بازدید از پدیده‌های زمین‌شناسی کرمان همزمان با شصتمین سالگرد تاسیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | ۰۰:۰۰ کد : ۲۳۸۳۰ اخبار روابط عمومى گزارش تصويري
تعداد بازدید:۱۹۵۱
بازدید از پدیده‌های زمین‌شناسی کرمان همزمان با شصتمین سالگرد تاسیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، به مناسبت شصتمین سالگرد تاسیس این سازمان گروهی از کارشناسان مرکز کرمان از کراترهای منطقه قلعه حسن علی راین بازدید کردند.

بر اساس این گزارش،  در این منطقه ۱۵ دهانه آتشفشانی شناسایی شده که بزرگترین آنها کراتر شماره ۹ با قطر دهانه ۱۲۰۰ متر حدود ۳۰۰ متر عمق دارد.  یک دریاچه نمکی کوچک داخل این دهانه وجود دارد که نمک بسیار مرغوبی توسط افراد محلی از آن برداشت می‌شود.

همچنین به بهانه شصتمین سالگرد تاسیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور مراسمی با حضور جمعی از فعالان حوزه زمین‌شناسی و معدن و تعدادی از استادان دانشگاه‌های کرمان در محل این اداره کل برگزار شد تا از زحمات و تلاش‌های کلیه بزرگوارانی که در این عرصه موی سپید کرده‌اند و عاشقانه سختی‌ها و مرامت‌های بیابان را به جان خریده‌اند،  قدردانی شود.

در این مراسم مهندس علی رشیدی به معرفی سازمان از بدو تاسیس و شرح توانمندی‌های آن طی شصت سال گذشته پرداخت و در بخش دیگر برنامه فیلم‌های کوتاه در ارتباط با فعالیت‌های زمین‌شناسی و سختی‌های آن ارائه و از زحمات مدیران سابق سازمان طی مراسم خاص قدردانی شد.

بخش پایانی مراسم  به نظرات و پیشنهادات و انتقادات میهمانان از سازمان زمین شناسی اختصاص داده شد که چکیده‌ای از  سخنان  استادان و میهمانان ارائه می‌شود:

دکتر رنجبر استاد دانشکده معدن دانشگاه شهید باهنر کرمان: زمین‌شناسان باید قدرت تخیل بالایی داشته باشند. وقتی به یک موردی نگاه می‌کنند تحقیق کنند و باید هدفی دنبال آن باشد. بعضی وقت ها هدف از قبل تعریف شده و ما را گمراه می کند . این آسیب می بینم خیلی از پایان نامه ها کار صحرایی و نرم افزاریی انجام نشده است .بحث فارغ التحصیلان ، متاسفانه الان کسانی وارد علوم زمین می شوند از سر ناچاری و بی تفاوت هستند و نهایتا مدرکی می گیرند  که حاضر به صحرا رفتن نیستند من آینده را خوب نمی بینم. راهکاری برای بهتر شدن این رشته در بین دانشجویان و مسئله تکنولوژی

 دکتر هنرمند استاد دانشگاه تحصیلات تکمیلی ماهان: با توجه به درآمد‌ها خوب و طرح‌های جدیدی که سازمان نظام مهندسی و وزارت صنعت معدن و تجارت دارند و اکثر کارها ازحوزه اداری دولتی  خارج می‌شوند سازمان مرکزی با نظام مهندسی مکاتبه داشته باشد که کارهای بیشتری انجام شود درآمدزایی برای سازمان باشد.

 مهندس تحسینی رییس خانه معدن: کسی که در سازمان زمین‌شناسی کار می کند اگر به عنوان یک شغل نگاه کند  به خودش و خانواده‌اش در درجه اول و بعد به  کشورش خیانت کرده است و اگر به خاطر دلش در سازمان زمین‌شناسی نباشد باخته .ضعف سازمان: گزارش عملکرد ادارات دیگر خیلی ارزش داده می‌شود در حالیکه گزارشات سختی‌های زمین‌شناسان ابراز نمی‌شود.

