بخش معدن جایگاه اول صادرات غیر نفتی را کسب کرد
محمد مسعود سمیعی نژاد" در مراسم افتتاح نمایشگاه معدن، صنایع معدنی و متالورژی افزود: بخش معدن و صنایع معدنی در سال های اخیر رتبه اول را در تخصیص سهمیه ارزی از صندوق حساب ذخیره ارزی کسب کرده است.
این مقام مسئول ادامه داد: طی این مدت 45 درصد ارزش بورس تهران به صنایع معدنی اختصاص داشته است به طوری که بخش معدن در این مدت به عنوان موتور محرکه و شاخص بورس در سالهای اخیر عمل کرد.
وی با بیان اینکه بخش معدن در این مدت پنج درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به دست آورده است، افزود: رشد ارزش افزوده بخش معدن در سال 86 به 7/17 درصد رسید که طبق برنامه چهارم توسعه این رشد تنها 12 درصد پیش بینی شده بود.
سمیعی نژاد با اشاره به اینکه بخش معدن انحصار صادرات تک محصولی ایران را شکسته است، افزود: سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه، اصلی ترین عامل رشد بخش معدن است و با شکستن انحصارات موجود و بومی سازی تکنولوژی میتوان، ضمن رفع وابستگی امکان صدور خدمات فنی را نیز فراهم کرد.
معاون وزیر صنایع و معادن گفت: طی سال جاری و ماههای ابتدایی سال 88، 143 طرح معدنی و صنعتی با اعتبار بیش از 316 هزار و 820 میلیون ریال اجرا و به بهره برداری خواهد رسید.
سمیعی نژاد همچنین گفت: با توجه به ذخیره قطعی 37 میلیون تنی در بخش معدن و ذخیره 57 میلیون تنی صنایع معدنی در کشور، مزیت نسبی برای سرمایه گذاری در این زمینه به وجود آمده است.
وی یکی از اساسی ترین راهکارها برای کاهش وابستگی اقتصاد ایران به نفت استفاده از مزیت های بخش معدنی در کشور دانست و افزود: صادرات محصولات معدنی می تواند منابع قابل توجهی را برای کشور در برداشته و در کنار نفت، نوسانات قیمتی هر دو محصول را به حداقل برساند.
وی با بیان اینکه تکیه بر منابع معدنی می تواند قدرت کشور را در برابر صنایع زیرزمینی افزایش دهد، اظهار داشت: به خاطر پیوند صنعت و معدن، زمینه تولید اقتصادی در کشور فراهم شده است، به طوری که در سیاستها و چشم انداز بیست ساله و برنامه پنج ساله پنجم توسعه به بهره برداری از معادن و توسعه صنایع معدنی تاکید شده است.
سمیعی نژاد تصریح کرد: طی سه دهه اخیر ظرفیت تولید فولاد کشور از 370 هزار تن به 15 میلیون تن، ظرفیت سیمان از شش و نیم میلیون تن به 64 میلیون تن، ظرفیت مس کاتد از صفر تن به 260 هزار تن و آلومینیوم از 25 هزار تن به 475 هزار تن تا پایان سال جاری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: همچنین ظرفیت شیشه جام از 90 هزار تن به 270 هزار تن، کاشی و سرامیک از یک میلیون مترمکعب به 360 میلیون مترمکعب و فرآوری سنگ تزئینی از 500 هزار تن به 83 میلیون تن تا پایان سال 87 خواهد رسید.
سمیعی نژاد خاطر نشان کرد: با توجه به نگاه دولت به معدن طی 40 ماهه اخیر سرمایه گذاری کلانی در بخش معادن کشور انجام شد، به طوری که 93 طرح معدنی و صنایع معدنی با مجموعه سرمایه گذاری 256هزار و 820 میلیون ریال در این مدت افتتاح و به بهره برداری رسید.
وی اعلام کرد: 43 طرح معدنی و صنایع معدنی در سال جاری و اوایل سال 88 با اعتبار 60 تریلیون ریال به بهره برداری می رسد.
معاون وزیر صنایع و معادن افزود: با افتتاح این طرحها ظرفیت فولاد کشور به 15 میلیون تن، کنستانتره سنگ آهن به بیش از 25 میلیون تن، ذغال سنگ بیش از دو میلیون تن، گندله به 21 هزار تن، آلومینیوم به 457 هزار تن و مس کاتد به 360 هزار تن خواهد رسید.
سمیعی نژاد ادامه داد: پس از افتتاح این طرحها رتبه ایران در فولاد از 20 به 18، آلومینیوم از 25 به 22، مس از 21 به 18 افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر صنایع ومعادن افزود: در ادامه راهاندازی طرحهای 93 گانه تا سال 92 ظرفیت تولید فلزات اساسی در کنستانتره سنگ آهن به بیش از 52 میلیون تن، فولاد به 42 میلیون تن، آلومینیوم 790 هزار تن، مس کاتد به 360 هزار تن می رسد.
سمیعی نژاد افزود: طی 40 ماهه اخیر ظرفیت تولید فولاد 20 درصد، مس کاتد 32 درصد، آلومینیوم 12 درصد، آلومینا 52 درصد، کنستانتره سنگ آهن 70 درصد رشد داشته است.
نظر شما :