پرچم روسیه زیر قطب شمال نصب شد
بر اساس گزارشها دو زیردریایی روسیه که برای سفری اکتشافی به قطب شمال اعزام شده اند، به بستر اقیانوس زیر قطب رسیده اند و پرچم روسیه را در عمق 4200 متری اقیانوس نصب کرده اند.این پرچم که از تیتانیوم ساخته شده به وسیله تیم اکتشاف که داخل دو زیردریایی میر-1 و میر-2 قرار دارند، به این ناحیه آورده شده است.یک مقام روس گفت که این عملیات "مخاطره آمیز و قهرمانانه" با "نصب پرچم بر روی ماه" قابل مقایسه است. پیش از این تصور می شد قطب شمال تکه یخ بزرگی است که بر روی آب شناور است. اما روسیه ادعا می کند این تکه یخ از عمق اقیانوس به خاک روسیه متصل است و بنابراین ادعای برخورداری از منابع بخش بزرگی از قطب شمال، از جمله مقادیر زیادی نفت، گاز و ذخایر معدنی، را دارد.آرتور چیلینگاروف، رئیس این گروه اکتشافی که نماینده پارلمان روسیه نیز هست، به خبرگزاری ایتارتاس گفت فرود میر-1 روی بستر اقیانوس، "آرام" بوده است. او گفت: "فضای اطراف ما زرد است. هیچ جاندار دریایی دیده نمی شود."
عملیات قهرمانانه'
این دو زیردریایی به وسیله دو کشتی - یک یخ شکن اتمی و یک کشتی تحقیقاتی - به قطب شمال منتقل شدند.این کشتی ها هفته گذشته از بندر مورمانسک حرکت کردند و در جستجوی شواهد جغرافیایی برای تایید ادعای روسیه در مورد این منطقه هستند. ایتارتاس روز چهارشنبه گزارش داد که این کشتی ها به قطب شمال رسیده اند.برنامه دانشمندان عضو تیم اکتشاف این است که از گیاهان و جانوران زیر دریای قطب شمال نمونه برداری کنند و یک نقشه روسیه که از تیتانیوم ساخته شده را آنجا نصب کنند.پیش بینی می شود بازگشت زیردریایی ها از بستر اقیانوس به سطح آب مخاطره آمیزترین بخش ماموریت باشد. ایتارتاس گزارش داده که یکی از این دو زیردریایی موفق شده به سلامت به سطح آب بازگردد.
رقابت قدرت ها
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اخیرا گفته است که روسیه باید فورا از "منافع استراتژیک، اقتصادی، علمی و دفاعی" خود در قطب شمال محافظت کند.مسکو در سال 2001 در یکی از کمیسیون های سازمان ملل ادعا کرد که آبهای زیر قطب شمال در واقع بخشی از قلمرو دریایی روسیه است.روسیه در آن هنگام شواهدی علمی برای دفاع از ادعای خود ارائه داد، اما کمیسیون مذکور این شواهد را کافی ندانست و ادعای روسیه را رد کرد.کشورهای متعددی که سواحلشان در نزدیکی قطب شمال قرار دارد از جمله روسیه، آمریکا، کانادا و دانمارک - ادعاهایی در مورد این ناحیه مطرح کرده اند.یکی از دلایل زیاد شدن این ادعاها این است که آب شدن یخ های قطب شمال امکان سفرهای اکتشافی دریایی در زیر آبهای قطب شمال را ممکن کرده است.قطب شمال در حال حاضر جزو قلمرو هیچ کشوری نیست و تحت اداره سازمانی بین المللی است
نظر شما :