وقوع 50 درصد زمین لرزه ها به دلیل تجاوزات انسانی در طبیعت

۲۱ مهر ۱۳۹۱ | ۱۹:۴۸ کد : ۲۱۳۹۹ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۱۰۸۰
با حضور معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور، معاون عمرانی استانداری مازندران، محققان و پژوهشگران...

نخستین همایش تخصصی زمین لغزش 20 مهرماه با حضور معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور، معاون عمرانی استانداری مازندران، محققان و پژوهشگران و تنی چند از مسئولان استانی و شهری در مجتمع اموزشی فرهنگی کوثر شهرستان بابلسر همزمان با هفته کاهش آثار  بلایای طبیعی برگزار شد.

ضرورت دانش اجرایی نظارت بر مقاوم سازی ساختمانها

به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران که در مراسم افتتاحیه لین نشست سخن می گفت با بیان این که علم و دانش اجرای آیین نامه و نظارت بر مقاوم سازی ساختمان ها مورد نیاز است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، یادآور شد: متاسفانه بسیاری از مهندسان بر نظارت ساختمان ها هیچ گونه اشرافی ندارند و این موضوع زمینه ساز بروز بسیاری از حوادث در کشور خواهد شد.

حسن قدمی یادآور شد: 50 درصد وقوع زمین لرزه در کشور به دلیل تجاوزات انسانی در طبیعت رخ می دهد و متاسفانه بی توجهی به موضوع مهم پیشگیری یکی از غفلت هایی بوده که در جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه حوادث طبیعی، امر لاینفک زندگی انسان بوده و باید به چرخه زندگی اضافه کرد، خاطرنشان کرد: بشر با دستیابی به علم و تکنولوژی نباید مشکلی برای ساخت خانه‌های مقاوم داشته باشد زیرا اگر نقشه و برنامه خود را در کاهش  بلایا و اثرات طبیعی بداند می‌تواند آن را کاهش دهد.

معاون وزیر کشور افزایش دانش مسئولان را در این باره امری بسیار ضروری دانست و تصریح کرد: بالا بردن سطح دانش و آگاهی جامعه و به ویژه بالا بردن دانش مسئولان به عنوان خدمتگزار مردم امری ضروری است زیرا مسئولان باید بدانند که مردم جامعه نیاز به چه آموزش‌هایی دارند.

قدمی، عدم رعایت اصول فنی را مهم‌ترین عامل خسارت ناشی از زلزله اخیر در آذربایجان شرقی دانست و گفت: به دلیل عدم رعایت حداقل‌های اصول فنی نه تنها شاهد ویران شدن خانه‌های مسکونی بودیم بلکه بیمارستان‌ها، فرمانداری و اداره گاز این شهر نیز تخریب شد که تاکنون سبب خسارت 800 میلیارد تومانی شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: برای ساخت ساختمان‌ها نیاز به علم و دانش، آیین‌نامه و نظارت دقیق کارشناسان است.

وی مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و فرهنگی‌سازی درباره بیمه حوادث را دو عامل مهم دانست و اذعان کرد: باید درباره مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و فرهنگ‌سازی به سمت بیمه حوادث اقدامات اساسی صورت گیرد زیرا مردم گمان می‌کنند اگر به سوی فرهنگ بیمه روی آورند هزینه زیادی دارد در صورتی که بیمه ساختمان مبلغ ناچیزی در سبد خانوار است و این امر جز با فرهنگ‌سازی درست محقق نمی‌شود.

قدمی فرهنگ‌سازی در استقبال مردم به سمت بیمه حوادث را به نفع دولت و مردم دانست و بیان کرد: استان گلستان یکی از استان‌های موفق در بحث بیمه است که امیدواریم مازندران در این رابطه با گلستان رقابت کند تا شاهد کاهش خسارت ناشی از بلایای طبیعی با بیمه باشیم.

وی افزود: اگرچه زلزله اخیر آذربایجان جان بسیاری از هموطنان ما را گرفت اما دستاورد مهم آن بازسازی 30 هزار خانه بوده است.

معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه پیشگیری مقدم بر مقابله است، اظهار داشت: باید امکانات را برای پیشگیری حوادث به کار گرفت زیرا هزینه پیشگیری یک‌دهم مقابله است.

نیاز به علم و دانش برای اجرای آیین نامه و نظارت بر مقاوم سازی ساختمان ها

رییس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین در ادامه گفت: علم و دانش اجرای آیین نامه و نظارت بر مقاوم سازی ساختمان ها مورد نیاز است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از مهندسان بر نظارت ساختمان ها هیچ گونه اشرافی ندارند و همین موضوع زمینه ساز بروز بسیاری از حوادث در کشور خواهد شد.

معاون وزیر کشور اظهار داشت: 50 درصد وقوع زمین لرزه در کشور به دلیل تجاوزات انسانی در طبیعت رخ می دهد و متاسفانه بی توجهی به موضوع مهم پیشگیری یکی از غفلت هایی بوده که در جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.

وی افزود : بشر با علم و فناوری که امروز در دست دارد، هیچ مشکلی در مقابل زمین لرزه شش و هفت ریشتری ندارد، زیرا بالا بردن سطح آگاهی جامعه در کاهش خسارات موثر است.

قدمی ادامه داد: سازمان مدیریت بحران کشور 14 کارگروه علمی و تخصصی را به عنوان بازوان اجرایی برای کاهش اثرات بلایای طبیعی دارد که امیدواریم استان مازندران با برنامه ریزی دقیق بتواند نقش مهمی در کاهش خسارات ناشی از وقوع حوادث ایفا کند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین بر ضرورت تقویت فرهنگ مقاوم سازی ساختمان ها در بین مردم تاکید کرد و گفت : متاسفانه بیمه ساختمان برای مردم شناخته شده نیست چرا که بر این تصور هستند که بیمه هزینه بالایی را به دنبال دارد.

وی افزود : بیمه ساختمان مبلغ ناچیزی است که شاید حتی در سبد خانوارها هم نگنجد کما اینکه معتقدیم فرهنگ سازی تنها راهکار برای استقبال مردم به سمت بیمه ساختمانی است.

قدمی با اشاره به اینکه دولت هزینه های سنگینی را در قبال خسارت ناشی از بلایای طبیعی باید بپردازد ، اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش مهمی از اقدامات دولت در زمینه ساخت و ساز ناشی از زلزله آذربایجان شرقی باقی مانده است ولی تا همین الان هشت هزار میلیارد ریال در آن استان هزینه کرده است.

معاون وزیر کشور افزود: راهکار اجرایی برگزاری این گونه همایش ها در استان ها باید کاهش خسارت های مالی و تلفات جانی باشد که امیدواریم به این مهم دست یابیم.

لایحه بیمه حوادث همگانی در کمیسیون زیربنایی مجلس

لایحه بیمه حوادث همگانی تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و در کمیسیون زیربنایی مجلس در حال بررسی است .

در همین حال رئیس سازمان مدیریت بحران و معاون وزیر کشور در حاشیه نخستین همایش تخصصی زمین لغزش در بابلسر با بیان اینکه از 43 مورد بلایای طبیعی شناخته شده در دنیا 32 مورد آن در ایران اتفاق می افتد گفت: از جمله راهکارهای کاهش خسارت ها تدوین و اجرای قانون مناسب است.

قدمی افزود: در همین زمینه لایحه بیمه حوادث همگانی تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و اکنون در کمیسیون زیربنایی مجلس در حال بررسی است که در صورت تصویب با شرایطی نه چندان سخت مالکان باید خانه ها را بیمه کنند.

وی از تدوین طرح جامع خطرپذیری حوادث در کشور با اعتبار 45 میلیارد تومان خبر داد و گفت: این طرح با رویکرد سیل، زمین لرزه، خشکسالی و زمین لغزش به زودی اجرا می شود

رئیس سازمان مدیریت بحران و معاون وزیر کشور با اشاره به فرسودگی ساختمان ها و نبود نظارت کافی هنگام ساخت گفت : از جمله عوامل موثر در افزایش خسارت جانی و مالی استاندارد نبودن ساخت خانه است  و تاکنون یک میلیون و 500 خانه روستایی مقاوم سازی شده است.

یادآور می شود؛ همایش یک روزه ملی-تخصصی زمین لغزش با حضور محققان و مدیران بخش زمین شناسی دستگاه ها و دانشگاه های کشور در بابلسر گشایش یافت.

بر اساس این گزارش طی برگزاری این همایش، شرکت کنندگان مقالاتی را با محورهای بیمه زمین لغزش و روش های برآورد خسارت و ریسک، روش های نوین در پایش زمین لغزش ها(رفتار سنجی) و روش های نوین در شناخت و پیش بینی لغزش های ناشی از زلزله و بارش ها ارائه کردند.

همچنین جایگاه ایران در مخاطرات زمین شناسی، روش های نوین در کاهش زمین لرزش ها، طرح های زمین لغزش معاونت آبخیزداری سازمان جنگل ها و مراتع، ویژگی ها، گسترش و اهمیت مطالعه زمین لغزش ها، بیمه در حوادث طبیعی؛ معرفی وضعیت زمین لغزش ها در استان مازندران و مطالعه زمین لغزش محدوده تصفیه خانه آب سد البرز  از جمله مقالاتی بود که در این همایش مطرح شد.

کلید واژه ها: مازندران


نظر شما :