با وقوع 10 هزار و 300 زلزله زمین ایران پارسال کمی آرام‌تر از سال قبل بود

۲۴ فروردین ۱۳۹۰ | ۰۵:۱۷ کد : ۲۰۵۶۱ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۶۰۱
سال گذشته بیش از 10 هزار و 300 زمین‌لرزه در مناطق مختلف کشور و نواحی مرزی رخ داد....

سال گذشته بیش از 10 هزار و 300 زمین‌لرزه در مناطق مختلف کشور و نواحی مرزی رخ داد که بزرگی حدود 133 زلزله بیش از 4 ریشتر بوده است. براساس اطلاعات مرکز لرزه‌نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک ایران در سال 88 در مجموع بالغ بر 10 هزار و 500 زلزله شامل 100 زلزله با بزرگی بیش از 4 ریشتر در مناطق مختلف کشور و نواحی مرزی کشور به وقوع پیوسته بود که بدین ترتیب سال 89 پوسته زمین در ایران کمی آرامتر از سال قبل بود. شهریور، دی و آذرماه سال گذشته به ترتیب با رخداد هزار و 100، هزار و 20 و هزار زلزله، لرزه خیزترین ماه‌های سال بوده‌اند و این در حالی است که بهمن ماه با ثبت 24 زلزله با بزرگی بیش از 4 ریشتر، رکورد بیشترین زلزله‌های بزرگ و متوسط سال 89 را به نام خود ثبت کرده است. بزرگترین زلزله‌ آذرماه که بزرگترین زلزله سال 89 کشور بود زمین‌لرزه شامگاه 29 آذرماه به بزرگی 6.5 در مقیاس امواج درونی زمین بود که کانون آن در20 کیلومتری حسین آباد، 33 کیلومتری محمد آباد و 53 کیلومتری فهرج کرمان گزارش شده است.

دو هزار و 400 زلزله در بهار 89

پوسته فلات ایران، فروردین ماه با حدود 700 زمین لرزه که تنها شش مورد آنها بیش از 4 ریشتر بزرگی داشت، کم لرزه‌ترین ماه را پشت سرگذاشت. بزرگترین زمین لرزه فروردین به بزرگی 4.8 درجه در مقیاس امواج درونی زمین در حوالی «قاضی» در خراسان شمالی ثبت شد. اردیبهشت ماه اما با ثبت 880 زمین لرزه که 9 زلزله بزرگتر از 4 ریشتر بودند یکی از لرزه خیزترین ماه‌های نیمه نخست سال گذشته بود. بزرگترین زلزله اردیبهشت با بزرگی 5.1 در مقیاس امواج درونی زمین حوالی «کنار تخته» فارس را لرزاند. خرداد ماه با 820 زمین لرزه شامل تنها شش زلزله با بزرگی بیش از 4 ریشتر که بزرگترین آنها زلزله 4.5 ریشتری «ارزوئیه» کرمان بود، زمین ایران روزهای آرامتری را گذراند.

شهریور، لرزه خیزترین ماه سال

در ادامه آرامش آخرین ماه بهار، تیر ماه هم با 810 زلزله که فقط شش زلزله بیش از 4 ریشتر بزرگی داشتند سپری شد. بزرگترین زمین‌لرزه تیر، با بزرگی 5.8 ریشتر حوالی «اهل» فارس را لرزاند. به گزارش ایسنا، مرداد با 840 زلزله شامل 11 زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 4 ریشتر که بزرگترینشان زلزله 5.8 ریشتری «نگار» کرمان بود از روزهایی لرزه خیزتر خبر می‌داد. شهریوری که با هزار و 100 زلزله که خوشبختانه فقط هشت موردشان بزرگتر از 4 ریشتر و بزرگترینشان زمین لرزه 5.9 ریشتری حوالی «طرود» سمنان بود، رکورد لرزه خیزترین ماه سال را شکست.

پاییزی لرزه خیز با دو هزار و 900 زمین‌لرزه

به گزارش ایسنا، پاییز 89 با افت نسبی تعداد زلزله‌ها و رخداد 940 زلزله در مهرماه آغاز شد. در مهر ماه 1389 تعداد هفت زمین‌لرزه با بزرگی بیش از چهار در کشور توسط مرکز لرزه نگاری کشوری به ثبت رسید که بزرگترین آنها با بزرگی 6.1 حوالی کازرون در استان فارس رخ داده است. شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری در آبان ماه هم تعداد بیش از 970 زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 1.0 (در مقیاس امواج درونی) را ثبت و تعیین محل کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، در این ماه تعداد چهارده زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 4.0 در کشور به ثبت رسید که بزرگترین آنها با بزرگی5.0 حوالی «فاریاب» واقع درمرز استان‌های کرمان و هرمزگان، رخ داده است. آذرماه و در آخرین روزهای پاییز، بیش از هزار زمین لرزه در نقاط مختلف کشور به وقوع پیوست که بزرگی شانزده زمین‌لرزه بیش از 4.0 بود. بزرگترین این زلزله‌ها با بزرگی 6.5 حوالی حسین ‌آباد در استان کرمان رخ داده است.

زمستانی با دوهزار و 240 زلزله

شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری در دی ماه سال گذشته تعداد بیش از هزار و 20 زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 1 در مقیاس امواج درونی را در ایران و نواحی مرزی ثبت کردند. در این ماه تعداد هفده زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 4.0 در کشور توسط مرکز لرزه‌نگاری کشوری به ثبت رسید که بزرگترین آنها با بزرگی5.3 حوالی اردکان در استان فارس رخ داده است. شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری دربهمن ماه 1389 هم بیش از 680 زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 1.0 (در مقیاس امواج درونی) را که در ایران و نواحی مرزی روی داده است ثبت و تعیین محل کرده‌اند. در این ماه تعداد بیست‌ و‌ چهار زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 4.0 در کشور توسط مرکز لرزه‌نگاری کشوری به ثبت رسید که بزرگترین آنها با بزرگی 6 حوالی محمد‌آباد ‌ریگان در استان کرمان رخ داده است. شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری از ابتدای اسفندماه تا روز 25 همان ماه نیز تعداد بیش از 540 زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 1.0 (در مقیاس امواج درونی) را که در ایران و نواحی مرزی روی داده است ثبت و تعیین محل کرده‌اند. در این ماه تعداد هشت زمین‌لرزه با بزرگی بیش از 4.0 در کشور توسط مرکز لرزه‌نگاری کشوری به ثبت رسیده است که بزرگترین آنها با بزرگی 5.2 حوالی باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داده است.

نظر شما :