با حضور معاون وزیر صمت؛ آیین رونمایی از مستند زمین‌شناسی رخساره زمین با عنوان قشم، جزیره پدیده‌ها

۰۶ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۵۲ کد : ۲۵۶۵۲ اخبار روابط عمومى گزارش تصويري
تعداد بازدید:۱۴۸۵
با حضور معاون وزیر صمت؛ آیین رونمایی از مستند زمین‌شناسی رخساره زمین با عنوان قشم، جزیره پدیده‌ها

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، چهارمین نشست خبری و آیین رونمایی از مستند زمین‌شناسی رخساره زمین با عنوان قشم، جزیره پدیده‌ها با حضور دکتر علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان و دکتر کامبیز مهدی‌زاده فرساد مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و مدیر طرح توسعه نوآوری و فناوری زمین‌شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و پژوهشی ریاست‌جمهور پیش‌ازظهر امروز در تالار شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

این فیلم مستند به عنوان یکی از قسمت‌های مجموعه «رخساره زمین» (غار نمکدان) با هدف ترویج گنجینه‌ها و پدیده‌های ژئوتوریسم ایران از طریق معرفی و شناساندن جاذبه‌های زمین‌شناختی کشور و دستیابی به اشتغال پایدار با بکارگیری فناوری‌های نوین در ایجاد زیرساخت‌های لازم در این حوزه به همت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دفتر طرح توسعه نوآوری و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی، معدن و صنایع معدنی تولید شده است.

معاون وزیر صمت تاکید کرد:
انجام کار گروهی برای شناسایی پدیده‌های زیبای زمین‌شناسی ایران

معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، در این مراسم ضمن تقدیر از از تهیه این مستند ارزشمند گفت: در کشورمان پدیده‌های زیبای زمین‌شناسی گسترده‌ای داریم که انجام کار گروهی برای این امر ضروری است.

دکتر علیرضا شهیدی، با بیان اینکه بارها گفته شده ایران بهشت زمین‌شناسان است است، افزود: در  همه جای ایران از جمله شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز شاهد پدیده‌های زیبای زمین‌شناسی هستیم که هر کدام علاقه‌مندان خاص خود را دارد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور که تهیه نقشه زمین‌شناسی نیمه شرقی جزیره قشم را بر عهده داشته است؛ تصریح کرد: زمانی که در این جزیره برای انجام مطالعات زمین‌شناسی حضور داشتم می‌بایستی به همه بخش‌های منطقه  را مشاهده می‌کردم که با دیدن این مستند ارزشمند مناطقی را که بازدید نکرده بودم را دیدم.

وی از وجود سازند آغاجاری در قشم به عنوان شانسی برای این جزیره یاد کرد و گفت: این سازند رخنمون بسیار وسیعی دارد و می‌توان گفت ۹۰ درصد رخنمون جزیره قشم را سازند آغاجاری تشکیل می‌دهد.

شهیدی با بیان این‌که به واسطه ماهیت جنس تشکیل‌دهنده عناصر آن تحت‌تاثیر فرسایش بادی اشکال بسیار زیبایی به وجود آمده، خاطرنشان کرد:  همانطور که در مستند نیز قابل مشاهده بود چینه‌بندی‌های متقاطع بسیار زیبایی در این سازند مشاهده می‌شود و در بسیاری از قسمت‌ها نیز تا چند ده متر می‌توان تجمع صدف‌ها را مشاهده کرد که بسیار زیبا است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این‌که جزیره قشم از ۳ سازند تشکیل شده، افزود: میدان گازی گورزین در سازند ویشان در قسمت مرکزی جزیره قشم واقع شده که از آن گاز استخراج می‌شود و از لحاظ اقتصادی برای منطقه بسیار تاثیرگذار است.

معاون وزیر صمت خبر داد:

ارسال پرونده طبس به عنوان دومین ژئوپارک ایران به کمیسیون بین‌المللی ژئوپارک‌های یونسکو

وی افزود: به عنوان یک زمین‌شناس این قول را می‌دهد که برای پیشبرد اهداف این بخش و شناسایی و مناطق دارای پتانسیل در زمین‌شناسی ایران همکاری کند.

معاون وزیر صمت با بیان این‌که ژئوپارک قشم اولین بار توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به یونسکو معرفی شد، خاطرنشان کرد:  خوشبختانه پرونده دومین ژئوپارک ایران تحت عنوان ژئوپارک طبس به یونسکو ارسال شده که امید است به زودی در کمیسیون بین‌المللی ژئوپارک‌های یونسکو مورد بررسی قرار گیرد و به ثبت برسد.

شهیدی تصریح کرد: در ایران پتانسیل معرفی پارک‌های گسترده‌ای وجود دارد که دستیابی به اهداف این بخش توجه بیشتر کارشناسان و زمین‌شناسان و متولیان این امر در حوزه‌های متولیان فرهنگی و توریسم کشور را طلب می‌کند تا این پدیده‌ها هم به جامعه ایران و هم جوامع بین‌المللی برای جذب توریست معرفی شود.

مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور:

قشم جزیره گنج‌ها و رنج‌ها است

مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور و مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه زمین‌شناسی با بیان این‌که مقام معظم رهبری بر استفاده و توجه به جزیره‌های ایران تاکید کرده‌اند و ما نیز در این زمینه سعی کردیم با معرفی جزیره های کشور در جهت معرفی و استفاده بهینه از آنها داشته باشیم.

دکتر کامبیز مهدیزاده با بیان این‌که کشور برای پیشرفت باید به جوانان تکیه و به آنها اعتماد کند، گفت: نفت طلای سیاه نیست بلکه بقای سیاه است که به کشور آسیب زده است.
وی افزود: در کشور ما وقتی درآمدهای نفتی زیاد می شود به صندوق توسعه ملی واریز و هر زمان دولت با کمبود بودجه مواجه می شود از آن استفاده می‌کند که این موضوع اقتصاد را چاق و تنبل می کند.
به گفته مهدی‌زاده ، پدیده‌های زمین‌شناسی می‌تواند فرصت خوبی برای بهره‌برداری اقتصادی باشد و به اعتقاد بنده قشم جزیره گنج‌ها و رنج‌ها است.
وی با بیان این‌که  طلای سیاه این روزها بلای جان کشور شده، تصریح کرد:  امروز جنگ، جنگ اقتصادی و در عرصه نوآوری و فناوری است و کشوری می‌تواند پیشرفت کند که از نظر اقتصادی توانمند باشد.

مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور راه نجات کشور را سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: بستر این سرمایه‌گذاری معرفی پدیده‌های زمین‌شناسی به دنیا است.

مدیر اداره دیپلماسی گردشگری و اقتصاد سلامت وزارت امورخارجه:

استراتژی نگهداری از جزیره قشم وتوسعه گردشگری این منطقه در دستور کار قرار گیرد

در ادامه مدیر اداره دیپلماسی گردشگری و اقتصاد سلامت وزارت امورخارجه نیز بیان کرد: تمام کارهای صورت گرفته برای توسعه است تا بتوان به ارزش های اقتصادی اضافه کرد.

سیدرضا هاشمی افزود: کلیدی‌ترین مفهموم در عرصه سیاست خارجی منافع ملی است که البته این مفهوم باید تعریف واحد در بین مسئولان و مردم داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما تعریف واحدی از گردشگری وجود ندارد اما متاسفانه این مفهوم تعریفی متفاوت بین مدیران دارد و تا زمانی که این تعریف یکسان نباشد نمی‌توان شاهد توسعه اقتصادی در این حوزه بود.

مدیر اداره دیپلماسی گردشگری و اقتصاد سلامت وزارت امورخارجه افزود: باید استراتژی نگهداری از جزیره قشم و همچنین اقداماتی برای توسعه گردشگری در این منطقه در دستور کار قرار بگیرد.

همچنین مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم‌های دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با بیان این‌که پدیده‌های زمین‌شناسی فرصتی مناسب برای توسعه کشور است، گفت: می‌توان از ظرفیت‌های قشم برای منافع کشور استفاده کرد.

به گفته داود میرشکار، اگر فعالیت‌های توسعه‌ای را همگام با فعالیت‌های محیط‌زیستی داشته باشیم تبدیل به فرصت می‌شود و آیندگان ما را با نگاه دیگر خواهند دید.

وی خاطرنشان کرد: دانش بومی باید در اولویت قرار گرفته تا بتوان با استفاده از آن شاهد بهره‌وری بیشتر باشیم، زیرا محیط‌زیست با تمام قسمت‌های زندگی ما عجین شده است.

شایان ذکر است؛ در این نشست دکتر داوود میرشکار مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست، دکتر سیدرضا هاشمی مدیر اداره دیپلماسی گردشگری و اقتصاد سلامت وزارت امور خارجه، دکتر علی درویش‌پور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و دکتر مهدی  زارعی معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان  منطقه آزاد قشم نیز حضور داشتند.


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور رونمایی از مستند زمین‌شناسی رخساره زمین با عنوان قشم، جزیره پدیده‌ها قشم، جزیره پدیده‌ها علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت کامبیز مهدی‌زاده فرساد مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ژئوپارک طبس ژئوپارک قشم


نظر شما :