تعامل فعالیتهای معدنی و محیط زیست، راهگشای طرحهای اکتشافی در کشور است
مهندس ایلیایی معاون معدنی سازمان صنایع و معادن استان یزد در گفتوگو با بخش خبری سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور بیان کرد :دو منطقه نایبند و کویر درانجیر در استان یزد...
تداخل فعالیتهای اکتشافی با نواحی حفاظت شده محیط زیست،اجرای طرحهای اکتشافی را در صورت عدم تعامل و همکاری موثر با مشکل مواجه خواهد ساخت .
مهندس ایلیایی معاون معدنی سازمان صنایع و معادن استان یزد در گفتوگو با بخش خبری سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور بیان کرد :دو منطقه نایبند و کویر درانجیر در استان یزد که از پتانسیل بالای معدنی برخوردار هستند، جزء مناطق حفاطت شده محیط زیست هستندکه به همین دلیل در آن مناطق با مشکل صدور پروانه اکتشاف مواجه هستیم.
وی درباره توانمندیهای معدنی این مناطق گفت : عمده زغالسنگ این استان در این منطقه وجود دارند و در منطقه کویر درانجیر شاید نیمی از آنومالی آهن استان در این منطقه قرار دارد که رخنمونهای زمینشناسی موجود در آن منطقه حاکی از تشکیل شرایط فلزات استراتژیک مانند قلع و تنگستن را دارد که اخیرا هم سازمان زمینشناسی نیز فعالیتهای اکتشافی خود را در سال جاری در این منطقه شروع کرده است.
وی درباره رفع این مشکل گفت : پیشنهاد ما این است که روابط و قوانین روشنی در این رابطه وجود داشته باشد به طوریکه فعالیتهای معدنی و محیط زیست باهم در تعامل باشند درباره مناطق محافظت شده باید میان سازمان محیط زیست و وزارت صنایع و معادن در جهت حفظ منافع ملی هماهنگی های بوجود آید به طوریکه در مناطقی که پناهگاه حیات وحش است،فعالیتهای معدنی محدود شده و در محدودههای دیگر حداقل برای فعالیتهای مربوطه به مواد معدنی استراتژیک ممانعتی بوجود نیاید.به همین منظور پیشنهاد می گردد محدوده های چهارگانه و ممنوعه با یک دیدگاه کاملا تخصصی و کسب نظر از سازمان زمین شناسی به دلیل اشراف آن سازمان نسبت به زمین شناسی اقتصادی مناطق و با حفظ منافع ملی از نظر فعالیت های معدنی و اکوسیستم مناطق مورد بازنگری مجدد قرار گیرد .
ایلیایی در پایان در مورد فعالیتهای آتی این سازمان در زمینه اکتشاف مواد معدنی خاطر نشان کرد : حوزه وظایف سازمان صنایع و معادن استانها، اکتشاف معادن نیست، بلکه بسترسازی مناسب جهت انجام فعالیتهای اکتشافی توسط بخشهای مختلف اعم از خصوصی و دولتی است.
نظر شما :