تعامل با بخش سلامت کشور به منظور پیشبرد اهداف علم زمینشناسی پزشکی
به منظور پیشبرد اهداف علم زمینشناسی پزشکی، تعامل با مجموعههای فعال در بخش سلامت و بهداشت کشور ضروری است.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، خانم رحمانی مدیر زمینشناسی پزشکی این سازمان که در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزشپزشکی سخن میگفت، ضمن اشاره به تحقیقات سازمان متبوع خود در بخش زمینشناسی پزشکی افزود: تحقیقات زمینشناسی پزشکی بهطور جدی در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور طی یک دهه در حال انجام است و در حال حاضر بسیاری از آلایندهای طبیعی موثر در بروز بیماریهای با منشا زمین شناسایی شده است.
وی با بیان این که زمینشناسی پزشکی بسیاری از عناصر بیماریزا و مخفی از منظر پزشکان را نمایان میکند، یادآور شد: شناسایی زونهای معدنی و عوامل طبیعی بیماریزا به کمک علم زمینشناسی پزشکی یکی از مهمترین وظایف حاکمیتی سازمان زمینشناسی وا کتشافاتمعدنی کشور است.
رحمانی ضمن اشاره به بررسی کمربند سرطان مری در دو استان مازندران و گلستان به عنوان طرحهای مصوب هیات وزیران در سال 87، خاطرنشان کرد: طی همکاری با سازمان بینالمللی یونسکو نخستین همایش زمینشناسی پزشکی در کشور برگزار شد و ایران به عنوان نماینده انجمن بینالمللی زمینشناسی پزشکی در منطقه خاورمیانه برگزیده و معرفی شد.
مدیر زمینشناسی پزشکی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تعامل با دستگاههای فعال در بخش سلامت و درمان کشور را به منظور پیشبرد اهداف مجموعه خود ضروری عنوان کرد و گفت: بر همین اساس طی سالهای اخیر با وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیرو، جهادکشاورزی، سازمان انرژی اتمی و بسیاری از مراکز پزشکی و تحقیقاتی تفاهمنامه همکاری امضا کردهایم.
به گفته وی مفاد تفاهمنامههای موجود بیانگر گستردگی دو حوزه صنعت و بهداشت و درهمآمیختگی و تاثیر آنها در حفظ سلامت جامعه و شناخت و پیشگیری از بروز بیماریهای زمینزاد است.
رحمانی با اشاره به اهمیت برنامهریزی دقیق و مدون بهمنظور سیاستگذاری برای سلامت بهینه جوامع بهعنوان وظایف حاکمیتی دو وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی، لزوم تبیین تفاهمنامهای به منظور ادامه همکاری و هماهنگی لازم در خصوص هماندیشیهای رسمی و مدیریت دو ارگان به نحوی که تا نتایج حاصل از آن در برنامه پنجم توسعه به منصه ظهور رسد، را ضروری عنوان کرد.
مدیر زمینشناسی پزشکی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در ادامه از تشکیل کارگروه زمینشناسی پزشکی در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور طی سال جاری خبر داد و گفت: کاهش خطرات عوامل با منشا زمین و انسان زاد و تهدیدکننده سلامت عمومی جامعه و افزایش آگاهی جامعه نسبت به تاثیر عناصر زمینشناسی بر سلامت جامعه بخشی از اهداف پیشروی این بخش است.
به گفته وی افزایش توجه سیاستگزاران سلامت جامعه برای توجه به علومزمین، ارتقای جایگاه کاربردی علوم زمین در جامعه، ایجاد بستر مناسب برای همکاری میان دانشمندان رشتههای مختلف علومزمین، جلوگیری از اتلاف بودجه کشور برای درمان، ارتقای سلامت عمومی و تحقق شعار پیشگیری بهتر از درمان نیز دیگر برنامههای موردنظر زمینشناسی پزشکی است.
رحمانی ضمن ابراز امیدواری از ایجاد جهانی عاری از هر گونه رنج و بیماری و آلام بشری، از همیاری سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بهمنظور شناسایی عوامل خطرساز و ارائه نتایج تحقیقات آن به مسئولان بهداشتی کشور برای انجام رسالت خویش خبر داد.
نظر شما :