پیشرفتهای اکتشافی، ژئوفیزیک هوایی و ژئوشیمیایی استان خراسان شمالی بررسی شد

با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی:
پیشرفتهای اکتشافی، ژئوفیزیک هوایی و ژئوشیمیایی استان خراسان شمالی بررسی شد
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به نقل از مرکز مشهد، مهندس محمدعلی علینیا معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری خراسان شمالی به همراه مهندس بهروز برنا معاون اکتشاف و مهندس اشتری معاون برنامهریزی این سازمان، مهندس نیکدل رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان و دکتر طاهری مدیرکل زمینشناسی منطقه شمال شرق از نزدیک در جریان پیشرفتهای اکتشافی، پروژههای ژئوفیزیک هوایی و ژئوشیمیایی در بخشهای جنوبی و غربی این استان قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، در این بازدید مسئولان در سایت پروازی شیروان حضور یافتند و پس از شنیدن گزارش پروژههای ژئوفیزیک هوائی که از حدود یک ماه قبل در منطقه عمومی بلوک صفیآباد- جاجرم توسط یک فروند بالگرد سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با هدف گردآوری اطلاعات منطقهای و شناسایی ذخایر پنهان آغاز شده در جریان پیشرفت امور قرار گرفتند.
در ادامه این بازدید در جلسه مشترکی در محل فرمانداری شیروان و با حضور حاضران در این بازدید و دیگر مسئولان محلی موارد مختلفی از ادامه اکتشافات در استان تا شناسایی کامل بخشهای پیشبینی شده مطرح و بر اهمیت این مطالعات در رشد و توسعه استان تاکید شد.
مهندس وحید فتوتی مدیرکل دفتر ژئوماتیکس این سازمان ضمن تشکر از مسئولان استانی در حمایت از انجام این پروژهها گفت: تاکنون بیش از 10 هزار کیلومتر خطی پرواز انجام شده و این طرح تا برداشت 30 هزار کیلومتر خطی در منطقه جنوبی استان کماکان ادامه خواهد داشت.
مهندس علینیا نیز در این جلسه بر اهمیت مطالعات زمینشناسی و اکتشافی در گستره استان خراسان شمالی تاکید کرد و از مسئولان سازمان صنعت معدن و تجارت استان و همت مدیران و کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در پوشش فعالیتهای اکتشافی استان تقدیر کرد.
در این جلسه مهندس اشتری معاون برنامهریزی و توسعه مدیریت سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن ارائه گزارشی از گستردگی مطالعات این سازمان و دامنه وسیعی از این فعالیتها در مناطق مختلف کشور، اظهار امیدواری کرد با انجام این مطالعات تولید سرمایه در بخش معدن جایگزین صادرات فرآوردههای نفتی شود.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال شرق نیز به ذکر مواردی از فعالیتهای زمینشناسی و مخاطرات زمینشناختی انجام شده و در حال انجام به همت کارشناسان سازمان در استان خراسان شمالی پرداخت و افزود: خوشبختانه با هماهنگیهای صورت گرفته بین مقامات استان و کشور حجم قابل توجهی اقدامات فنی در حوزه زمینشناسی و اکتشاف در استان خراسان شمالی در دست انجام است که در آینده توسعه و تحقق بیشتری پیدا خواهد کرد.
دکتر جعفر طاهری، در ادامه از همکاری و پیگیری بسیار خوب آقای مهندس نیکدل رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان در حمایت و پیگیری اعتبارات اکتشافی استان تشکر کرد.
معاون اکتشافات سازمان زمینشناسی:
وجود 2 درصد ذخایر قطعی شناسایی شده کشور در خراسان شمالی
در ادامه مهندس بهروز برنا نیز با ذکر آمار و ارقامی از وضعیت معدنی استان خراسان شمالی جایگاه این استان در استخراج سنگهای تزئینی و سایر مواد معدنی را بسیار خوب ارزیابی کرد و به ذکر مواردی از کاربرد مواد معدنی کشف شده در استان در کشاورزی پرداخت.
وی با بیان اینکه هم اکنون 2 درصد ذخایر قطعی شناسایی شده معدن کشور در خراسان شمالی است، گفت: با توجه به اینکه 73/1 درصد خاک کشور در خراسان شمالی است ذخایر قطعی آن بالا است که باید به بحث معادن توجه ویژه صورت گیرد.
به گفته معاون اکتشافات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، در کل کشور 48 میلیارد تن ذخایر قطعی داریم که یک میلیارد تن آن در خراسان شمالی است.
برنا، با بیان اینکه در این استان ژئوفیزیک هوایی انجام شده، افزود: استان خراسان شمالی یکی از استانهایی است که از 9 پهنه زمین شناسی، 2 پهنه را داراست که پهنه بینالود و کپهداغ از مهمترین پهنههای این استان هستند.
این مقام مسئول، ضمن اشاره به اکتشافات خوبی که در استان انجام شده، خاطرنشان کرد: پس از تشکیل نقشهها در بخش فسفات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور فعالیتهای زیادی انجام داده و 20 محدوده امیدبخش کشف شده که قرار است اطلاعات تکمیلی انجام شود.
لازم به ذکر است، هم اکنون 3 اکیپ برداشت اطلاعات ژئوشیمیایی در منطقه مانه سملقان و راز و جرگلان و 2 اکیپ زمینشناسی در منطقه بجنورد و آشخانه و اکیپهای برداشت و پشتیبانی عملیات پروازی ژئوفیزیک هوایی در منطقه شیروان استان خراسان شمالی حضور دارند و به زودی شرکتهای پیمانکاری حفاری مغزهگیری در مناطق امیدبخش عملیات حفاری مغزهگیری در راستای شناخت ذخایر تحتالارضی فعالیت خود را زیر نظر کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور آغاز خواهند کرد
نظر شما :