سومین نمایشگاه سالانه و همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع‌معدنی ایران

۲۲ مهر ۱۳۹۳ | ۲۰:۵۱ کد : ۲۲۲۸۴ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۸۴۱
سومین نمایشگاه سالانه معدن و صنایع معدنی ایران، همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع‌معدنی ایران همزمان با پنجمین کنفرانس مهندسی معدن...

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، سومین نمایشگاه سالانه معدن و صنایع معدنی ایران، همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع‌معدنی ایران همزمان با پنجمین کنفرانس مهندسی معدن و با هدف معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ارائه آخرین تجهیزات، تکنولوژی، ماشین‌آلات، توانمندی‌ها و فعالیت‌های شرکت‌ها و سازمان‌ها و در راستای تحقق برنامه‌های کلان و اجرایی کشور ، 22 لغایت 24 مهرماه در مصلی امام خمینی(ره) آغاز به کار کرد.

تجهیزات معدنی یکی از ابزار توسعه معدن و صنایع معدنی


رئیس ستاد برگزاری و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با بیان این‌که باید فعال عرصه معدن و صنایع‌معدنی را تشویق کنیم، گفت: برگزاری چنین نشست‌هایی یکی از روش‌های تشویق علاقه‌مندان است.

مهندس هرمز ناصرنیا از سابقه 6 هزار ساله معدنکاری در ایران یاد کرد و افزود: معدنکاری نوین سال‌هاست در ایران در حال انجام است که امیدوارم کشورمان با گام‌های بلند کشورمان به رشد شایسته در این زمینه برسد.

وی از نمایشگاه مذکور علاوه بر فرصتی برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن به عنوان فرصتی برای نمایشگاه ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی یاد کرد و گفت: یکی از ابزار توسعه معدنی تجهیزات پپشرفته است که امید است این نشست به اهداف تعیین شده در این زمینه دست یابد.

به گفته رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران نمایندگان شرکت‌های خارجی حضوری فعال در این نمایشگاه دارند که امیدوارم اعلام آمادگی ما را به منظور توسعه فعالیت‌های معدنی با دیگر کشورها را به سران کشورهای خود برسانند.

ناصرنیا با بیان این‌که فعالان و دانشجویان عرصه معدن و صنایع‌معدنی به صورت مستقیم وارد فضای معدنی شوند، یادآور شد: بسیاری از شرکت‌های معدنی جدید برای حضور در نمایشگاه ابراز علاقه کردند تا دستاوردها و نوآوری‌های خود را ارائه کنند که کارگاه‌های آموزشی نیز با همین هدف برپا شده است.

دانشگاه، خاستگاه انجمن مهندسی معدن ایران 


در  ادامه  رییس کنفرانس مهندسی معدن و رییس انجمن مهندسی معدن ایران نیز با بیان این‌که انجمن مهندسی معدن ایران تشکلی علمی غیردولتی و غیرانتفاعی است، گفت: این مجموعه موضوعاتی از قبیل ترویج دانش معدنکاری، کمک به توان‌افزایی فعالان حوزه معدنکاری، برقراری ارتباط بین مراکز علمی-پژوهشی و بنگاه‌های اقتصادی فعال در زمینه معدنکاری و کمک به ارتقای حرفه مهندسی معدن را به عنوان ماموریت خود تعریف کرده است.

به گفته دکتر علی‌اصغر خدایاری گرچه خاستگاه انجمن مهندسی معدن ایران دانشگاه و محیط دانشگاهی است، ولی نقطه عزیمت آن صنعت معدن و جامعه معدنکاری است که توسط هیات مدیره‌ای متشکل از افراد فعال در دانشگاه و صنعت اداره می‌شود.

وی با بیان این‌که پژوهشگران دانشگاهی دانش خود را در اختیار معدنکارانی قرار می‌دهد که به وضعیت موجود خود قانع نیستند، یادآور شد: معدنکاران برای افزایش بهره‌وری، کسب سود بیشتر، ارتقای ایمنی، سلامت و محیط‌زیست و بهره‌برداری بهینه از ذخایر زیرزمینی کشور جستجوگرانه به‌دنبال دانش، فناوری و رویه‌های نوین هستند.

