بررسی اکتشافی ۹۵ درصد استان آذربایجان غربی برای ذخایر پنهان
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، این سازمان بیش از ۹۵ درصد استان آذربایجانغربی را برای کشف ذخایر پنهان در قالب زونهای بیستگانه اول و دوم مورد بررسی اکتشافی دقیق قرار داده است.
معاون اکتشافی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، با اشاره به اینکه آذربایجانغربی یکی از استانهای است که در مسیر کمربندی شناخته شده متالوژی کشور قرار دارد، گفت: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بیش از 95 درصد استان را برای کشف ذخایر پنهان مورد بررسی اکتشافی دقیق قرار داده است.
به گفته بهروز برنا خوشبختانه در این مسیر کارهای اکتشافی موضوعی نیز جزو فعالیتهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بوده به طوری که برخی از آنها به گواهی کشف رسیدند.
وی افزود: بحث طلا یکی از موضوعاتی است که این سازمان درنظر دارد در آن فعالیت کند و در این رابطه مناطقی در محور سقز-پیرانشهر در محدودههایی همچون خراپه گندمان، شیخ چوپان، زاوهکوه، چم جلدیان و گزلبلاغ اکتشافات عمومی انجام شده است.
برنا با ابراز خرسندی از اینکه منطقه خراپه پیرانشهر به گواهی کشف رسیده و علاوه بر واگذاری از نظر وضعیت مشخص شده، تصریح کرد: علاوه بر آن یک محدوده در کمربند تبخیری شناخته شده در شمال استان برای پتاس سنگی در منطقه چوپانلو شکل گرفته تا جایی که برای نخستین بار در آذربایجانغربی این ماده معدنی کشف شد.
معاون اکتشافی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه به طور طبیعی دریاچه ارومیه دارای ظرفیتهای معدنی فراوانی است، گفت: این دریاچه هفت و نیم میلیون تن ذخایر منیزیم و 1/3 میلیون تن ذخایر پتاس داشته و بیش از دو هزار تن نیز لیتیوم در آن موجود است.
وی با بیان اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور هم اکنون برنامههای اکتشاف خود را در بحث ژئوفیزیک هوایی دنبال میکند، یادآور شد: با این کار ذخایر پنهان کشف میشود و در اینباره عملیات اکتشافی ژئوفیزیک هوایی در بخشهایی از استان آذربایجانغربی آغاز شده و امسال نیز ادامه مییابد.
برنا با اشاره به مهمترین رویکرد سازمان زمینشناسی در حوزه اکتشاف امسال در کشور افزود: با توجه به اینکه بخش معدن یک بخش پیشگام در اقتصاد کشور شناخته شده و به عنوان شتابدهنده هر گونه عملیات اقتصادی شناخته میشود، در بخش معدن میتوان شاهد رونق اقتصادی باشیم.
به گفته وی، سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اطلاعاتی که بخشهای خصوصی مدنظر دارند تکمیل و در اختیار آنان قرار میدهد و علاوه بر آن از طریق پایگاههای علوم زمین کارهای اکتشافی زیرساختی برای افزایش جذب سرمایههای بیشتر را در دستور کار قرار داده است.
معاون اکتشافی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه خوشبختانه هم سرمایهگذاران خارجی و هم داخلی علاقهمند به فعالیت در این عرصه هستند، خاطرنشان کرد: در بخش فرآوری شاهد ارزش افزوده فراوانی هستیم که بر همین اساس رویکرد سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در نظر دارد بحث فرآوری در آن دسته از ذخایر افزایش یابد که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفهتر است.
برنا تصریح کرد: هم اکنون هشت لایه اطلاعاتی برای مشخص کردن محدودهها و نقاط امیدبخش در کشور مدنظر است و در این زمینه در کشور اکتشافات به گونه است که آذربایجانغربی نخستین استان طلایی کشور بوده و سبب شده به عنوان قطب طلا در کشور مدنظر قرار گیرد و حتی بورس طلا برای رونق اقتصادی بیشتر باید در استان آذربایجانغربی مستقر شود
(یادآور میشود علاقهمندان میتوانند اخبار تولید شده در روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور را در کانال رسمی این سازمان به آدرس irangsi@ مشاهده نمایند)
نظر شما :