"کوسه" ۴۳۹ میلیون ساله دانشمندان را مجبور به بازنگری در جدول زمانی تکامل کرد
کوسه باستانی در چین پیدا شد و قدیمیترین جد فک دار انسان است.

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، شکارچیان اوج اقیانوس اغلب به صورت کوسههای زنده نشان داده میشوند. دیرینه شناسان توانسته اند بقایای اجداد باستانی را که از دوران پالئوزوئیک که قدمت آن به صدها میلیون سال پیش بازمی گردد، پیدا کنند. این «کوسههای» باستانی که اغلب به آنها آکانتودیان گفته میشود، با خار پوشیده شده بودند. برخلاف کوسههای مدرن، آنها زره استخوانی را در اطراف بالههای جفت خود تکامل دادند.
دانشمندان از سن یک گونه تازه کشف شده آکانتودی از چین شوکه شدند. این کشف قدیمیترین ماهی فکدار است و حدود ۱۵ میلیون سال قبل از اولین فسیلهای بدن آکانتودی است.

بازسازی زندگی فانجینگشانیا نوواتا
فانجینگشانیا که از هزاران قطعه کوچک اسکلتی بازسازی شده است، نام آن از سایت معروف میراث جهانی یونسکو فانجینگشان گرفته شده است. پرتوها و ماهی پرتو استخوانی و باله دار.
بررسی فانجینگشانیا توسط تیمی از محققان آکادمی علوم چین، دانشگاه عادی کوجینگ و دانشگاه بیرمنگام نشان داد که این گونه از نظر تشریحی نزدیک به گروههایی از «کوسههای خاردار» منقرض شده است که در مجموع به عنوان آکانتودیان شناخته میشوند. برخلاف کوسههای امروزی، آکانتودیها دارای استخوانسازی پوست ناحیه شانه هستند که بهطور ابتدایی در ماهیهای فکدار رخ میدهد.
نظر شما :