قطب جنوب زمین آکنده از آثار برخورد شهاب سنگ هاست
دانشمندان با استفاده از فن آوری ماهوارهیی موفق به شناسایی و نقشهبرداری از حفره های متعدد ناشی از برخورد شهابسنگ ها زیر لایه های یخ ...
دانشمندان با استفاده از فن آوری ماهوارهیی موفق به شناسایی و نقشهبرداری از حفره های متعدد ناشی از برخورد شهابسنگ ها زیر لایه های یخ ناحیه قطب جنوب زمین شده اند.
این حفره ها یا ناشی از برخورد سیارکهایی به قطر 5 تا 11 کیلومتر بوده اند که پس از رسیدن به جو زمین پاره پاره شدند یا ناشی از فرود موجی از دنبالهدارها یا قطعات آنها.
این برخوردها حفره های متعددی را در ناحیهای به وسعت 2092 کیلومتر در 3862 کیلومتر در قطب جنوبگان ایجاد کردهاند.
دانشمندان در هفته جاری به یک کنفرانس علمی در گلاسکو گفتند که این حفره ها تقریبا 780 هزار سال قبل در طول عصر یخ ایجاد شده اند.این سنگ های آسمانی پس از برخورد، یخ و پوسته تحتانی آن را ذوب کرده و به سطح زمین رسیدند.
پروفسور فرانز ون درهوون، از دانشگاه دلف در هلند در گردهمایی اتحادیه بینالمللی جغرافیا در شهر گلاسکو اسکاتلند گفت که بزرگ ترین برخورد ناشی از یک سنگ واحد سوراخی به اندازه 322 در 322 کیلومتر در سفره یخی ایجاد کرده است.
چنین برخوردی احتمالا باعث ذوب یک درصد از این سفره و بالا آمدن سطح آب در سراسر کره به میزان 60 سانتیمتر شده است.
این تحقیقات اشاره می کند که ممکن است یک سیارک با ابعاد سنگی آسمانی که عامل کشتار دایناسورها در 65 میلیون سال قبل شناخته می شود، در دوره های اخیر به زمین برخورد کرده باشد.
به نقل از سازمان زمینشناسی، انسان های اولیه در زمان برخورد در آفریقا و سایر مناطق جهان کهن ساکن بودند، اما این برخوردها در دوران عصر یخ روی داده است و بنابراین حتی اثرات بالا آمدن سطح آب در اثر وجود کوه های یخ در اقیانوس ها تضعیف شده است.
این حفره ها با استفاده از دادههای ماهوارهیی برای نقشه برداری از اعوجاج های غیرعادی زیر سفره یخ ردیابی شدند.
نظر شما :