توجه جدی‌تر به منافع نسلهای آتی باشد، هدایت شود. وی افزود:مایلم به نکته کلیدی و مهمی که غفلت از آن طی چند سال اخیر و به ویژه در شرایط کنونی جمهوری اسلامی ایران را با چالشهایی مواجه نموه است.

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :