دولت به تنهایی نمیتواند به مخاطرات بلایای طبیعی بپردازد
دولت به تنهایی نمیتواند به مخاطرات بلایای طبیعی بپردازد و در این رابطه وظایف دستگاههای مشمول باید کاملا مشخص شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همزمان با هفته کاهش آثار بلایای طبیعی و در نشست تخصصی زمین لغزش در استان مازندران گفت: قبل از قرن 18 نگاه انسان نسبت به طبیعت به گونهای بود که انسان مغلوب بلایای طبیعی بود.
پرویز گشتاسبی افزود: انسان از ابتدای قرن 18 با توسعه علوم و فنون و انقلاب فرهنگی تکنیکهایی را در اختیار گرفت که در واقع توانست نگاه به مکتب جبر را به مکتب اختیار تبدیل کند.
وی تصریح کرد: هرگاه بتوانیم در جهان امروز به رابطه موزون بین خواستههای جوامع بشری و پتانسیل طبیعی بپردازیم توانستیم مدیریت خوبی در سرزمین ایجاد کنیم.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه دولت به تنهایی نمیتواند به مخاطره بلایای طبیعی بپردازد گفت: در این رابطه وظایف دستگاههای مشمول باید کاملا مشخص شده و تمام اقشار جامعه در این امر مشارکت کنند.
گشتاسبی تاکید کرد: تعیین ضوابط و استاندارد در بحث رعایت پروژه عمرانی کشور امری ضروری است.
وی استانهای شمالی کشور را از جمله استانهای زمین لغزشی دانست و گفت: این استانها باید با یک دیدگاه ویژه در اولویت قرار گیرند تا هر چه سریعتر به وضعیت آنها رسیدگی شود.
وقوع 16 و نیم درصد از کل زمین لرزه های پرتلفات دنیا در ایران
مدیر کل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناختی و زیست محیطی کشور هم از وقوع 16 و نیم درصد از کل زمین لرزه های پرتلفات دنیا در ایران خبر داد و گفت : به دلیل نبود ساز و کار و نظارت مناسب در اجرای طرح های ساخت و ساز طول عمر سازه ها در کشور ما فقط 25 سال است.
محمدجواد بلورچی با تاکید برگسترش تهیه نقشه پهنه بندی خطر زمین لغزش در همه استان های کشور گفت : تهیه و اجرایی شدن این طرح در کاهش ساخت و سازهای بی رویه و نامناسب در نقاط پرخطر نقش به سزایی خواهد داشت.
نظر شما :