 دکتر امیری استاد دانشگاه زرند: نگران این هستم این نسل حاضر امور زمین‌شناسی را  به نوعی (مخاطرات، اکتشافی) اداره می‌کنند کنار بروند جایگزین نداریم و یک خلا  بسیار مهمی را پیش‌بینی می‌کنیم که اگر پنج سال آینده دنبال یک زمین‌شناس بگردیم که سر زمین قرار باشد داده‌ها را روی یک تصویر ساده منتقل کند فکر می‌کنم به مشکل برخورد می‌کنیم و باید زمین‌شناسی از خارج وارد کنیم  و آنهایی که وارد علوم پایه مخصوصاً زمین‌شناسی می‌شوند  از روی ناچاری و بی‌تفاوت هستند و آموزش به این دانشجویان همانند نقاشی روی آب است و با یک برچسب مدرک ارشد و دکتری وارد جامعه می‌شوند وقتی قرار است روی یک پروژه اکتشافی کار کنند متوجه می‌شویم که کارگر معدن سواد خواندن و نوشتن ندارد از مهندس ما خیلی بهتر و مسلط‌تر است. راهکاری در نظر گرفته شود که این رشته تبلیغ بیشتری شود.

دکتر قطبی رییس  دانشگاه آزاد کوهبنان: زمین‌شناسی از سال 1385 به بعد با بار خوبی روبرو نشد و از سال 1390 دانشجوی کارشناسی نداشتیم وجه دوم عدم وجود شغل مناسب برای زمین‌شناسان بوده و یک تامل تهیه نقشه‌ها و کارهای معدنی دانشجویان را به کار بگیرند تا تمایل پیدا کنند. عیب از دانشگاه نیست عیب از آموزش و پرورش مخصوصاً غیرانتفاعی که فقط یک دیپلم علوم تجربی می‌رسانند. همکاری کنید تا یک تغییر ایجاد شود و بهبود یابد.

دکتر شهرام شفیعی رییس بخش زمین‌شناسی دانشگاه باهنر: تبریک شصتمین سال تاسیس زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور. مسئله‌ای که وجود دارد با توجه به فعالیت سی ساله بخش زمین‌شناسی دانشگاه  کرمان کوچکترین ارتباطی با سازمان زمین‌شناسی کرمان به عنوان شاخه زمین‌شناسی کشور ندارد و فقط می‌توانیم دانشجویان را معرفی کنیم که یک نقشه یا گزارشی بگیرند. به عنوان نماینده جدید در حال تغییر سر فصل زمین‌شناسی هستیم و یکی از دروسی که جای می‌دهیم بحث کارآموزی دانشجویان است و با بحث تهیه نقشه زمین‌شناسی که خیلی مهم است آشنا شود در حالی که دانشجو فارغ‌التحصیل می‌شود و با رنگ زمین‌شناسی هیچ آشنایی ندارد.

دکتر امیر شفیعی استاد دانشگاه آزاد زرند: در رابطه با منطقه هجدک اطلاعاتی خواستند در اختیار قرار می‌دهیم.

دکتر شاکر  استاد بخش معدن مرکز آموزش عالی زرند: پیشنهاد دارم در بحث ارتباطات بالغ بر 10 موسسه و دانشگاه در استان رشته زمین‌شناسی و معدن در سطوح مختلف دارند و دکتری و ارشد مجبورند فعالیت‌هایی انجام دهند. ارتباطی برقرار کنیم با کارشناسان زمین‌شناسی پهنه‌ها و جاهایی را معرفی  کنند که دوباره کاری نشود و در پایان‌نامه‌ها  انجام فیلدها با هم و تجربه کارشناسان زمین‌شناسی استفاده شود و بحث کارآموزی در کنار کارشناسان دوره گذاشته شود و تجربی یاد بگیرند.

خانم درگاهی استاد بخش زمین‌شناسی دانشگاه باهنر: داشتن امکانات رفتن به مناطق و جلوگیری از حذف کارهای عملی  در سر فصل‌های واحدهای کارشناسی ارشد

کلید واژه ها: روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور شصتمین سالگرد تاسیس علی رشیدی کرمان


نظر شما :