دوازدهمین همایش انجمن زمینشناسی به کار خود پایان داد
دوازدهمین همایش انجمن زمینشناسی ایران که به میزبانی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از 30 بهمن در اهواز آغاز شده بود، روز جمعه با با معرفی زمینشناس نمونه و پیشکوت سال بهکار خود پایان داد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، در مراسم اختتامیه دوازدهمین همایش انجمن زمینشناسی ایران در محل مجتمع فرهنگی شهرک نفت اهواز با حضور بیش از 500 نفر از کارشناسان و متخصصان زمینشناسی کشور برگزار شد، مهندس محمدحسن نبوی بهعنوان پیشکسوت زمینشناسی ایران، دکتر فرید مْر به عنوان زمینشناس نمونه، سید علی مظهری بهعنوان دانشجوی نمونه زمینشناسی و کتاب با عنوان لاتین Petroleum geological of persian golf نوشته فریدون غضبان به عنوان کتاب نمونه زمینشناسی بهعنوان برترینهای زمینشناسی کشور برگزیده شدند.
در ادامه این مراسم دکتر حسن امیری بختیار معاون زمینشناسی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: این همایش فرصت بسیار مناسبی برای تبادل علمی متخصصان زمینشناسی کشور بود که در مدت برگزاری آن در میزگردهای تخصصی محقق شد.
وی افزود: در این همایش 222 مقاله به صورت سخنرانی و 417 مقاله به صورت پوستر ارائه شد که در مقایسه با دیگر همایشهای انجمن زمینشناسی نشاندهنده اثربخشی برگزاری این همایش ها در 11 دوره پیشین بوده است.
معاون زمینشناسی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در ادامه یادآور شد: انجمن زمینشناسی ایران بهعنوان انجمن مادر علوم زمین کشور از سال نخست تاسیس در سال 1374، با استفاده از جایگاه علمی خود اقدام به برپایی همایشهای سالانه بهمنظور تبادل نظر بین محققان زمینشناسی و علوم وابسته نموده، به گونهای که این همایشها بزرگترین همآورد زمینشناسی کشور تلقی شود.
در این همایش 116 قطعه عکس به دبیرخانه ارسال شده بود که پس از انجام مراحل داوری 75 عکس به مرحله نهایی راه یافتند و از این تعداد چهار تصویر بهعنوان برتر انتخاب شدند.
در پایان این مراسم بیانیه دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران در شش بند صادر و قرائت شد. در بند نخست این بیانیه آمده است: با توجه به رسالت مهم انجمن زمینشناسی ایران در توجه جدی به این دانش در کشور و ارایه راهکارهای علمی و عملی جهت اعتلای هر بیشتر به این دانش، همچون گذشته آمادگی خود را جهت مشارکت در تدوین سیاستهای راهبردی علومزمین ایران اعلام میدارد.
شرکتکنندگان در میزگرد تخصصی و صادرکنندگان این بیانیه ضمن حمایت از برنامههای تحقیقاتی کشور و ابراز خرسندی از موفقیتهای علمی دانشپژوهان و محققان کشور بهعنوان یکی از ثمرههای انقلاب اسلامی، جهت گسترش فعالیتهای علمی، پژوهشی و پیشرفت هر چه بیشتر دانش زمینشناسی در کشور، توجه مدیران و نهادهای ذیربط را به موراد زیر (دیگر بندهای این بیانیه) ضروری دانستند:
بهمنظور پیشبرد بنیادی و کاربردی علومزمین کشور پیشنهاد میشود که دستگاههای اجرایی تعامل و ارتباط موثر، پویا و کارآمدی با انجمن زمینشناسی داشته باشند و برای انجام پژوهشهای بنیادی در علومزمین نظام تبادل اطلاعات، آمار و دیگر دادههای زمینشناختی باید مورد توجه جدی قرار گیرد به گونهای که اطلاعات بهراحتی در اختیار پژوهشگران علومزمین قرار گیرد، از سویی جهت ساماندهی پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری زمینشناسی، انجمن آمادگی خود را برای ارایه راهکارها و پیشنهادهای اجرایی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام می کند.
برخی از مسائل ضروری قابل طرح نیز ارتقای کیفیت علمی دانشجویان، متناسب کردن امکانات آموزشی و پژوهشی دانشگاهها با تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی، تخصیص بودجه مورد نیاز به دورس عملی، کارگاهی و آزمایشگاهی و صحرایی مورد نیاز رشته زمینشناسی و لزوم توجه ویژه به علومزمین در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاهی و پیشدانشگاهی و تخصیص ضریب مناسب به این درس در کنکور سراسری عنوان شده است.
نظر شما :