صدور گواهی کشف محدوده اکتشافی طلای میرگه نقشینه به همت اداره کل زمین شناسی کردستان

۲۱ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۴:۴۶ کد : ۲۲۹۲۰ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۱۰۸۵
صدور گواهی کشف محدوده اکتشافی طلای میرگه نقشینه به همت اداره کل زمین شناسی کردستان

به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، با پیگیری اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه کردستان گواهی کشف محدوده اکتشافی طلای میرگه نقشینه به همت اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی مرکزکردستان صادر شد.

بر اساس این گزارش، این محدوده از محدوده‌های اکتشافی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در کردستان بود که با هفتصد و هشتاد متر حفاری و انجام اکتشافات سیستماتیک ذخیره 64400 تن با عیار 2.52 گرم در این فاز محرز و گواهی کشف آن توسط سازمان صنعت.، معدن و تجارت صادر شد و آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است.

یادآور می‌شود، مساحت گواهی کشف این محدوده 7.3 کیلومتر مربع است که بستر مناسب جهت اکتشافات تکمیلی فراهم شده است.

همچنین در گذشته سه فقره گواهی کشف با ذخیره 14.7میلیون تن کانسنگ با عیار 1.2گرم در تن توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در کردستان اکتشاف شده که از طریق فراخوان عمومی سازمان واگذار شده‌اند.

شایان ذکر است، استان کردستان با قرارگیری در زون‌های پتانسیل‌دار طلا بیش از یازده درصد از ذخایر قطعی طلای کشور را در خود جای داده که با اکتشافات تکمیلی طلا که به زودی اعلام خواهد شد این رقم به  سی درصد خواهد رسید. البته با همین مقدار کنونی تولید بیش از شصت درصد شمش طلای کشور در کردستان صورت می‌گیرد که دو فقره پروانه بهره‌برداری طلای ساریگونی و طلای قلقله در استان صادر شده است.

همچنین کشف ذخایر ارزشمند طلا در کردستان به همت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در کردستان شامل طلای قلقله با ذخیره 10.29میلیون تن کانسنگ با عیار 1.2گرم در تن،طلای کرویان با ذخیره 3.34میلیون تن کانسنگ با عیار 1.18 گرم در تن و طلای قبغلوجه با ذخیره 1.04میلیون تن کانسنگ با عیار 1گرم در تن است که سه محدوده ذکر شده در سال 91 از طریق فراخوان مزایده عمومی با مجموع 17.3 تن طلای خالص به سازمان تامین اجتماعی شستا واگذار شدند که در شرف احداث کارخانه استحصال و تولید شمش طلا است.

شایان ذکر است، سه پروانه اکتشاف طلا در استان کردستان به نام سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور موجود بوده که یکی از آنها به گواهی کشف تبدیل شده است.

بر همین اساس، پروانه اکتشاف طلای حمزه قرنین با بیش از سه هزار متر ترانشه، 180 متر حفاری و دو هزار نمونه آنالیز شده، تا این مرحله 7.3 تن طلای خالص برآورد ذخیره شده که امید است با تکمیل اکتشافات به ذخیره بسیار بیشتر از این مقدار دست یابیم.

همچنین پروانه اکتشاف طلای کس‎نزان  در پهنه سقز واقع شده و در اکتشافات پهنه سقز از این محدوده 90 نمونه لیتوزئوشیمیایی توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برداشت شده که بیش از ده نمونه آن در حد گرم در تن طلا داشته و محدوده‌ای به وسعت سه هزار متر با عرض بیش از هفتاد متر پتانسیل اکتشاف دارد و امید است در این محدوده بزرگترین کانسار طلای ایران معرفی شود.

پروانه اکتشاف محدوده طلای میرگه نقشینه-شیخ گوپان نیز که در اکتشافات اخیر سازمان برای آن ذخیره 264400 تن با عیار 2.52گرم در تن گواهی کشف صادر شده در این محدوده امید است با اکتشافات تکمیلی ذخیره قابل توجهی معرفی شود.

بر اساس این گزارش، محدوده‌های پتانسیل‌دار طلای کردستان که توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور  معرفی و در دست مطالعه و یا در آینده نزدیک مطالعه خواهند شد، شامل  محدوده آنومالی پیرخدر، قره‌چر، سردکوهستان، زاوه کوه و گندمان است که امید است با اکتشافات نوین در سال پیش‌رو شاهد معرفی ذخایر قابل توجهی از طلا به کشور باشیم.


نظر شما :