کنفرانس ملی علوم معدنی در ساری
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور کنفرانس ملی علوم معدنی صبح امروز سهشنبه در محل دانشگاه آزاد اسلامی ساری به همت سازمان نظام مهندسی معدن استان مازندران با همکاری شرکت زغالسنگ البرز مرکزی و شرکت مهندسی کانیکاوان شرقی به منظور به اشتراک گذاشتن آخرین داده های علمی و تجربی در این حوزه و معرفی پتانسیل معدنی این استان به سرمایه گذاران داخلی و خارجی آغاز به کار کرد.
مازندران و خطه شمال کشور نگین سبز ایران
دبیر کنفرانس علوم معدنی که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز به کار کرد، از مازندران و خطه شمال کشور به عنوان نگین سبز ایران یاد کرد و گفت: معدن کاری یکی از صنایع بسیار شاخص و تولید کننده ماده اولیه صنایع کشور است.
دکتر کورش شهریار با بیان این که معدن کاری در کل دنیا در حال تغییر و به سوی افزایش تولیدات معدنی است یاد آور شد: تولید آهن، سرب و روی در دنیا در حال افزایش است که ایران نیز نباید از این پیشرفت عقب بماند. وی رعایت موازین زیست محیطی را هم سو با ایجاد تغییرات معدنی دانست وی افزود: خوشبختانه آگاهی مردم نسبت به توسعه معدنکاری و درعین حال رعایت موازین محیط زیست افزایش یافته است.
دبیر کنفرانس علوم معدنی از معدنکاری سبز به عنوان موضوع مهم بخش معدن دنیا یاد کرد و گفت: محدوده دریای خزر، ارتفاعات البرز و استان های مازندران و گیلان نگین سبز این مملکت هستند که بر همین اساس معدنکاری معدنکاری در این محدوده باید در شرایط خاصی انجام شود تا به محیط زیست کمترین آسیب وارد شود.
رئیس کنفرانس علوم معدنی با بیان این که کشورهای پیشرفته معدنی دنیا به عنوان قابل توجهی حجم تولید ذغال سنگ خود را به دلیل مسائل زیست محیطی کاهش داده اند، یادآور شد: وظیفه ماست که معدنکاری صحیح و اصولی و رعایت مسایل محیط زیست را به آیندگان خود آموزش دهیم.
دکتر شهریار، ضمن استناد به اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر رعایت موازین محیط زیست در معدنکاری خاطر نشان کرد: امیدوارم در عرصه معدنکاری کشور به این جنبه بسیار مهم توجه ویژه شود.
در ادامه دبیر کنفرانس ملی علوم معدنی و رئیس سازمان نظام مهندسی استان مازندان ضمن تشکر از هیات علمی و اجرایی برگزار کننده این نشست گفت: در مجموع 405 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ملی علوم معدنی ارسال شد که 360 مقاله به بخش علمی داوری راه یافت.
به گفته دکتر هادی حمیدیان 40 مقاله به عنوان مقاله شفاهی و 70 مقاله به صورت پوستر ارائه خواهند شد.
وی خاطر نشان کرد: شرکت ذغال سنگ البرز مرکزی و شرکت مهندسی کانی کاوان شرق همکار سازمان نظام مهندسی معدن استان مازندران در برگزاری کنفرانس ملی علوم معدنی هستند.
معدنکاری مسئولانه خط مشی مناسب برای آینده معدنی کشورها
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران، سخنران بعدی کنفرانس ملی علوم معدنی مازندران بود. دکتر محمدپور عمران با بیان این که در بخش معدن و صنایع معدنی چندین صدا و نظرات مختلف وجود دارد، یاد آور شد: برخی معتقد به استفاده از معدن و معدنکاری به ایجاد اشتغال، رفاه، درآمد و ثروت برای جامعه معتقدند در حالی که برخی دیگر حفظ منابع طبیعی و رعایت موازین محیط زیست را به عنوان هدف و وظیفه معدنکاری یاد می کنند.
به گفته وی، معدنکاری باید به طور گسترده در اختیار اقتصاد، اجتماع و محیط زیست باشد که این امر جز با معدنکاری مسئولانه محقق نخواهد شد.
محمدپور توجه به معدنکاری مسئولانه را به عنوان راهی، جهتِ یافتن خط مشی مناسب برای آینده معدنی کشورها عنوان کرد و گفت: این شیوه راه حل مناسبی برای توجه به همه صداها و خواسته های عمومی از معدن خواهد بود.
این مقام مسئول با بیان این که باید به تدوین چهارچوب های مناسب و بازنگری و تدوین استانداردهای صحیح توجه کرد، افزود: معدنکاری مسئولانه در همه جای دنیا پیگیری می شود که یعنی این امر باید در ایران هم مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان این که باید 15میلیون تن به ذخیره معدنی استان افزوده شود، تصریح کرد: محدوده های بلوکه شده در همه جای کشور باید آزاد شود و در اختیار علاقه مندان عرصه معدنی کشور قرار گیرد.
وی توجه به بخش معدن را به عنوان یکی از راهکارهای ایجاد توسعه در استان مازندران یاد کرد و گفت: 20درصد کل فعالیت های کشور در مازندران انجام می شود که با توجه به سهم یک درصدی معدن در تولید ناخالص ملی کشور و نیاز به افزایش آن تا سطح 5درصد، توجه به این بخش را بیش از پیش ضروری می سازد.
محمدپور یادآور شد: باید معادن بزرگ مقیاس در استان ایجاد کنیم تا علاوه بر کاهش قیمت برای مصرف کنندگان موادمعدنی، مسئولیت پذیری افزایش یابد.
شکاف بین تولیدات دانشگاه ها و نیازهای جامعه و صنعت مانع رشد علم
استاد فرآوری مواد دانشگاه باهنر کرمان نیز در مقاله خود تحت عنوان نقش دانشگاه ها و صنایع در تحکیم اقتصاد مقاومتی گفت: براساس تحقیق علمی که از سوی وزارت علوم درباره 4 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه صورت گرفته، چالش ها و کاستی های رشد علم در دانشگاه های کشور بررسی شده است.
دکتر صمد نبیسی کمیت گرایی به جای توجه به کیفیت، کمبود امکانات و بودجه، شکاف بین تولیدات دانشگاه ها و نیازهای جامعه و صنعت را به عنوان چالش ها و کاستی های رشد علم در دانشگاه های کشور عنوان کرد.
این استاد دانشگاه ضمن انتقاد از اقتصاد وابسته به نفت یادآور شد: این شیوه اقتصادی موجب آسیب پذیری ذاتی و تمرکز صادرات و وابستگی به واردات خواهد شد.
استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان راه کارهای مقابله با ضربه های تخریب کننده اقتصاد را مردمی کردن اقتصاد، اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی، توانمندسازی بخش خصوصی، کاهش وابستگی به نفت و اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد.
به گفته وی، کلید سعادت کشورها تولید ثروت در سایه فعالیت های علمی است که به خاطر نبودن انگیزه کافی برای تغییر، وابسته نبودن حقوق افراد برای ایجاد تغییر، خطرپذیری کم مدیران و جذابیت بالای خرید از کشورهای خارجی موانع پیش روی پیاده سازی اقتصاد مقاومتی واقعی در سطح وسیع است.
کنفرانس دو روزه علوم معدنی 11 و 12 شهریور ماه به منظور به اشتراک گذاشتن آخرین داده های علمی و تجربی در این حوزه و معرفی پتانسیل معدنی این استان به سرمایه گذاران داخلی و خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در حال برگزاری است.
نظر شما :