گسترش فعالیتهای معدنی در شمال غرب کشور32 نوع ماده معدنی در آذربایجان شرقی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد

۳۰ شهریور ۱۳۸۳ | ۱۳:۳۱ کد : ۱۵۳۹ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۴۷۹
اجرا ی طرح‌های گسترده معدنی و اکتشافی در منطقه شمال‌غرب کشور واقع در استان آذربایجان‌شرقی علاوه بر اشتغالزایی باعث تبدیل این منطقه به یکی از مناطق امید‌بخش در زمینه وجود ذخائر غنی معدنی در سطح کشور شده است.

اجرا ی طرح‌های گسترده معدنی و اکتشافی در منطقه شمال‌غرب کشور واقع در استان آذربایجان‌شرقی علاوه بر اشتغالزایی باعث تبدیل این منطقه به یکی از مناطق امید‌بخش در زمینه وجود ذخائر غنی معدنی در سطح  کشور شده است.
مهندس حیدری معاونت معدنی سازمان  صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با بخش خبری سازمان زمین‌شناسی با بیان این مطلب افزود : استان آذربایجان شرقی با وسعتی قریب به 47 هزار و 830 کیلومتر مربع یکی از مناطق پر پتانسیل در زمینه اکتشاف ذخائر معدنی بشمار می‌آید که با داشتن بالغ بر 10 میلیارد تن ذخیره معدنی در رتبه سوم تولید مواد معدنی در سطح  کشور جای دارد.
 وی ادامه داد : این استان در سال 82، بیش از 70 میلیون تن انواع مواد معدنی را از 205 معدن واقع در استان استخراج کرده که 75 درصد آن مربوط به مصالح ساختمانی، 20 درصد کانی‌های معادن غیر فلزی و 5 درصد مواد فلزی است.
حیدری با اشاره به صدور تعداد 61 فقره پروانه اکتشاف دراستان آذربایجان شرقی گفت : از این تعداد  20 مورد منجر به اخذ گواهی کشف شده،‌20 مورد پروانه بهره‌برداری و 21 مورد مجوز برداشت معادن صادر شده است که در مقابل آن مبلغی بالغ بر 5 میلیارد ریال هزینه از بهره‌برداران معادن اخذ شده که این مسئله در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بطور متوسط 10 درصد رشد داشته است.
معاون معدنی سازمان صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی با بیان اقدامات صورت گرفته افزود :‌در حال حاضر وجود 52 نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده که 32 نوع آن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است که از این عناصر می توان مواد اولیه مصالح ساختمانی مانند سنگ آهک، گچ، آهن، منگنز و نفلین سینیت و نیزکانی‌های غیر فلزی شامل کائولن،‌سیلیس، باریت و بویژه پرلیت، زئولیت و تراورتن قرمز آذرشهر را نام برد که از شهرت جهانی برخوردار است.
حیدری به طرح تولید منیزیم و سولفات سدیم اشاره کرد و گفت : این دو طرح از جمله برنامه‌هایی است که سرمایه‌گذاری بر روی آنها انجام گرفته و امید است با مشارکت بخش خصوصی در این زمینه شاهد راه‌اندازی این دو مرکز بزرگ در سطح کشور باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر افزایش سطح اشتغالزایی استان خاطرنشان کرد : سطح اشتغال در معادن استان بالغ بر 7 هزارو300 نفر بوده که با راه‌اندازی 3 واحد بزرگ معدنی و صنعتی مس سونگون، تولید آلومینا از نفلین سینیت و تولید مواد اولیه شیشه و سرامیک به میزان 20 میلیون تن به تولیدات مواد معدنی استان افزوده شده که این امر موجب اشتغالزایی 12 هزار نفر در سطح استان شده است همچنین در سال 82 با تاسیس سازمان نظام مهندسی معدن در استان، بیش از 600 نفر از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط به عضویت این سازمان درآمدند که این امر نقطه عطفی در کاهش حجم بیکاری ، ایجاد انگیزه و اعتماد بیشتر در دانشجویان رشته‌های معدنی به حساب می‌آید.
معاون معدنی سازمان صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی در خصوص برنامه‌های آینده این سازمان گفت : دریاچه ارومیه با مساحت متوسط 500 کیلومتر مربع، دارای غلظت 300 گرم نمک در لیتر بوده و یکی از شورترین دریاچه‌های جهان است که سالانه بیش از 300 هزار تن نمک از آن به بهره‌برداری می‌رسداز این‌رواهتمام به انجام عملیات استحصال و فرآوری در این زمینه از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
مهندس حیدری با اشاره به تولید کربنات سدیم به ظرفیت 200 هزار تن درسال در مراغه گفت : این طرح قرار است در سالجاری مورد بهره برداری قرار گیرد و تاکنون،‌ 350 میلیارد ریال از نظر ریالی و 12 میلیون دلار به لحاظ ارزی در آن سرمایه‌گذاری شده است که مراحل آزمایشی آن تا پایان سال به اتمام خواهد رسید.
مهندس حیدری در خاتمه خواستار بذل توجه بیشتر از سوی نهادها و ارگانهای ذیربط در استان شد و اظهار داشت : امیدوار هستم با یاری دست‌اندرکاران امر بویژه تعامل تنگاتنگ وزارت صنایع و معادن استان و نیز سازمان زمین شناسی منطقه شمال غرب ایران در عمرانی و آبادانی کشور عزیزمان سهیم باشیم.
 

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :