آغاز عملیات صحرایی پروژه طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف موادمعدنی در استان کردستان

به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، عملیات صحرایی پروژه طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف موادمعدنی در استان کردستان با برگزاری نشستی با حضور مدیران و کارشناسان این سازمان و مراکز استانی در کمپ مرکزی سنندج آغاز به کار کرد.
بر اساس این گزارش؛ سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور پس از اجرای موفق پروژه تحول اکتشافی و زمینشناسی در خراسان جنوبی طی سال گذشته، برای سال 1401 اجرای پروژه طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان کردستان را به عنوان مقصد بعدی در نظر گرفت.
کارشناسان و متخصصان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از تهران و مراکز استانی در این پروژه از اردیبهشت به مدت ۸ تا ۱۰ ماه در پنج کمپ متمرکز شامل شاهیندژ، تکاب، سنندج، سقز و قروه در استان مستقر خواهند شد.
در این طرح بالغ بر ۵۳ درصد کل استان کردستان تحت پوشش مطالعات اکتشافی قرار خواهد گرفت که این مساحت شامل ۹۰ درصدمناطق اولویتهای اکتشافی استان است که حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت استان را در بر میگیرد و تهیه 25 عنوان نقشه زمینشناسی، ۲۵ عنوان نقشه ژئوشیمی و ۲۵ عنوان نقشه زمینشناسی اقتصادی یا سیستماتیک برای این پهنه طراحی شده است.
در این نشست؛ دکتر جعفر عمرانی معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مهندس مهدی مرادی مدیر زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی مرکز کردستان، مهندس رضا سلامتی مدیر زمینشناسی منطقهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و دکتر بهنام پاشازاده مدیر بخش زمینشناسی پروژه کردستان به ارائه سخنرانی پرداختند.
مدیر فنی پروژه کردستان ضمن تشکر از حمایت و پشتیبانی تمامی دستاندرکاران این طرح گفت: امیدواریم این پروژه به بهترین نحو و بالاترین کیفیت انجام شود.
دکتر بهنام پاشازاده ضمن بررسی موقعیت نقشهها و اسامی کارشناسان و ناظران و همچنین نکات مهم در تهیه نقشهها گفت:آقایان دکتر رضا کهنسال، دکتر شیخالاسلام و دکتر علیرضا کریمی باوندپور به عنوان مشاور در این پروژه حضور خواهند داشت و به صورت چرخشی کلیه نقشهها را بررسی خواهند کرد.
وی درباره برنامه زمانبندی پروژه کردستان یادآور شد: این پروژه از اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز شد و تا اردیبهشت ۱۴۰۲ به پایان خواهد رسید و به ترتیب عملیات میدانی، تهیه مقاطع نازک، مطالعه مقاطع نازک، تهیه نقشه اولیه، گزارشنویسی، تهیه نقشه و گزارش نهایی، یکپارچهسازی نقشهها، داوری شورای ارزیابی و تصحیح و کارتوگرافی نهایی طی این دوره انجام خواهد شد.
معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز گفت: باعث افتخار و سعادت است که امروز دومین پروژه تحولی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در زمینه تهیه نقشههای یکپارچه زمینشناسی در کردستان آغاز میشود.
دکتر جعفر عمرانی، انجام پروژه بیرجند را به عنوان تجربه گرانبهایی برای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور یاد کرد و افزود: این امر جز با فعالیت تیمی بو همدلی میان همه دستاندرکاران محقق نمیشد.
وی با بیان اینکه پروژه طرح تحول در قالب تفاهمنامه سه جانبه میان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صمت آغاز به کار کرد، خاطرنشان کرد: قرار بر این است پروژه طرح تحول در همه جای ایران انجام شود.
معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با اشاره به رونمایی از انتشار اولیه نقشه یکپارچه زمینشناسی بیرجند طی هفته گذشته در جلسه شورای معاونان سازمان متبوع خود گفت: در این مدت کوتاه و در کمتر از 7 ماه یک رکورد در سازمان زمینشناسی ثبت شد که جای افتخار دارد.
