هیچ‌گونه دلیل قانع‌کننده‌ای برای حرکت سنگ 20 تنی در کنگاور همدان وجود ندارد

۱۷ مرداد ۱۳۹۰ | ۰۹:۲۵ کد : ۵۶۳۱ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۱۲۶۹
مهندس محمد باقر فرهادیان کارشناس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گفت وگو با گروه خبر این سازمان گفت...

سنگ عظیم الجثه 20 تنی درشهرستان کنگاور همدان به دلایل نامعلومی چندین متر به جلو حرکت کرده که تا امروز از نظرکارشناسان سازمان زمین‌شناسی واکتشافات معدنی کشور هیچ‌گونه دلیل علمی و قانع کننده‌ای برای وقوع این رویداد  وجود ندارد .
مهندس محمد باقر فرهادیان کارشناس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گفت وگو با گروه خبر این سازمان گفت : بنا به دعوت دانشگاه بوعلی همدان کارشناسان سازمان در محل حرکت سنگ مورد  نظر واقع در شمال ‌غرب کنگاور حاضر شدند و پس از ملاحظة علائم و شواهدی که حاکی ازجابجایی سنگ بود، این امر برایآنها محرز شد که حرکت سنگ طبیعی و بدون دخالت هبچ عامل خارجی صورت گرفته است.
وی در ادامه گفت : طبق اظهارات عشایر و مردم ساکن و  قرائن بدست‌آمده مشخص شد که سنگ 20 تنی طی 7 مرحله چندین متر به جلو حرکت کرده که این نوع حرکت ضمن اینکه نشان دهندة طبیعی بودن این جابجایی بوده، بیان کننده این است که حرکت سنگ مورد نظر با این حجم و وسعت در طبیعت بسیار نادر است و از نظر علمی جای مطالعه دارد.
فرهادیان با اشاره به حضور فعال کارشناسان خبره در محل و ادامه مطالعات در این خصوص تصریح کرد :کارشناسان در حال انجام تحقیقات تکمیلی‌تر جهت دستیابی به یک نتیجه علمی و قابل قبول هستند تا آنرا در اختیار اذهان عمومی قرار دهند .
وی در خصوص علت چگونگی ایجاد چنین پدیده‌هایی در طبیعت گفت : معمولا دو عامل اصلی با ترکیب یکدیگر باعث حرکت‌ سنگ‌ها در محلهای مختلف شده که یکی از این علل اصلی عوامل درون زمین ‌و زمین‌لغزه‌هایی است که باعث ایجاد شتاب اولیه و در نهایت حرکت و جابجایی در سنگ می‌شود و پس از آن هم نیروی ثقل موجود پس از جدا شدن سنگ از محل  اولیه باعث حرکت سنگ به طرف پایین دامنه می‌شود که البته این مورد  درباره سنگ مورد نظر مصداق ندارد.
فرهادیان در ادامه یادآورد شد : در خصوص سنگ مورد نظر حرکت در سطح زمین با شیب 5 درجه و نزدیک به افق صورت گرفته که به لحاظ صفر بودن حرکت ثقلی و عدم رخداد زلزله در منطقه ، از لحاظ فنی هیچ دلیل علمی و ثابت شده‌ای که پاسخگوی این پدیده باشد، وجود ندارد.
این کارشناس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به نمونه های مشابه گفت : نمونه‌ای ازحرکت  سنگ‌ با وزن حداکثر 5 کیلو گرم و با جابجایی 30  سانتیمتر در بم مشاهده شده‌بود اما از لحاظ  میزان حجم، وزن و طول حرکت ، چنین پدیده‌ای در هیچ‌جای دنیا مشاهده نشده است .
فرهادیان در خاتمه گفت :‌جهت حفظ آثار این جابجایی و انجام مطالعات بیشتر در این خصوص میتوان کل مساحت  مورد نظر در منطقه را بصورت موزه‌ای درآورد تا در آینده علاقمندان به راحتی از آن بازدید به عمل آوردند.

کلید واژه ها: کرمانشاه همدان


نظر شما :