نشست شبکه متخصصان جوان علوم زمین برگزار شد
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، نشست چشمانداز شبکه متخصصان جوان علوم زمین طی دومین روز از برگزاری سی و سومین گردهمایی ملی علوم زمین در این سازمان برگزار شد.
در همین زمینه دبیر علمی این نشست، ترویج علوم زمین بین جوانان زیر 35 سال از خاورمیانه تا کل دنیا را به عنوان هدف اصلی تشکیل شبکه متخصصان جوان علوم زمین عنوان کرد و گفت: این تشکل در راستای ارتقای جوامع و دستیابی به توسعه پایدار تاسیس شد که در حال حاضر 3500 نفر عضو این شبکه از 144 کشور دنیا هستند.
خانم بیتا میرزاپور، فراهم کردن منابع و فرصتهای تخصصی توسعه، پیشرفت و اشتغالزایی برای متخصصان تازه کار و حمایت از آنان و همچنین ایجاد شبکه ارتباطی گسترده بین متخصصان جوان حوزه علوم زمین با پیشکسوتان، صاحبنظران، سیاستمداران، اقتصاددانان و مسئولان دولتی و ترویج زمینه همکاریها درسطح بینالملل را به عنوان اهداف و ماموریتهای شبکه متخصصان جوان علوم زمین یاد کرد.
وی از اتحادیههای بینالمللی و انجمنها، شرکتها و دانشگاهها به عنوان بخشهای مرتبط با شبکه متخصصان جوان علوم زمین یاد کرد و گفت: نقش شبکه متخصصان جوان علومزمین، چالشها و فرصتهای متخصصان زمینشناس در قرن 21، علوم زمین برای جامعه، اخلاق و فرهنگ در علومزمین، ضرورت آموزش علومزمین با مشارکت جوانان، ارتباط صنعت و دانشگاه، منابع کره زمین و توسعه کشورها، علومزمین و چالشهای زیستمحیطی جهانی، پروژههای ارتباطی بین متخصصان جوان ایران با دنیا، زمینشناسی، علوم بین رشتهای و کاربردی و نقش زنان در پیشبرد علومزمین نیز به عنوان سرفصلهای نشست نقش متخصصان جوان علوم زمین یاد شده است.
به گفته این کارشناس، فعالیتهای گسترده شبکه متخصصان جوان علومزمین در دنیا شامل برگزاری نخستین کنگره سال 2009 در پکن با محوریت موضوع آب وهوا، محیط زیست، علوم زمین و جامعه با حضور 380 شرکتکننده، برگزاری دومین کنگره سال 2012 در استرالیا با محوریت علومزمین و جوانان تصمیمگیرنده، نقش زنان در ارتباط با علوم و با حضور بیش از 700 شرکتکننده و برگزاری سومین دوره کنگره سال 2014 در تانزانیا با حضور نزدیک به 500 شرکتکننده از 46 کشور میشود.
وی یادآور شد: اهمیت خاورمیانه از دیدگاه شبکه نیز به خاطر وجود پتانسیلهای زمینشناسی و معدنی گسترده، پل ارتباطی بین اروپا و آسیا، نیاز به پاسخگویی جهت استفاده از منابع و عدم وجود توازن در گستردگی آموزش و تحصیلات تکمیلی در برخی مناطق خواهد بود.
میرزاپور، انجام مطالعات، ترویج نحوه استفاده پایدار از منابع و حفاظت از آن به عنوان یک زمینشناس، ایجاد زمینههای همکاری مشترک زمینشناسان و برقراری ارتباط با یکدیگر و در نهایت همکاری و آموزش متخصصان جوان در خاورمیانه و ترویج علوم زمین توسط آنان را به عنوان برنامههای مطرح در خاورمیانه یاد کرد.
به گفته دبیر علمی نشست شبکه متخصصان جوان علومزمین اهداف و برنامههای آتی این شبکه میزبانی چهارمین دوره از کنگره در سال 2017، به عهدهگیری معاونت خاورمیانه، برگزاری همایش متخصصان جوان علوم زمین ایران در اوایل سال آینده، تاسیس انجمن شبکه ملی زمینشناسان جوان در ایران و راهاندازی سایت شبکه ملی در کشور و عضوگیری از فعالان و بکارگیری نیروهای جوان علاقهمند در شکلدهی فعالیتهای شبکه خواهد بود.
گفتنیست؛ آقای دکتر منگ وانگ رییس شبکه متخصصان جوان علوم زمین (YES) سال گذشته ضمن حضور در سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بینالمللی علومزمین از عضویت سه هزار و 500 جوان از 144 کشور جهان در شبکه، از جوانان ایرانی برای عضویت در شبکه نیز دعوت کرده بود.
وی درباره برنامههای شبکه در خاورمیانه و ایران گفته بود: با وجود منابع عظیم معدنی، نیروهای جوان و با پتانسیل و وجود دانش فنی در خاورمیانه، علوم زمین در برخی کشورهای فقیر و در حال توسعه منطقه، پیشرفت چندانی نداشته که در تلاشیم زمینه همکاری و فعالیت جوانان در علوم زمین را فراهم کنیم و علاقهمند هستیم با دانشمندان جوان ایران در علوم زمین همکاری داشته باشیم.
دکتر وانگ اولین برنامه شبکه در خاورمیانه را برنامه 5 تا 10 ساله «زمینشناسی در جاده ابریشم» عنوان کرده که کشورهای مختلف از مصر تا چین را شامل میشود که در این برنامه به منابع معدنی، تحقیقات میراث زمین و آموزش زمینشناسی توجه ویژه میشود.
همچنین سال گذشته و در حاشیه برگزاری سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بینالمللی علومزمین در سال گذشته تفاهمنامهای میان روسای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و رئیس شبکه متخصصان جوان علوم زمین زیر 35 سال به امضا رسید و دو طرف به تعمیق و توسعه مناسبات یکدیگر در بخشهای ارتقای مشاغل مرتبط با علوم زمین و افزایش سطح علمی زمینشناسان جوان تاکید کردند.
خبر مرضیه کاظمی
نظر شما :