توصیه معاون وزیر صنایع و معادن به واحدهای معدنی
توصیه معاون وزیر صنایع و معادن به واحدهای معدنی سراسر کشور برای شرکت در طرح به روزرسانی اطلاعات واحدهای تولیدی مهمترین خبر معدنی هفته را رقم زد. وزارت صنایع و معادن از ابتدای سال جاری طرح به روزرسانی اطلاعات واحدهای تولیدی سراسر کشور را آغاز کرده تا براساس آن برآورد دقیقی از وضعیت صنعت و معدن کشور به دست آورد. طرح به روزرسانی واحدهای صنعتی از فروردین آغاز شده و به پایان رسید و طرح به روزرسانی اطلاعات واحدهای معدنی نیز از دهم خرداد آغاز شده و تا پایان این ماه ادامه دارد. اهمیت این موضوع در حدی بود که محمدمسعود سمیعینژاد - معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن - در هفتهای که گذشت بر اهمیت شرکت واحدهای معدنی در این طرح تاکید کرده و اعلام کرد: با توجه به اینکه هرگونه ارائه خدمات از شهریور امسال منوط به داشتن شناسه معدنی است، تمامی واحدهای معدنی حتما در طرح به روز رسانی اطلاعات شرکت کنند. به گفته وی، پس از اجرای این طرح، هرگونه ارائه خدمات دولتی ازجمله تسهیلات بانکی، تعیین تعرفه آب، برق و مصارف سوختی و... به واحدهای معدنی نیز، منوط به داشتن شناسه معدنی خواهد بود.
افتتاح معدن درهزار و ظرفیتسازی450 هزار تنی مس
همچنین در این هفته معدن درهزار به عنوان نخستین معدن از معادن شش گانه جدید شرکت ملی صنایع مس ایران توسط وزیر صنایع و معادن افتتاح شد. علی اکبر محرابیان در این مراسم اعلام کرد که تا 36 ماه آینده ظرفیت تولید مس کاتدی کشور از210 هزار به 45هزار تن افزایش خواهد یافت. وی همچنین تصریح کرد که در جریان افتتاح طرحهای جدید و پس از36 ماه و رسیدن به اهداف توسعهای، صنعت مس کشور باید به بومی سازی کامل دست یافته باشد. معدن دره زار در فاصله 10 کیلومتری ازمجتمع مس سرچشمه واقع شده و ذخیره آن100 میلیون تن است. طبق برنامه پنج معدن جدید شرکت ملی صنایع مس نیز در آینده وارد مدار خواهد شد.
افزایش تقاضای اکتشاف معادن
اما در هفتهای که گذشت سیدرضا عظیمی مدیرکل دفتر اکتشاف وزارت صنایع و معادن - از افزایش تقاضا برای اکتشاف معادن کشور خبر داد. به گفته عظیمی، براساس اهداف پیشبینی شده، اکتشافات معادن در برنامه پنجم توسعه (1389 تا 1393) بهطور میانگین سالانه20 درصد افزایش خواهد یافت و امسال، سال رونق اکتشاف معادن در کشور است. افزایش تقاضای اکتشاف معادن کشور در حالی است که کارشناسان معتقدند یکی از ضعفهای اصلی بخش معدن کشور، پایین بودن اکتشاف معادن است؛ به گونهای که هنوز حدود 80 درصد خاک کشور تحت پوشش طرحهای اکتشافی قرار نگرفته است.
افزایش تولید فولاد خام کشور
در هفتهای که گذشت انجمن جهانی فولاد از افزایش تولید فولاد خام کشور خبر داد. بر اساس اعلام انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد خام ایران در آوریل2010 با رشد 6.2 درصدی به رقم 972 هزار تن رسید. همچنین تولید چهار ماهه فولاد خام در ایران با رشد 0.3 درصدی به رقم سه میلیون و 914 هزار تن رسید. این در حالیست که تولید فولاد خام ایران در مارس2010 با کاهش 5.6 درصدی نسبت به مارس 2009 حدود 935 هزار تن برآورد شده بود. ایران در سال 2009 میلادی به سه پله صعود نسبت به سال 2008 شانزدهمین فولادساز بزرگ جهان لقب گرفته بود.
نظر شما :