اطلاعات کاملی درباره انتشار نخستین نقشههای زمینشناسی بزرگ مقیاس کاربردی کشور
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، نود و چهارمین و پنجمین شماره ماهنامه علوم زمین و معدن با خبر ویژهای درباره انتشار نخستین نقشههای زمینشناسی بزرگ مقیاس کاربردی کشور و همچنین گزارش خبری کاملی از برگزاری سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بینالمللی علومزمین در روزهای پایانی امسال به مهمانی علاقهمندان خود آمده است.
الهام یوسفزاده کارشناس موزه علوم زمین در بخش کوتاه از همه جای نود و چهارمین شماره ماهنامه علومزمین و معدن با گشت و گذاری در دنیای زمینشناسی، اطلاعات جدیدی درباره تعیین رنگ هیولاهای دریایی، دلایل انقراض تمدن سند، بررسی ماگماها از طریق حفر گمانه، جنگلهای استوایی جنوب شرق آسیا، کشف الماس آبی رنگ در معادن آفریقای جنوبی و گونههای کلیدی جلبکها و آثار تغییرات آب و هوایی به مخاطب خود ارائه کرده است.
همچنین خبرهایی درباره کشف ذخیره بزرگ طلا در خراسان جنوبی به نقل از مهندس بهروز برنا، آغاز تهیه اطلس زمینشناسی و اکتشافاتی در شهرستان قیروکارزین از مهندس طهمورث یوسفی و آغاز انتشار نخستین نقشههای زمینشناسی بزرگ مقیاس کاربردی کشور به نقل از دکتر جلیل قلمقاش را نیز مرضیه کاظمی در صفحه اخبار همراه با خاطرات مکتوب دکتر منصور علوینائینی به عنوان یکی از پایهگذاران علم زمینشناسی ایران را هم در صفحات گفتوگوی نود و چهارمین شماره ماهنامه علومزمین و معدن پیشکش علاقهمندان کرده است.
سپس بخش مخاطرات زمینشناسی آغاز میشود که نویسندگان این مقاله به بررسی چارچوب راهبردی برای مدیریت بحران سیل میپردازند و در ساختار خود تصمیمگیریهای لازم در پیشگیری و کاهش اثرات و خسارات ناشی از سیل را برای مدیران و متخصصان ضروری عنوان میکنند.
رضا خوشرفتار استادیار دانشگاه زنجان در بخش ژئوتوریسم در نوشته پروپیمان تحت عنوان زمینگردشگری در مناطق آتشفشانی و مشکلات آن به بررسی موردی فوران آتشفشان جزیره ایسلند پرداخته و اختلالات ناشی از خاکستر آتشفشانی روی تمام قاره اروپا و تصمیم مقامات هواپیمایی برای بستن فرودگاهها را بررسی میکند.
سیروس امینی در ترجمههای به معرفی آدام سدگویک زمینشناس شهیر انگلیسی و یکی از بنیانگذارن زمینشناسی مدرن این کشور پرداخته و حادثه معدن طلای هارمونی آفریقای جنوبی در سال 2009 به عنوان یکی از مرگبارترین حوادث معدنی این کشور پرداخته است.
دکتر ترانه شارمد و سعید محمدزاده نیز در صفحه هیدروژئوشیمی موضوع شوری در آب اقیانوسها و دریاها را بررسی کردهاند.
در بخش بررسی مهمترین گسلهای ایران، گسلهای استان ایلام به همت گروه زمینساخت معرفی شده و در ادامه تازههای دنیای فسیل رو پیشرو داریم که الهام یوسفزاده به بررسی موآها به عنوان حیوانات بومی استرالیا پرداخته است.
همچنین محیا موسوی، غلامرضا فتحآبادی و نعیمه زری از کارشناسان مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به ترتیب نقشههای سهبعدی زمینشناسی، سنتز نانوذرات نقره با استفاده از میکروارگانیسمها و آنالیز طلا به روش Fire Assayرا بررسی کردهاند.
همچنین کتابهای زمینشناسی دریایی خلیجفارس و خاطرات یک زمینشناس(یووان اشتوکلین) به کوشش سید هادی میرمحمد میگونی نیز در بخش تازههای کتاب به علاقهمندان رشته زمینشناسی و معدن معرفی شدهاند.
همچنین نود و پنجمین شماره از ماهنامه علومزمین و معدن با تیتر درشتی تحت عنوان تحقق بزرگترین رویداد علوم زمین کشور به طور ویژه برگزاری سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره علومزمین و معدن را بررسی کرده است.
یادآور میشود، تاکنون95 شماره پی در پی ماهنامه علوم زمین و معدن با بخشهای مختلف و کاربردی در 48 صفحه تمام رنگی همراه با نسخه انگلیسی به صاحب امتیازی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و مدیر مسوولی رضا جدیدی، دبیری تحریریه الهام معینی جزنی منتشر شده است.
نازیلا احمدی مدیریت اجرایی این نشریه را هدایت میکند و مرضیه کاظمی سرویس مصاحبه و خبر، مریمالسادات میرآفتاب عکاسی خبری، نازنین بدری سرویس انگلیسی، سیروس امینی ترجمه، شیرین جعفری اشتراکات، مستانه حقنظر لیسهرودی ویراستار ادبی-انگلیسی و دکتر سیدعلی آقانباتی مشاوره علمی را به عهده دارند و محسن مظفریافشار، حنانه حامیمطلق، علیرضا امریکاظمی، محسن بخشی و بهارک وحدتی نیز اعضای تحریریه ماهنامه علومزمین و معدن را تشکیل میدهند.
صفحهآرایی و طرح جلد ماهنامه علومزمین و معدن را فربُد مستوفی به عهده دارد و نشر جوان امروز این ماهنامه را هر ماه به دنیای نشر ارائه میکند.
خبر مرضیه کاظمی
نظر شما :