خسارت 1000میلیارد تومانی بلایای طبیعی در ایران
به گفته معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور خسارات ناشی از بلایای طبیعی در ایران بالغ بر 1000 میلیارد تومان است.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در مراسم افتتاحیه نخستین همایش تخصصی زمین لغزش استان مازندران که همزمان با هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی که در مجتمع کوثر بابلسر برگزار می شد؛ گفت: خسارت ناشی از سیل، زلزله و زمین لغزش در ایران از سال 70 تا 81 حدود 11 هزار میلیارد تومان بوده و این بدان معنی ست که خسارت سالانه کشور یکهزار میلیارد تومان است.
دکتر جلیل قلمقاش شعار امسال هفته کاهش آثار بلایای طبیعی را داشتن جامعهای ایمن با آرامش عمومی عنوان کرد و افزود: برگزاری این همایشها میتواند ما را به سمت کاهش اثرات بلایای طبیعی سوق دهد.
وی با بیان این که واقع شدن موقعیت جغرافیایی ایران در کمربند کوه هم سبب مزیت و هم ضرر است، یادآور شد: مزیت آن وجود مواد معدنی فراوان در کشور و ضرر آن این است که جزو سومین کشور بلاخیز دنیا است.
قلمقاش با اشاره به این که دو ویژگی داشتن مواد معدنی و مخاطرات زمینشناسی از شاخصههای مهم کشور ما است، خاطرنشان کرد: با وجود سالانه بین 25 تا 30 هزار نفر کارشناس فارغالتحصیل رشته زمینشناسی در کشور، میتوان با مدیریت درست از این کارشناسان در کاهش بلایای طبیعی استفاده کرد.
به گفته وی بر اساس آمار سال 85، درآمد معدن کشور حدود 2.5 میلیارد تومان و بر اساس آمار وزارت صنایع و معادن در 15 سال اخیر، ذخایر معدنی کشور حدود 10 هزار میلیارد تومان بوده است.
معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به اینکه بلایای طبیعی طی 100 سال گذشته در حال افزایش است، گفت: تعداد رخدادهای گزارش شده بلایای طبیعی طی 100 سال گذشته در حال افزایش ولی تلفات بلایای طبیعی رو به کاهش بوده است این در حالی است که جمعیت رفتن به سمت خطر در حال افزایش است.
قلمقاش با بیان این مطلب که از 43 مخاطره رخ داده در بلایای طبیعی، 24 مخاطره در ایران رخ داده است، اذعان کرد: در 25 سال گذشته، کشور هشت زمین لرزه به بزرگی شش ریشتر را تجربه کرده که بیش از 20 شهر و 2 هزار روستا تخریب و 78 هزار نفر کشته شدند.
وی تصریح کرد: در 25 سال گذشته ایران هزار سیل را تجربه کرده است که در هر سال 40 سیل اتفاق میافتند.
این کارشناس اظهار داشت: در دهه 70 تا 80 در کشور، یکهزار و 536 لرزه شدید تا خفیف، 856 مورد سیل، 712 مورد بلایای طبیعی دیگر رخ داده است که درصد سیلاب بالاترین مخاطره زمینشناسی کشور است.
معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور خسارت ناشی از سیل، زلزله و زمین لغزش در مازندران را از سال 75 تا 89 حدود 426 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از سویی ارزش تولید معادن کل کشور از سال 70 تا 85 حدود 10 هزار میلیارد تومان بوده که سالانه 700 میلیارد تومان درآمد داشتیم.
قلمقاش در ادامه تاکید کرد: خسارت ناشی از سیل، زلزله و زمین لغزش در ایران از سال 70 تا 81 حدود 11 هزار میلیارد تومان بوده است یعنی خسارت سالانه کشور یکهزار میلیارد تومان است.
به گفته وی این آمار نشان میدهد که فرهنگسازی در بلایای طبیعی کمتر از فرهنگسازی در معادن صورت گرفته است، توسعه موسسات پژوهشی و توسعه گرایشهای دانشگاهی مرتبط میتواند در فرهنگسازی و کاهش بلایای طبیعی بسیار موثر باشد.
نظر شما :