انتشار نخستین نقشه‌های زمین‌شناسی بزرگ مقیاس کاربردی کشور

۲۵ اسفند ۱۳۹۲ | ۱۵:۰۴ کد : ۲۲۱۸۱ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۸۲۸
معاون زمین‌‌شناسی این سازمان از ادامه تهیه نقشه‌های زمین ‌شناسی کاربردی در مقیاس یک بیست‌وپنج هزارم...

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، معاون زمین‌‌شناسی این سازمان، از ادامه تهیه نقشه‌های زمین ‌شناسی کاربردی در مقیاس یک بیست‌وپنج هزارم خبر داد و گفت: بر اساس برنامه 5 ساله چهارم و پنجم برداشت 500 نقشه زمین‌شناسی در دستور کار سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور قرار گرفته است.

به گفته دکتر جلیل قلمقاش،  تا امروز بیش از 300 نقشه تهیه و به شورای ارزیابی تحویل شد و بقیه هم پیشرفتی بین 30 تا 90 درصد دارند که امیداست تا پایان سال جاری یکصد نقشه زمین‌شناسی کاربردی به مرحله چاپ نهایی برسد.

این مقام مسئول، تکمیل نقشه‌های برداشت شده در سال‌‌های گذشته را به‌ عنوان برنامه‌های مهم این معاونت یاد کرد و گفت: تکمیل نقشه‌های زمین‌شناسی یک‌بیست‌ و پنج‌هزارم شهرهای بزرگ کشور در اولویت قرار دارند.

 معاون زمین‌‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از نقشه‌های زمین‌شناسی با مقیاس یک‌‌بیست ‌و پنج‌هزارم به عنوان نقشه‌‌های کاربردی با اطلاعات پایه زمین‌‌شناسی برای مطالعات شهری و عمرانی یاد کرد و گفت: تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی 25 مرکز استان آغاز شده و در حال حاضر نقشه‌های شهرهای مشهد، تبریز، شیراز، اهواز، زاهدان، خرم‌آباد، شهرکرد، سمنان، کرج، بروجرد، قم، رشت، یزد، بجنورد، سنندج و ارومیه ‌نیز تا پایان سال جاری منتشر خواهد شد.

وی، مهم‌ترین برنامه سازمان زمین‌‌شناسی و اکتشافات‌‌معدنی کشور را تکمیل نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی همه مراکز استانی طی سال‌های آتی عنوان کرد.

یادآور می‌شود، نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی در مقیاس یک بیست و پنج‌هزارم از لایه‌های اطلاعات پایه هر کشور به شمار می‌روند که در طرح‌های عمرانی، صنعتی، توسعه‌ای‌و... کاربرد اساسی دارند. علاوه بر این نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی یک بیست و پنج‌هزارم در انجام تحقیقات لرزه‌خیزی، لغزش، آتشفشان، پهنه‌بندی خطر، مخاطرات‌طبیعی‌و... به عنوان نقشه‌های مبنا و پایه کاربرد دارند.

گفتنی‌ست، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور متولی تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی در مقیاس‌های یک‌دویست و پنجاه هزارم و یکصدهزارم بوده که با تلاش زمین‌شناسان این مرز و بوم کار تهیه این نقشه‌ها به پایان رسیده است.

بر همین اساس، هم اکنون با توجه به نیاز کشور به اطلاعات پایه زمین‌شناسی دقیق و کاربردی، طرح تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی با مقیاس یک‌بیست و پنج‌هزارم را در 6 لایه موضوعی مختلف در دستور کار سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور قرار گرفته که با توجه به اولویت مطالعات در هر منطقه و برحسب نیاز، لایه‌های مورد نظر تهیه و به گونه رقومی و در قالب سامانه اطلاعات جغرافیائی و همچنین چاپ کاغذی ارائه می‌شوند.

شایان ذکر است، علاقه‌مندان و کاربران نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی می‌توانند به منظور دریافت گزارشات مورد نیاز به روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور مراجعه نمایند.

خبر مرضیه کاظمی

کلید واژه ها: تهران


نظر شما :