بیستمین المپیک معدنی جهان با محور معدن و توسعه پایدار گشایش می یابد
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نایب رییس هیات مدیره خانه معدن ایران با اعلام این مطلب گفت: هدف از برگزاری این کنگره که تا ...
بیستمین کنگره جهانی معدن با شعار "معدن و توسعه پایدار" روز شانزدهم آبان ماه سال جاری، در مراسمی رسمی در تهران آغاز به کار میکند.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نایب رییس هیات مدیره خانه معدن ایران با اعلام این مطلب گفت: هدف از برگزاری این کنگره که تا بیستم آبان ماه ادامه خواهد داشت، حمایت از همکاریهای بینالمللی در زمینه پیشرفتهای علمی و فنی و شیوههای نوین در امر معدنکاری و علوم مربوط به بخش معدن و استفاده بهینه از منابع معدنی غیرنفتی و ارایه نظریههای تخصصی است.
"محمدرضا بهرامن"، تبادل گسترده اطلاعات علمی تخصصی، اقتصاد معدنی، اشتغال، ایمنی و بهداشت و حفاظت زیست محیطی در معدنکاری و صنایع معدنی به منظور افزایش سطح دانش فنی مهندسان و متخصصان جامعه معدنی کشورها را از دیگر اهداف برگزاری این همایش بینالمللی ذکر کرد.
وی افزود: بیش از ۱۶۰محقق و متخصص از سراسر جهان به مدت پنج روز به صورت همزمان مقالات خود را در محل برگزاری همایش ارایه میکنند.
بهرامن، برگزاری این کنگره را فرصتی "کم نظیر" برای ایران دانست و گفت:
بیستمین کنگره جهانی معدن بهترین فرصت برای چارهجویی مسایل توسعهای، تولید و صادرات و معرفی زمینهها و مزیتهای سرمایهگذاری، به ویژه سرمایه گذاری مستقیم خارجی در معادن و صنایع معدنی در کشور است.
بیستمین کنگره جهانی معدن بهترین فرصت برای چارهجویی مسایل توسعهای، تولید و صادرات و معرفی زمینهها و مزیتهای سرمایهگذاری، به ویژه سرمایه گذاری مستقیم خارجی در معادن و صنایع معدنی در کشور است.
وی، سپس از برگزاری نمایشگاه جانبی همزمان با کنگره جهانی معدنی خبر داد و گفت: یکی از ویژگیهای این کنگره، برپایی نمایشگاه جنبی با عنوان "اکسپو "۲۰۰۵است که همزمان با روزهای برگزاری کنگره، آخرین تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته فناوریهای مدرن را در عرصههای گوناگون معدن به نمایش میگذارد.
بهرامن افزود: تا کنون ۱۵هزار متر مربع فضای نمایشگاهی رزو و قطعی شده است و ۹۵شرکت خارجی برای حضور در نمایشگاه به صورت قطعی ثبت نام کردهاند که برخی کشورها هم مانند آلمان، هند، آفریقای جنوبی و لهستان به صورت گروهی شرکت خواهند کرد.
وی یادآور شد: در زمان برگزاری بیستمین کنگره جهانی معدن بازدید از سه معدن نمونه کشور برای شرکتکنندگان ایرانی و خارجی کنگره برنامهریزی شده است.
به گفته بهرامن، بازدید از معادن سرب و روی اصفهان، مس سرچشمه کرمان و مجتمع معادن سنگهای چینی نیریز در استان فارس از جمله این برنامهها است.
"علی الماسی" رئیس کمیته برگزاری بیستمین کنگره جهانی معدن، نیز در این نشست، توسعه بخش معدن در کشور را نیازمند تبادل نظر و تعامل پیگیر و مستمر با سایر کشورهای موفق در این زمینه دانست و افزود: برخورداری کشور از منابع معدنی فراوان، انگیزههای بسیاری را برای تحقق این همکاری و مشارکت در سطح بینالمللی فراهم میکند.
وی افزود: کنگره جهانی معدن ( (WMCکه از آن به عنوان المپیک معدن یاد میشود، یک سازمان علمی وابسته به سازمان ملل متحد است که در سال ۱۹۵۸ میلادی با هدف پیشبرد دانش و شناخت معدن در سراسر دنیا تاسیس شده است.
رئیس کمیته برگزاری کنگره جهانی معدن با اشاره به عضویت ۵۳کشور در کنگره جهانی معدن، اظهار داشت: سالانه در یکی از کشورهای عضو اجلاس معدن به منظور رسیدگی و بررسی کنگره جهانی معدن برگزار میشود و هر سه سال یکبار نیز یکی از کشورهای معدنی عضو، کنگره جهانی معدن را برگزار میکند.
الماسی با اشاره به اینکه برگزاری کنگره جهانی معدن در اسفند ۱۳۷۹به تصویب هیات وزیران رسیدهاست، تعداد شرکتکنندگان این کنگره را حداقل ۵۰۰ میهمان و شرکتکننده خارجی دانست که به همراه شرکتکنندگان داخلی این تعداد افزون بر هزار و ۳۰۰نفر میشود.
در ادامه این نشست دکتر افتخارنژاد رئیس کمیته علمی بیستمین کنگره جهانی معدن، استقبال جامعه علمی جهان از بیستمین کنگره جهانی معدن را مناسب خواند و گفت: تا کنون ۴۲۰مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که از این تعداد ۱۷۰مقاله برای ارائه نهایی در کنگره انتخاب شده است.
وی ادامه داد: ۳۸کشور جهان در ارائه مقالات به کنگره مشارکت داشتند که بیشتر آنها از کشورهای صنعتی و معدنی دنیا نظیر آمریکا، روسیه، لهستان، کانادا، فرانسه و ... هستند که با استفاده از توان علمی دانشگاهها این مقالات پذیرفته شده است.
"غلامرضا حمیدی انارکی" دبیر هیات مدیره خانه معدن ایران نیز در این نشست در خصوص اسپانسرهای این کنگره گفت: اکنون کنگره بیستم معدن دارای ۱۶ اسپانسر است که مهمترین آنها وزارت صنایع و معادن، سازمان زمین شناسی و اکتشفات معدنی و سازمان توسعه و نوسازی معادن هستند.
وی، بخش عمده هزینههای برگزاری کنگره جهانی معدن را بر عهده دولت دانست و افزود: بخش دیگر هزینههای برگزاری این کنگره از محل درآمدهایی نظیر ثبت نام و حضور شرکتهای فعال در این کنگره تامین شده است که به نظر میرسد کافی نباشد.
نظر شما :