رییس انجمن مهندسی معدن ایران با اشاره به این‌که تلاش برگزارکنندگان همه کنفرانس‌های علمی تسهیل رابطه بین پژوهشگران عرضه‌کننده دانش از یک‌سو و بنگاه‌ها و موسسات کاربردی از سوی دیگر است، خاطر نشان کرد: ماموریت اصلی سازمان نظام مهندسی معدن سازماندهی مهندسان معدن در زمینه فعالیت‌های حرفه‌ای، ارتقای جایگاه مهندسی معدن و کمک به رونق کسب‌و‌کار معدنکاری است.

این مقام مسوول یادآورشد: برگزاری نشست و ارائه مقالات علمی فقط حلقه نخست یک زنجیره ارزش‌آفرین هستند که اگر حلقه‌های بعدی این زنجیره تکمیل نشود تلاش‌های گذشته نیز اثربخشی مورد انتظار را نخواهد داشت.

خدایاری معتقد است: تلاش‌های علمی زمانی به نتیجه مطلوب می‌رسد که پژوهش‌های نهفته در پشت این مقالات و پژوهشگران به ‌وجودآورنده آن بتوانند از فرصت موجود بهره ببرند.

وی با بیان این‌که باید با تکیه بر پژوهش‌ها و محصولات علمی مشکلاتی را از صنعت معدنکاری حل کرد، افزود: امیدوارم  مدیران و کارشناسان واحدهای صنعتی، تجارتی و اجرایی با توجه به این نشست‌ها بهره مورد نیاز خود را از میان مقالات ارائه شده برداشت کنند.

به گفته رییس کنفرانس مهندسی معدن 3هزار و 720 مقاله به دبیرخانه این نشست ارسال شده که با افزایش 40 درصدی، 221 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که 63 مقاله به‌صورت سخنرانی و مابقی به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

تحکیم حلقه دانشگاه و صنعت خواسته جدی پژوهشگران


همچنین رییس دانشگاه تهران نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود که با بیان این‌که دانشگاه تهران یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های فنی را در اختیار دارد، گفت: این دانشگاه در تامین نیروی انسانی متخصص در بخش معدن موفق عمل کرده و مفتخر است که دستاوردهای علمی آن در توسعه کشور و مشارکت در خلق ثروت بسیار تاثیرگذار است.

 دکتر میری، ضمن اشاره به تاسیس شرکت فرآوری مواد معدنی با مشارکت وزارت صنایع وقت و دانشگاه تهران تصریح کرد: بسیاری از متخصصان ارشد اجرایی در این دانشگاه پرورش یافتند و تفاهم سازنده‌ای میان صنعت و دانشگاه در قالب این شرکت ایجاد شد.

به گقته وی، بیش از 12 موسسه، شرکت و وزارتخانه مختلف با دانشگاه تهران در ارتباط هستند که امیدواریم بخش پژوهش و صنعت بیش از گذشته با یکدیگر تعامل داشته باشند.

رییس دانشگاه تهران از آمادگی دانشگاه متبوع خود برای همکاری در توسعه بخش معدن کشور به منظور ایجاد توسعه همه‌جانبه، مشارکت در تولید ثروت و تحکیم ارتباط صنعت و دانشگاه خبر داد.

سازمان ایمیدرو بازوی حوزه معدن و حامی بخش خصوصی


رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) با بیان این‌که بخش خصوصی و بخش علمی در حوزه معدن و صنایع معدنی پیشرفت خوبی دارند، گفت: در حال حاضر در آستانه تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه کشور هستیم که امیدواریم بخش خصوصی و علمی کشور بتوانند راهکارهای خود را برای حوزه معدن و صنایع معدنی جهت نظام‌مند شدن و ترسیم نقشه را آینده ارائه کنند.

