همایش بینالمللی علوم زمین و آب در شیراز گشایش یافت
دومین گردهمایی علوم زمین و نخستین کنگره بینالمللی تخصصی علوم زمین و آب با حضور دانشمندان، محققان، کارشناسان و استادان دانشگاههای داخلی و خارجی در شیراز همزمان با سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بینالمللی علوم زمین گشایش یافت.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دبیر اجرایی کنگره و رییس مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه جنوب کشور، درآیین افتتاح این کنگره گفت: کنگره بین المللی علوم زمین و آب چهار روزه است که دو روز اول در تهران با حضور 150 میهمان خارجی و دو روز بعد در شیراز و بخش های دیگر این کنگره در 12 استان در حال برگزاری است.
طهمورث یوسفی افزود: بخش منابع آب این کنگره به دلیل اهمیت این موضوع در فارس، با همکاری سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دانشگاه شیراز و شرکت آب منطقهای این استان برگزار شده است.
وی بیان کرد: این کنگره با هدف مهیا کردن زمینه همکاریهای مشترک بینالمللی در حیطه علوم زمین، معرفی ره یافتهای علمی در گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه، توسعه و هم افزایی نهادهای مرتبط با علوم زمین و تبیین جایگاه بخش خصوصی در فعالیتهای علوم زمین کشور برنامهریزی شده است.
یوسفی، شناساندن منابع طبیعی کشور و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری به دولت، عمومیسازی مفاهیم علوم زمین برای هم افزایی بهتر مردم با زمین و آشکارسازی نقش علوم زمین در توسعه پایدار را از دیگر اهداف این کنگره بیان کرد.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی علومزمین و آب افزود: این کنگره کمک به کاهش اثر تحریمها و افزایش همکاریهای بینالمللی، ارائه نقشه راه استانها با رویکرد ویژه به مزیتهای نسبی منطقه و تبیین فرصت های سرمایهگذاری در بخشهای معدنی را در چشمانداز خود ترسیم کرده است.
وی با بیان اینکه این کنگره درمجموع دو هزار و 600 مقاله را پذیرش کرده که 208 مقاله با داوری 45 متخصص دانشگاهی و صنعتی سهم شیراز بوده، یادآور شد: در نشست تخصصی دو روزه در شیراز، 30 مقاله در قالب سخنرانی، 150 مقاله به صورت پوستر ارائه می شود و 40 عنوان کارگاهی تعریف شده که شش کارگاه مربوط به بخش آب در شیراز برگزار میشود.
استاندار فارس خواستار شد:
ضرورت تهیه نقشه جامع زمینشناسی با ابعاد پهنهبندی حوادث طبیعی
استاندار فارس نیز در این کنگره گفت:تهیه نقشه جامع زمینشناسی با تمام ابعاد در زمینه پهنهبندی حوادث طبیعی، ذخایر معدنی و ذخایر آب و خاک برای این استان ضرورت دارد.
محمد احمدی با بیان اینکه در استان فارس مطالعات مقطعی و منطقهای در مورد وضعیت زمینشناسی و ذخایر معدنی از سوی متخصصان انجام شده است اما کافی نیست، افزود: در استان فارس با توانمندیهای ویژه معدنی دچار کاستی های زیادی در اکتشاف معادن هستیم و سرمایهگذارانی که در بخش معدن ورود میکنند اطلاعات کافی و جامعی را نمیتوانند دریافت کنند.
وی با بیان اینکه با حمایت نمایندگان مجلس و سازمان صنعت و معدن و تجارت 50 میلیارد ریال برای بخشی از مطالعات معدنی در نظر گرفته شده، خاطرنشان کرد: دشتهای استان فارس از نظر آبهای زیرزمینی با تراز منفی مواجه است و این مهم در آینده نزدیک بحران فراگیر را برای این استان رقم خواهد زد.
استاندار فارس با اشاره به اینکه نبود بینش علمی، اطلاعات دقیق، مطالعات اصولی از آب و خاک و بهرهبرداریهای بی رویه فارس را با بحرانهای جدی مواجه خواهد کرد، گفت:هم اکنون برای برخی از شهرستانها باید از فاصله 50 تا 60 کیلومتری آب آشامیدنی تهیه شود و این درحالی است که برخی افراد هنوزبرتوسعه کشاورزی اصرار میورزند.
احمدی خاطرنشان کرد: دریاچه های بختگان و پریشان و حواشی باتلاقها به دلیل بهرهبرداری بیرویه از چاهها با کمبود آب و خشکیدگی مواجه شدهاند و در آینده توفانهای نمک به مشکلات فارس افزوده خواهد شد.
ارائه 170 مقاله در کنگره تخصصی علوم زمین و آب
دبیر علمی همایش تخصصی علوم زمین و آب شیراز گفت: هدف از برگزاری این کنگره، بررسی جدیدترین نقطهنظرات علمی و پژوهشهای کاربردی در حوزه علوم زمین و آب است.
به گفته ضرغام محمدی، هیات داوران از میان مقالههای ارسالی، 170 مقاله را برای ارائه برگزیده که از این تعداد 30 مقاله بهشکل سخنرانی و 140 مقاله در قالب پوستر در این کنگره دو روزه ارائه میشود.
وی با بیان اینکه طی دو روز گذشته همایش تخصصی- بینالمللی علوم زمین، در تهران برگزار شده، گفت: کنگره علوم زمین با 18 رویکرد تخصصی همزمان و در 12 استان کشور، متناسب با توانمندیهای علمی و منطقهای، برگزار میشود.
همچنین معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی نیز با بیان اینکه طی سالهای گذشته تاکنون 31 همایش و گردهمایی تخصصی در علوم زمین، در کشور برگزار شده، گفت: این سی و دومین کنگره علوم زمین و نخستین کنگره علوم زمین و آب بهشمار میرود.
جلیل قلمقاش با بیان اینکه امسال برای اولین سال، کنگره تخصصی علوم زمین در تهران در سطح بینالمللی و با حضور پژوهشگران و صاحبنظران کشورهای مختلف جهان، برگزار شد، گفت: هدف اصلی، ایجاد زمینه تبادل اندیشهها و نظرات علمی و فراهم کردن بستری برای هماندیشی محققان و استفاده از توانمندی علمی کشور است.
نظر شما :