توجه به ارزش افزوده معدن و صنایع معدنی رمز گذر از تحریمها
وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی توجه به ارزش افزوده معدن و صنایع معدنی را رمز گذر از تحریمها عنوان کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران با تاکید براینکه توجه به ارزش افزوده معدن و صنایع معدنی، رمز گذر از تحریمهای ناجوانمردانه غرب علیه ایران است، گفت: بازگشت به خویشتن و بهرهگیری از مزیتهای درون سرزمینی از جمله تدابیری است که باید به جدیت مورد توجه قرار گیرد .
مهدی غضنفری گفت: به لطف خدا در بخش معدن قابلیتهای بسیاری داریم و میتوانیم بیش از گذشته از آنها بهره گیریم.
وی با ابراز خرسندی از اینکه حوزه معدن و صنایع معدنی هر روز بیشتر از گذشته مورد توجه سرمایهگذاران، دانشگاهیان، دولتمردان و متخصصان قرار گرفته از برگزار کنندگان این همایش و نمایشگاهی هم که در جوار این همایش برگزار شده، قدردانی کرد .
چهار مرحله اثر بخش در کار معدن
غضنفری در ادامه گفت: در حوزه معدن و صنایع معدنی اگر از چهار مرحله که در اثر بخشی کار معدن وجود دارد، غفلت شود کل فواید این حوزه را نخواهیم داشت.
فقدان تراز ظرفیتی در معدن
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به بیانی دیگر آنکه کمترین توان را در این زنجیره دارد، ظرفیت این زنجیره را تعیین می کند نه آنکه بیشترین توان را دارد، خاطرنشان کرد: همین امر موضوعی است که در معدن بهعنوان یکی از چالشهای ما محسوب میشود، تراز ظرفیتی وجود ندارد و اگر هم است عدم تساوی در ظرفیت ها به چشم میخورد .
وی ادامه داد: اگر مرحله نخست را شناسایی و اکتشاف بدانیم، مرحله دوم را کارگاهسازی و استخراج ، مرحله سوم را کارخانهسازی و فرآوری و مرحله چهارم را استخراج بدانیم، میشود یک زنجیره با چهار حلقه اگر میخواهیم بیشترین بهرهوری را را داشته باشیم تقریبا باید بالانس ظرفیتی داشته باشیم .
غضنفری با بیان اینکه در هر کدام از این چهار حلقه ظرفیتهایی وجود دارد که باید بهرهبرداری کرد، افزود: در وزارت صنعت، معدن و تجارت باید متوجه چهار حلقه باشیم و در تک تک این حلقهها ظرفیتسازی صورت گیرد .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با تاکید براین موضوع که باید در زیر مجموعه معدنی و صنایع معدنی ظرفیت ایجاد کرد، گفت :به عنوان مثال در فولاد در تولید شمش ظرفیت داریم در تولید محصولات فولادی دو برابر آن ظرفیت را داریم یا به عنوان مثال در کنسانتره و گندله ظرفیتمان کم است که باید بالانس در ظرفیت ها ایجاد شود ،و این وضعیت ظرفیت ها باعث می شود که خروجی خوبی نداشته باشیم .
57 میلیارد تن ذخایر قطعی
وی این موضوع را نیز گفت که یکی از محورهایی که احتمالا رییس جمهوری در جلسه چهارشنبه با نمایندگان مطرح میکند، موضوع توجه خاص به معدن در گذر از فشار تحریمها خواهد بود، گفت : خوشحالم که این کنفرانس و همایش در زمان مقتضی برگزار میشود و متخصصان به ما خواهند گفت که معدن چگونه این نقش را ایفا میکند .
وزیر صنعت، معدن و تجارت در باره مرحله نخست ازاین چهار مرحله، با عنوان مرحله شناسایی و اکتشاف با استناد به آمارها گفت: براساس گزارش متخصصان بین 60 تا 70 نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد که بسیار ظرفیت های خوبی است و قابل قیاس با سایر کشورها نیست .
غضنفری ذخایر معادن شناسایی شده کشور را 57 تا 58 میلیارد تن عنوان کرد و گفت : از این میزان حدود 38 میلیارد تن ذخیره قطعی است و 20 میلیارد تن دیگر احتمالی میباشد .
در بخش اکتشاف کارهای زیادی مانده است
وی ارزش ذخایر معدنی را بیش از 770 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این درحالی است که هنوز در بخش اکتشاف کارهای زیادی داریم که انجام نشده است .
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با استناد به گزارشهای رسمی گفت: طی سه سال اخیر از مجموع 57 میلیارد تن ذخایر شناسایی شده به ترتیب 285،340 و 390 میلیون تن -حدود 400 میلیون تن- ذخایر استفاده شده است .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد: اگر مجموع ذخایر را تقسیم بر 400 میلیون تن کنیم، درعین حال پروژه شناسایی هم نداشته باشیم، با این نرخ مصرف کنونی معدن و درعین حال پروژه شناسایی هم نداشته باشیم، 142 سال کار معدن میتواند ادامه پیدا کند.
غضنفری تصریح کرد :براساس آمارها در پایان پرنامه پنجم، 570 میلیون تن سالانه مصرف خواهد شد یعنی اینکه 400 میلیون تن به 570میلیون تن میرسد که اگر این میزان را برکل ذخایر تقسیم، حول و حوش 100 میشود، البته به فرض اینکه اکتشافی هم نداشته باشیم .
به گفته وی به بیانی دیگر میتوانیم در پاسخ به درخواست بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در بخش معدن بگوییم که بیش از 25 تا 30 سال خواهیم توانست به سرمایهگذار، خاک معدن را بدهیم، چرا که برای یکصد سال به طور متوسط خاک خواهیم داشت
خاک مصرفی معادن متعلق به 5 هزار واحد معدنی
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حجم خاک مصرفی در معادن متعلق به حدود 5 هزار واحد معدنی است، گفت: درحال حاضر 5 هزار واحد معدنی 400 میلیون تن خاک را مصرف میکنند که کاملا نشان میدهد میتوانند در اندازه بیشتری فعال شوند .
غضنفری در ادامه با بیان این جمله که همه معادن کشور در حد یک خلوص و عیار نیستند، گفت: به این دلیل حوزه سرمایهگذاری در برخی مواقع معطوف به بخشی از اینها میشود و سرمایهگذاری در این بخشها مساوی نیست.
رتبههای جهانی ایران در معدن
وی درباره تفاوت سرمایهگذاری ها به آماری اشاره کرد و گفت: در سنگ آهن، رتبه دوازدهم جهانی به واسطه در اختیار داشتن 5.2 میلیارد تن از ذخایر قطعی را در اختیار داریم و در زغال سنگ نیز رتبه 26 جهانی به دلیل در اختیار داشتن 2.1 میلیارد تن از ذخایر قطعی را از آن خود کرده ایم .
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در سرب و روی به واسطه داشتن 23 میلیون تن فلز محتوی سرب و روی معادل 4 درصد منابع جهانی سنگ آهن ما را دررتبه بیستم جهانی قرار داریم و در مس نیز رتبه نهم جهانی به واسطه در اختیار داشتن حدود 18 میلیون تن فلز محتوی مس معادل 4 درصد منابع جهانی از آن ما است .
غضنفری تصریح کرد: در طلا نیز رتبه پنجاه و هفتم جهانی به واسطه در اختیار داشتن 300 تن از ذخایر قطعی را از آن خود کردهایم و البته در سنگهای تزینی با تنوع کم نظیر در نوع و کیفیت مواجه هستیم.
نظر شما :