7/11 درصد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در سال 86
وزیر صنایع و معادن صبح امروز در نخستین جلسه مطبوعاتی خود، ضمن تشریح برنامههای وزارتخانه متبوع خود در سال جدید و بررسی عملکرد آن طی سال گذشته و مقایسه با سالهای گذشته، رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن را طی سال گذشته معادل 7/11 درصد اعلام کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور وی در ابتدا به ارائه آماری در خصوص عملکرد حوزه صنعت و معدن کشور در سال 86 و سپس به تشریح جزئیات طرح سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن بر پایه آمایش سرزمین پرداخت.
محرابیان با اشاره به 4 شاخص مهم در این آمار گفت: 8120 پروانه طی سال گذشته صادره شد که از رشد معادل 20 درصد نسبت به سال قبل برخوردار است و در مقایسه با عملکرد دوره مشابه در سال گذشته، 44 درصد رشد داشته است.
وی سرمایهگذاری در سال 86 را بیش از 130 میلیارد ریال با رشد بیش از 26درصدی نسبت به سال گذشته اعلام کرد و افزود: در آمار 31 ماهه نسبت به دوره مشابه قبل،133 درصد رشد ایجاد شده و در بخش اشتغال نیز، سال 86 نسبت به 85 بیش از 14درصد رشد داشته و آمار رشد 31 ماهه نسبت به مدت مشابه نیز حدود 5/13درصد بوده است.
وزیر صنایع و معادن با اشاره به اینکه بر اساس آخرین ارقام ارائه شده از سوی بانک مرکزی رشد ارزش افزوده گروه صنعت و معدن 7/11 درصد بوده است، گفت: در سال جاری طرحهای مختلفی در بخش صنعت و معدن کشور از جمله فولاد، آلومینیوم، معدن، مس، سیمان، صنایعنوین و خودروسازی به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان اینکه در سال 87 ظرفیت تولید فولاد خام در کشور از 10 به 15 میلیون تن خواهد رسید، گفت: ظرفیت تولید سنگآهن از 21 به 25 میلیون تن میرسد و ظرفیت تولید زغالسنگ از 1/1 به 1/2 میلیون تن میرسد و به تبع از واردات زغالسنگ بینیاز میشویم و ظرفیت تولید آلومینیوم نیز از 220 به 500 هزار تن میرسد و در مس نیز ظرفیت تولید از 200 به 250 هزار تن خواهد رسید.
وزیر صنایع و معادن درباره ضعف آمار در بخش صنعت و معدن کشور بیان کرد: این ضعف یا ناشی از این است که صاحبان واحدها آمار دقیق ارائه نمیدهند، یا اینکه روش آمارگیری درست نیست با این وجود در حال حاضر 470 تولیدکننده بزرگ کشور امکان دسترسی به سامانه آماری وزارت صنایع و معادن را دارند و ماهانه آمار تولید خود را در این سامانه قرار میدهند.
محرابیان از اجرای 800 طرح با سرمایهگذاری 300 هزارمیلیارد ریال، ایجاد 600 هزار شغل جدید و با هدایت کامل بخش خصوصی در راستای اجرای طرح سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن بر پایه آمایش سرزمین ظرف 36 ماه آینده خبرداد.
وی دستیابی به جایگاه برتر در منطقه در راستای اهداف سند چشمانداز 20 ساله را از جمله اهداف کیفی طرح سرمایه گذاری بخش صنعت و معدن کشور برپایه آمایش سرزمین ذکر کرد.
وزیر صنایع و معادن افزود: هدفمند نمودن سرمایهگذاریهای صنعتی و معدنی، رشد سریع ارزش افزوده، افزایش ضریب بهرهبرداری با تامین نقدینگی واحدها، تکمیل زنجیرههای تولید و حلقههای مفقوده بخش صنعت و معدن، توجه به ضرورت تامین مناسب جهت تکمیل طرحهای صنعتی نیمه تمام و کاهش فاصله سرمایهگذاری های صنعت و معدنی بین استانهای توسعهیافته و توسعهنیافته صنعتی از دیگر اهداف کمی این طرح است.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری حداقل 300 هزار میلیارد ریال در طرحهای جدید و نیمه تمام طی افق زمانی 36 ماهه، دستیابی به نرخ رشد تشکیل سرمایه18/5 درصدی، دستیابی به رشد متوازن و متعادل در استانها، کاهش فاصله سرانه سرمایهگذاری بین بالاترین استان توسعهیافته صنعت کشور و کمترین استان از عدد 18 به 7/8 در پایان دوره و نیز دستیابی به نرخ رشد ارزش افزوده بالاتر از نرخ پیشبینی شده در برنامه پنجم و نیز دستیابی به نرخ رشد 9/19 ارزش افزوده در تولیدات با فناوری بالا بر اساس سند راهبرد توسعه صنعتی کشور از جمله اهداف کیفی این طرح است.
نظر شما :