مازندران جزو پنج استان بلاخیز کشور
در همایش ملی تخصصی زمین لغزش معاون عمرانی استاندار مازندران استان متبوع خود را جزو پنج استان بلاخیز کشور یاد کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور معاون عمرانی استاندار مازندران در همایش ملی تخصصی زمین لغزش که با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مجتمع کوثر شهرستان بابلسر گشایش یافت، گفت: ایران در زمره 10 کشور بلاخیز جهان و مازندران با مختصات جغرافیایی خاص از جمله پنج استان بلاخیز کشور است.
سید عیسی هاشمی حیدری افزود: با توجه به اینکه مازندران از استانهایی بوده که حوادث طبیعی بسیاری در آن رخ می دهد، می طلبد که اهتمام جدی تری نسبت به کاهش اثرات بلایای طبیعی در این خطه صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: این سمیناری تخصصی که به مناسبت روز کاهش اثرات بلای طبیعی برگزار شد، محوریت آن ارائه راهکارهای مناسب برای جهان، کشور و مازندران است.
به گفته معاون عمرانی استاندار مازندران این استان به دلیل موقعیت جغرافیای خاص همواره مورد توجه همه مردم کشور بوده و استانی بینظیر در سطح دنیا و کشور است.
هاشمی بیان کرد: بلایای طبیعی حوادث غیرمترقبهای است که میتواند در زمانها و موقعیتهای مختلف رخ داده و خسارت ناشی از آن خسارت گسترده و غیرقابل پیشبینی بوده و برای جبران آن باید منابع زیادی را صرف کرد.
معاون عمرانی استاندار مازندران گفت: زلزله یکی از موضوعهای مهم در بحث بلایای طبیعی است که اخیرا در آذربایجان شرقی سبب مرگ 300 نفر از هموطنان ما شد.
وی مقاوم نبودن ساختمانها را در هنگام وقوع زلزله یکی از عوامل اصلی ناشی از ایجاد خسارت دانست و تصریح کرد: بر اساس کارشناسی انجام گرفته، ساختمانهایی که بر اساس قوانین و مقررات، ساخت و ساز میشوند دچار خسارت نشده و بیشترین خسارتها ناشی از ساختمانهای فرسوده و غیرمقاوم بوده است.
وی افزود: طوفان و زمین لرزشها از دیگر شاخههای بلایای طبیعی هستند که اخیرا کشور به طور گسترده با آن مواجه بوده و خسارت زیادی دربر داشت.
توجه به دانش زمینشناسی برای شناخت مخاطرات طبیعی
هاشمی اظهار داشت: باید به دانش زمینشناسی توجه کنیم، از جزئیات آن آگاه بوده و مسایل علمی مورد نیاز را مورد مطالعه قرار دهیم زیرا زمینلرزشها و رانشها از جمله مواردی بوده که طی سه سال اخیر مازندران را بسیار دچار سانحه کرده است.
وی با اشاره به سانحه آتشسوزی جنگلهای شمالی در گلستان و مازندران افزود: این حوادث منجر به خسارت زیادی شده که باید علت آن مورد بررسی قرار گرفته و راه حلی برای این مشکل پیدا کرد.
معاون استانداری مازندران گفت: 520 مورد زمین لرزش در مازندران سبب شد تا 438 هکتار از زمین، مراتع و جنگلها، یکهزار و 268 هکتار از اراضی کشاورزی، 12 کیلومتر از راههای ارتباطی و بافت مسکونی 50 روستای مازندران دچارت خسارت شود.
وی تصریح کرد: در مقطع زمانی بین 15 تا 20 روز نزدیک به 50 مورد زمین لرزش در شهرهای ساری، نکا، بهشهر، بابل و سوادکوه رخ داده که منجر به خسارت در 50 روستا شده است که زنگ هشداری برای ما بوده تا اقدامات اساسی برای جلوگیری از حوادث انجام گیرد.
هاشمی گفت: باید به بیمه حوادث و بلایای طبیعی توجه ویژهای شود و فرهنگسازی بسیار وسیعی در این باره انجام گیرد تا مردم از خدمات این بیمه برخوردار شوند.
پمعاون استانداری مازندران همچنین گفت برای کاهش خطرات و تلفات مناشی از زمین لغزش قراردادی با دانشگاه صنعتی نوشیروانی برای تهیه طرح پهنه بندی منعقد شد که تا 2 ماه آینده تکمیل می شود.
نظر شما :