وی ادامه داد: برهمین اساس از تجربه بسیار گرانبهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در پهنه بیرجند برای دومین بار در کردستان استفاده خواهیم کرد و از همه همکارانی که در پروژه اعلام آمادگی کردند تشکر میکنم و امیدوارم که این طرح بزرگ به خوبی انجام شود.
عمرانی تاکید کرد: امروز عملیات صحرایی بخش زمینشناسی صحرایی پروژه تحولی کردستان آغاز خواهد شد و افتتاحیه رسمی نیز به زودی انجام خواهد شد.
همچنین مدیر مرکز زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی مرکز کردستان ضمن ابراز خرسندی از آغاز به کار پروژه تحول در این استان گفت: ۵ کمپ در مناطق شاهیندژ، تکاب، سنندج، سقز و قروه برای استقرار همکارانمان در نظر گرفته شده است.
مهندس مهدی مرادی افزود: امیدواریم این فعالیتها به بهترین نحو انجام شود و نقشه پایه زمینشناسی برای استان کردستان تهیه شود.
مدیر زمینشناسی منطقهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز در ارائه سخنرانی خود درباره بررسیهای میدانی پروژههای دیواندره گفت: در این پروژه ۲۵ برگ نقشه زمینشناسی به مقیاس یکپنجاههزارم تهیه خواهد شد.
به گفته مهندس رضا سلامتی؛ این پروژه با همکاری متخصصان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در مراکز تهران، تبریز، اهواز، کردستان،کرج و سمنان با مسئولیت فنی دکتر بهنام پاشازاده انجام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: این پهنه در محدوده ۴ نقشه یکدویستپنجاههزارم تکاب، سنندج، کبودرآهنگ و مهاباد و همچنین بخشی از محدوده ۱۱ برگ نقشه زمینشناسی یکصدهزارم شامل آلوت، باینجوب، تکاب، تیژتیژ، چاپان، دیواندره، سقز، سنندج، صایینقلعه، قروه و کوهین واقع شده است.
در ادامه سخنرانیهای علمی نیز ارائه شد که در همین زمینه دکتر مرتضی خلعتبری عضو هیات علمی پژوهشکده علومزمین به موضوع شناسایی سنگهای دگرگونی در صحرا، نامگذاری و تشخیص رخسارهها پرداخت.
عضو هیات علمی پژوهشکده علومزمین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز در سخنرانی خود تحت عنوان زمینساخت کردستان در پروژه زمینشناسی و اکتشافات دیواندره گفت: پهنه سنندج سیرجان با راستای شمال باختری در بین زمیندرز زاگرس و پهنه ارومیه-دختر قرار گرفته است.
به گفته دکتر محمدرضا قاسمی، این پهنه به خاطر رخنمون گسترده سنگهای دگرگونی، ماگماتیسم و دگرریختی چند مرحلهای از پهنههای همسایه خود جدا شده است.
وی با بیان اینکه از دیدگاه عمومی پهنه سنندج سیرجان حاشیه فعال سنگ کره ایران مرکزی به شمار میآید، خاطرنشان کرد: بنابراین ویژگیهای زمینشناسی و چینهشناسی آن تا بیش از زایش اقیانوس تتیسنو با ایران مرکزی یکسان است.
قاسمی تصریح کرد: این پهنه تاریخچه طولانی خود را از تشکیل پیسنگ ایران زمین، زایش اقیانوس تتیسنو، فرورانش آن به زیر ایران مرکزی، برخورد صفحه عربی با صفحه ایران و کوهزایی پیامد آن در خود ثبت کرده است.
در ادامه دکتر جعفر عمرانی معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز به بررسی ساختار زمینشناسی ایران با تاکید بر استان کردستان پرداخت.
نظر شما :