به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت امروز دوشنبه در همایش نکوداشت روز ملی معدن در محل نمایشگاه بینالمللی تهران گفت: دستیابی به رشد ۱۲ درصدی پیشبینی شده در برنامه هفتم توسعه برای بخش معدن نیازمند آگاهی کامل از داشتههای معدنی کشور است.
وی افزود: اگر در زمینه معادن راکد و نیمه فعال به آسیبشناسی بپردازیم، یکی از دلایل رکود آنها عدم انجام اکتشافات درست در کشور است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، شناسایی و پیجویی را دو وظیفه اصلی سازمان متبوع خود برشمرد و خاطرنشان کرد: در زمینه شناسایی، اکتشافات کامل شده اما کافی نیست و امروز در مرحله پیجویی هستیم و در تلاشیم تا بانک اطلاعاتی دقیق از داشتههای زمینهایمان تهیه کنیم.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: ایران بهشت زمینشناسان و بهشت عناصر معدنی جهان است که برای استفاده بهینه از داشتههای خود باید به آمایش سرزمینی اتکا داشته باشیم و ورود کنیم.
وی یادآور شد: گفته میشود از سال ۲۰۴۰ به بعد خودروهای الکتریکی جایگزین خودروهای با سوخت فسیلی خواهند شد و فلزات جایگزین نفت میشوند.
شهیدی ادامه داد: باید برای سالهای آینده برنامهریزی داشته باشیم و به ویژه در موضوع نادر استراتژیک ورود کنیم.
معاون وزیر صمت تاکید کرد: شناسایی مواد معدنی باید بیش از پیش انجام شود و همچنین با توجه به اینکه مخاطرات زمینشناسی می تواند تاثیر منفی بر معدنکاری داشته باشد، باید مخاطرات طبیعی هر منطقه شناسایی شود تا معدنکاری موفقی داشته باشیم.
گفتنی است، همایش نکوداشت روز ملی معدن پیش از ظهر امروز به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت و با حضور نمایندگان این وزارتخانه، مجلس شورای اسلامی، سازمان نظام مهندسی معدن و تشکلهای خصوصی بخش معدن در سالن خلیجفارس نمایشگاه بینالمللی تهران و با هدف تبیین سیاستهای یکساله معدن آغاز شد.
این همایش در اول خرداد ماه سال جاری که با تصویب هیئت دولت در سال ۱۳۶۷ به عنوان روز معدن انتخاب شده، با هدف تبیین جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در توسعه کشور برگزار میشود.
شایان ذکر است؛ تبیین جایگاه معدن و صنایع معدنی در توسعه کشور، تبیین سیاستهای نظام حکمرانی بخش معدن و ایجاد هماهنگی در بخشهای مختلف تصمیم گیری و اجرایی حول سیاستهای واحد و هماهنگ، ایجاد همراهی و هماهنگی با بخشها و تشکلهای تخصصی بخش معدن از اهداف برگزاری این همایش عنوان شده است.
با عنایت به اهداف فوق برنامه اجرایی همایش مشتمل بر دو پنل تخصصی تحت عناوین شاخصهای معدنکاری موفق و سیاستهای نظام حکمرانی بخش معدن در سال ۱۴۰۲ و سه نشست تخصصی در حوزههای آموزش، دستاوردها و قوانین و بخشنامهها تدوین شده برگزار شد.
نظر شما :