دکتر مهدی کرباسیان با بیان این‌که ارائه راهکارهای کاربردی ازسوی بخش معدن باعث تخصیص بودجه مناسب خواهد شد، افزود: این امر در توسعه کشور بسیار تاثیرگذار خواهد بود و به خروج از رکود اقتصادی و تولیدات داخلی در بخش معدن و صنایع معدنی کمک خواهد کرد.

وی با بیان این‌که بخش معدن کمترین تاثیر را از تحریم‌ها متحمل می‌شود، خاطرنشان کرد: با توجه به نوسان قیمت نفت اتخاذ سیاستگذاری مناسب در معدن و صنایع معدنی ضروری به‌نظر می‌رسد.

این مقام مسوول جذب سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: ارتباط ما با حوزه فناوری و علمی دنیا محدود است که امیداریم با جذب سرمایه نقش معدن و صنایع معدنی را در تولید ناخالص ملی از یک به 6 درصد افزایش دهیم.

رییس ایمیدرو ضمن اشاره به رکود اقتصادی که همه دنیا را درگیر کرده، خاطرنشان کرد: قرار است در سال 2015 تغییراتی ایجاد شود که پس از آن نیاز به اقلام معدنی و نقش ایران به‌عنوان کشور دارنده ذخایر معدنی بسیار پررنگ خواهد بود.

وی از مجموعه متبوع خود به‌عنوان بازوی حوزه معدن و صنایع معدنی و حامی بخش خصوصی یاد کرد و گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران حامی بخش خصوصی است و از سویی 25 درصد سود سالانه این مجموعه به بخش پژوهش اختصاص می‌یابد.

کرباسیان توجه به اکتشاف ذخایر نادر خاکی را به‌عنوان یکی از حوزه‌های جدید سازمان ایمیدرو یاد کرد و گفت: تاکنون تنها در بخش مواد معدنی مس، آهن و روی اکتشافاتی صورت گرفته که امیدواریم با توسعه این بخش و افزایش ارزش افزوده مواد معدنی به توسعه کشور کمک کنیم.

گفتنی‌ست، سازمان نظام مهندسی معدن ایران، انجمن مهندسی معدن ایران با همکاری وزارت صنعت و معدن و تجارت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و سازمان‌ها و تشکل‌های مرتبط با معدن؛ سومین نمایشگاه سالانه معدن و صنایع معدنی ایران، همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع‌معدنی ایران همزمان با پنجمین کنفرانس مهندسی معدن را مدیریت می‌کنند.

این نمایشگاه و همایش که هر ساله برگزار می‌شود، با هدف ارائه آخرین تجهیزات، تکنولوژی و خدمات و تولیدات داخلی و همچنین معرفی پروژه‌ها و فرصت‌های قابل سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی و سازمان‌های دولتی در حوزه معدن و صنایع‌معدنی به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است.

یادآور می‌شود، 200 شرکت از کشورهای روسیه، چین، آلمان، فرانسه، انگلستان، ترکیه، هندوستان، قزاقستان، اسپانیا، کره‌جنوبی و عراق در کنار شرکت‌های فعال داخلی در حوزه معدن و صنایع معدنی در زمینه‌های فناوری و شرکت‌های سرمایه‌گذار و مهندسان مشاور برای مشارکت در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند.

بر اساس برنامه‌ریزی، این نمایشگاه در پنج سالن و 14 هزار متر فضای روباز و سرپوشیده در مصلی تهران برگزار می‌شود که چهار سالن مربوط به شرکت‌های داخلی، یک سالن به شرکت‌های خارجی و کارگاه‌های آموزشی اختصاص یافته است.

این نشست با حضور سید مهدی هاشمی استاندار تهران، وجیه‌الله جعفری معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و جمعی از علاقه‌مندان عرصه معدن و صنایع معدنی کشور برپا شد.

سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نیز با حضور در غرفه‌های جنبی این نشست به ارائه خدمات فنی و مهندسی در زمینه مطالعات زمین‌شناسی و انجام تحقیقات اکتشاف معادن به علاقه‌مندان خود پرداخته است.

کلید واژه ها: تهران


نظر شما :