استقرار نمایندگی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی در استان کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به نقل از روابطعمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد، نمایندگی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی در این استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون اکتشافات معدنی این سازمان و رئیس مرکز زمینشناسی جنوب و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت، فعالیت نمایندگی سازمان زمینشناسی در این استان به طور رسمی کلید خورد.
استقرار نمایندگی سازمان زمینشناسی سرآغاز تحولی شگرف در حوزه صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد
بر اساس این گزارش، رئیس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه از اوایل سال 92 تلاشها جهت استقرار این نمایندگی در استان آغاز شد، گفت: با همه فراز و نشیبها و با حسن توجه مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت این کوششها به ثمر نشست.
داریوش دیودیده استقرار این نمایندگی را سرآغاز تحولی شگرف در حوزه صنعت و معدن استان دانست و گفت: کهگیلویه و بویراحمد در آیندهای نزدیک و با روندی که در پیش گرفته شده شاهد توسعه و شکوفایی خود در بخشهای مختلف تولیدی خواهد بود.
دیودیده گفت: کهگیلویه و بویراحمد با قابلیتهای بسیار ناشناخته در حوزه معدن با استقرار مرکز زمینشناسی میتوان آیندهای روشن توسعهای را در این حوزه پیشبینی کرد.
کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ ذخایر فسفات رسوبی حرف اول را در ایران میزند
همچنین معاون اکتشافات معدنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ایران گفت: کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ ذخایر فسفات رسوبی حرف اول را در ایران میزند.
بهروز برنا اظهار داشت: امروز روزی، خوب برای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خواهد بود چراکه با استقرار نمایندگی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی در کهگیلویه و بویراحمد شروع فعالیت خود را در استانی با پتانسیلهای بالای معدنی زده است.
برنا با بیان اینکه کشور ایران با تنوع و غنای بالای معادن، 3 درصد ذخایر شناخته شده معدنی دنیا را در خود جای داده، افزود: سازمان زمینشناسی ایران جز 8 سازمان زمینشناسی برتر دنیا و در خاورمیانه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
معاون اکتشافات معدنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با اشاره به رتبه 6 کشور در ژئوفیزیک هوایی گفت: مطالعات، امکانات و توانمندیهای علمی و عملی ایران دارای شرایطی مطلوب در سطح دنیاست.
وی خاطر نشان کرد: امروزه کشور بخش عمدهای از نیاز خود به کود شیمیایی را از خارج تامین میکند و با بهره برداری از معادن فسفات رسوبی کهگیلویه و بویراحمد که در سطح کشور حرف اول را میزند بی نیاز از واردات آن خواهیم شد.
برنا با اشاره به معادن بی نظیری همچون فسفات، مس، نیترات، سلستین و گچ هایتک در کهگیلویه و بویراحمد افزود: این استان در با ذخیره 8/2 میلیارد تنی قطعی معادن هنوز در عرصه تولید به جایگاهی مناسب نرسیده و بایستی حلقههای اکتشاف، استخراج و فرآوری به صورت همزمان فعال شوند.
برنا خاطر نشان کرد: در کشور 70 نوع از معادن به بهرهبرداری رسیده و 15 نمونه معدن دیگر همانند خاکهای نادر، نیکل در حال به بهرهبرداری است و این نشان از تنوع معدنی ایران است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد استقرار نمایندگی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در کهگیلویه و بویراحمد زمینه بروز فعالیتهایی مثبت و اثرگذار در توسعه بحث معدن در استان و کشور باشد.
گفتنیست؛ طهمورث وفایی از پیشکسوتان عرصه معدن و با سابقه 25 ساله در این حوزه به عنوان نخستین رئیس زمینشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد معارفه شد.
کهگیلویه و بویراحمد دانشگاهی زمینشناسی است
طهمورث وفایی گفت: بسیار خوشحالم پس از تلاسی دوساله خلائی اساسی که در حوزه معدن و اکتشافات معدنی وجود داشت پر شد و مقدمات گامهایی مهم برداشته شد.
رئیس نمایندگی سازمان زمینشناسی در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تمامی دورههای زمین شناسی را میتوان به وضوح در این استان دید، افزود: کهگیلویه و بویراحمد دانشگاهی زمینشناسی است و توانایی تبدیل شدن به قطب تحقیقات معدنی و زمین شناسی را در کشور دارد.
وی گفت: مطالعات انجام گرفته طی سالیان گذشته تنها اندک اطلاعاتی از پتانسیلهای معدنی استان را به دست داده و مطالعات تفصیلی و عمقی قابل توجهی انجام نگرفته است.
وفایی انجام مطالعات تفصیلی معدن، به روز رسانی بانک اطلاعات معدنی و نقشه های زمین شناسی، رقومی سازی نقشه های زمین شناسی را از مهمترین برنامه های کاری خود عنوان نمود و ابراز امیدواری کرد با استقرار این نمایندگی جهشی قابل قبول در حوزه معدن استان اتفاق خواهد افتاد.
نظر شما :