اقدامات ایران برای جلوگیری از خطرات احتمالی سونامی در دریای عمان
وحید چگینی با اشاره به آلودگیهای رودخانه کشکان و آلودگیهای زیست محیطی گفت: آلودگیهای رودخانه ها در حوزه فعالیتهای مرکز ملی اقیانوس شناسی نیست ولی در زمینه بحرانها و آلودگیهای دریاها و اقیانوسها برنامه های تحقیقاتی در دست اجرا داریم.
وی با تاکید بر اینکه پایش و مقابله با آلودگی در دریاها از وظایف سازمان بنادر و کشتیرانی است، افزود: سازمان بنادر و کشتیرانی طبق کنوانسیونهای بین المللی موظف به پایش دریاها و اقیانوسها است تا در صورت بروز هر نوع آلودگی به موقع وارد عمل شود.
چگینی تاکید کرد: با این وجود مرکز ملی اقیانوس شناسی نیز همواره تیمهایی را به منظور بررسی وضعیت آلودگیها به منطقه مورد نظر اعزام می کند.
رئیس مرکز ملی مطالعات اقیانوس شناسی به فعالیتهای این مرکز در زمینه سونامی اشاره کرد و ادامه داد: کشورهایی چون عمان، پاکستان، یمن و هند در زمینه نصب سامانه های هشدار سونامی اقدام کرده اند و از آنجایی که امکان ایجاد پدیده سونامی در دریای عمان وجود دارد از این رو ایران نیز اقداماتی را در این راستا انجام داده است.
راه اندازی مرکز هشدار سونامی تحت نظر وزارت کشور
چگینی با بیان اینکه گامهای موثری در زمینه ایجاد سامانه های هشدار سونامی در کشور برداشته شده است به مهر گفت: برای راه اندازی این سامانه ها توافق هایی با وزارت کشور صورت گرفته است. متعاقب آن نیز برای راه اندازی این سامانه ها به زودی جلسه ای با کارگروه مخاطرات دریایی مرکز برگزار می شود تا جنبه های مختلف سونامی و راه اندازی مرکز هشدار سونامی در دریای عمان مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مرکز هشدار سونامی تحت نظر وزارت کشور راه اندازی خواهد شد، خاطرنشان کرد: در زمینه هشدار سونامی، مرکز ملی اقیانوس شناسی پیشنهادهایی را به سازمان مدیریت بحران ارائه کرده است که در صورت تایید اجرایی می شود.
نصب و راه اندازی لرزه نگاری کف دریا در مناطق چابهار و هرمزگان و مراکز نزدیک به دریای عمان
چگینی به اقدامات فعلی این مرکز خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر این مرکز به منظور بررسی پدیده سونامی در دریای عمان اقدام به نصب و راه اندازی لرزه نگاری کف دریا در مناطق چابهار و هرمزگان و مراکز نزدیک به دریای عمان کرده است. ضمن آنکه شبکه لرزه نگاری خشکی نیز در حال تکمیل است.
نظر شما :