به منظور شناسایی توانمندیهای معدنی سواحل و بخشهای کم عمق آبهای ایران، کار مطالعات اکتشافی معدنی در سواحل آبهای ایران آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، ناصر عابدیان معاونت اکتشافات معدنی سازمانی زمینی شناسی افزود: سواحل و اعماق دریا یکی از جایگاههای مستعد برای دستیابی به مواد معدنی با ارزش در حال و آینده به شمار میآید.
وی گفت: در بسیاری از نقاط جهان سواحل و بسترهای دریاها دارای مواد معدنی با ارزش هستند. لذا معاونت اکتشافات معدنی و مدیریت زمین شناسی دریایی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در این خصوص تبادل نظرهای به منظور مطالعات اکتشافی در سواحل آبهای ایران آغاز نمودهاند.
عابدیان افزود: کانیهای سنگین و با ارزشی همچون طلا، تیتان، کروم آهن از جمله ذخایری هستند که میتوانند به صورت ذخایر انتقال یافته در سواحل یافته شوند.
وی گفت: مواد معدنی موجود در سواحل و اعماق دریاها یا از طریق فعالیت آتشفشانهای زیر دریایی و یا از طریق حمل رسوبات معدنی از ارتفاعات سواحل دریا به وجود میآیند و در مواردی ذخایر اقتصادی قابل استخراج را تشکیل میدهند.
عابدیان با اشاره به ارزش معدنی سواحل و دریاهای کشور گفت: هم اکنون در نظر است تا سواحل شمالی دریای عمان به منظور اکتشافات پارهای از مواد معدنی مورد بررسی قرار گیرد که در صورت به نتیجه رسیدن این مطالعات طی سال آینده به منظور انجام اکتشافات بیشتر بودجههایی در این خصوص در نظر گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: در دهههای آینده دریاها و اقیانوسها منابع قابل اطمینانی جهت تامین بخشی از مواد معدنی مورد نیاز جهانیان خواهد بود که در این راستا مطالعات گستردهای به وسیله کشورهای پیشرفته در حال انجام است.
گفتنی است تاکنون عملیات اکتشافات بیشتر در خصوص ذخایر و معادن قابل رویت در محدوده قلمر خشکی بوده در حالی که نزدیک به سه هزار کیلومتر از سواحل و محدودههای دریاها، دریاچهها و جزایر کشور از این دیدگاه ناشناخته مانده و تنها به ذخایر نفت و گاز توجه گردیده است.
نظر شما :