معدنکاری سنتی به معدنکاری نوین تبدیل شود
به گفته نایب رئیس خانه معدن ایران بخش معدن نیازمند خروج از معدنکاری به شیوه سنتی به سمت معدنکاری نوین است.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، در نخستین همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران با بیان اینکه معدنکاری نوین باید از برنامههای پیشروی فعالان این بخش باشد افزود: معدنکاری نوین میتواند ارزش افزوده بیشتری را در بخش معدن ایجاد کند و این امر میتواند راه صادرات بخش معدن به بازارهای جهانی را هموار کند.
محمدرضا بهرامن، با بیان اینکه بزرگترین فرصت سرمایهگذاری در بخش معدن، حوزه فرآوری است، افزود: ارزش افزوده در بخش فرآوری محصولات معدنی ایجاد میشود و برای اینکه فرآوری در معدن توسعه پیدا کند نیازمند سرمایه گذاری بیشتر در بخش اکتشاف است.
وی با بیان اینکه ایران نیازمند سرمایه گذاری کلان در بخش اکتشاف است افزود: در بودجه 92 به اکتشاف معادن توجه ویژهای شود تا بتوان به آینده فرآوری و حضور معدن در بازارهای جهانی امیدوار بود.
بهرامن لازمه ورود سرمایه گذاران به بخش معدن و صنایع معدنی را شفافیت و ثبات قوانین در این بخش اعلام کرد و افزود: استراتژی معدن میتواند برای سرمایهگذاران مسیر روشنی را طراحی کند.
نایب رئیس خانه معدن ایران در پایان با بیان اینکه کارهای اکتشافی بزرگ نیاز به سرمایه گذاریهای کلان دارد گفت: با ایجاد کنسرسیوم های بزرگ راه دستیابی به ذخایر معدنی آسانتر وسرمایه گذاران بیشتری به مشارکت در بخشهای مختلف معدن ترغیب میشوند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن :
لازمه نهادینه شدن فرهنگ معدنکاری باید در جامعه
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن نیز در ادامه همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران گفت: معدن و معدنکاری باید به جامعه شناسانده و این فرهنگ و فرهنگ معدنکاری نیز در جامعه نهادینه شود .
هرمز ناصرنیا با بیان اینکه با توجه به شرایط اقتصادی کشور یکی از پایه های مهم اقتصادی بخش معدن و صنایع معدنی است افزود: جلب مشارکت برای سرمایهگذاری در این بخش از برنامههای راهبردی سازمان نظام مهندسی معدن به شمار میآید.
وی با تأکید بر اینکه هم اکنون با وجود ذخایر معدنی فراوان در کشور شاهد سرمایهگذاری مناسب در این حوزه نبودهایم، گفت: در حال حاضر تناسب مناسبی بین حجم سرمایهگذاری و میزان ذخایر معدنی کشور وجود ندارد و برای اینکه شاهد رونق سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی کشور باشیم باید تلاش کنیم تا حجم زیادی اطلاعات درباره این حوزه در جامعه منتشر کنیم.
ناصرنیا با بیان اینکه سرمایهگذاری در معدن نیاز به میزان منابع بالایی دارد و به همان نسبت که حجم سرمایهگذاری در این حوزه بالا و دوره بازگشت آن طولانیتر است، افزود : سود بخش معدن و صنایع معدنی در دراز مدت بالا و قابل اطمینان تر از سایر حوزههای اقتصادی کشور است.
وی ایجاد پایگاه اطلاعاتی مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی برای تولید آمار و اطلاعات مرتبط با این حوزههای یکی از اقدامات در دست اجرای سازمان نظام مهندسی معدن اعلام کرد و گفت: زمانی شاهد رونق سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی خواهیم بود که در فضای اقتصادی کشور از پایدار و ثبات لازم برخوردار باشیم.
ناصرنیا با تأکید بر اینکه با سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی میتوان ارزش افزوده ناشی از فروش و صادرات مواد معدنی را افزایش داد افزود: سرمایهگذاری در حوزه فرآوری باعث رونق بخشهای اکتشاف و به طبع آن بهرهبرداری میشود.
وی با تأکید بر اینکه سازمان نظام مهندسی معدن در کنار دولت میتواند زمینه توسعه سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی را فراهم کند افزود: بر این اساس در تلاش هستیم تا بخشی از اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت نظیر آموزش تببین ضوابط ومعیارهای فنی ، تدوین استانداردها و صدور برخی از مجوزها به سازمان نظام مهندسی منتقل شود. و تنها برای تأیید نهایی به سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها ارائه شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با بیان اینکه تاکنون این سازمان ضوابط و معیارهای فنی متعددی را تدوین کرده است افزود بدون شک این امر به ارتقای کیفیت و بهبود فعالیتهای معدنی منجر خواهد شد.
ناصرنیا در پایان گفت: دولت باید پیجوییهای لازم در حوزههای معدنی انجام دهد و بسترهای لازم را برای روان سازی سرمایه گذاری در فعالیتهای معدنی فراهم کند که این روان سازی در بخشهای مختلف شامل: دریافت تسهیلات، ورود ماشینآلات و تکنولوژی نوین میشود.
نظر شما :