دکتر کلانتری زمین‌شناس نمونه سال : پیشرفت در علوم زمین موجب ارتقاء علوم دیگر در کشورمی‌شود

۲۱ شهریور ۱۳۸۳ | ۱۳:۴۸ کد : ۱۴۷۲ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۵۹۴
زمین‌شناس نمونه کسی است که عمری را در خدمت زمین‌شناسی ایران بوده و ساعتهای زیادی را پای نقشه‌ها، میکروسکوپ‌ها وتنها در بیابانها گذرانده است .

زمین‌شناس نمونه کسی است که عمری را در خدمت زمین‌شناسی ایران بوده و ساعتهای زیادی را پای نقشه‌ها، میکروسکوپ‌ها وتنها در بیابانها گذرانده است و باید افتخار کردکه چنین زمین‌شناسان نمونه و برجسته‌ای را درکشورمان ایران داریم.
به گزارش خبرنگار اعزامی گروه خبر سازمان در مراسم اختتامیه هشتمین همایش زمین‌شناسی ایران که در 14 تا 16 شهریور در دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد دکتر امیر کلانتری از سوی این انجمن به عنوان زمین‌شناس نمونه سال 83 انتخاب شد.
دکتر امیر کلانتری در گفت وگو با بخش خبری سازمان گفت : باید همه کسانی که در کارهای اکتشافی فعالیت میکنند را شناخت و رساله، مقاله ونوشته‌های آنها را به بهترین نحو انعکاس داد .
وی در خصوص جایگاه علوم زمین در ایران تصریح کرد : من عقیده دارم متاسفانه به این رشته آنطور که باید اهمیت داده نمی‌شود و دانشگاهها آن ارزشی را که یک زمین‌شناس دارد برایش قائل نمی‌شوند. باتوجه به اینکه زمین‌شناسی مادر علوم است باید توجهات بیشتر و بهتری به آن مبذول شود.
وی با اشاره به تاثیرگذاری علوم زمین در دیگر رشته‌ها تصریح کرد : پیشرفت در علوم زمین باعث ارتقاء سطح علوم دیگر مثل کشاورزی و کشف معادن می‌شود و باید سعی کرد حتی‌الاامکان ثروت‌های طبیعی مملکتمان بدست ایرانیان برداشت شود.
وی با انتقاد از ضریب بسیار پایین درس زمین‌شناس در دوره‌های متوسط و دانشگاهها تصریح کرد : با برنامه‌ریزیهای صحیح باید ضرایب را بالا برد و از همان دوران جوانی، جوانان را به علوم زمین علاقمند کرد که در این بین نقش معلمان،‌اساتید دانشگاها ودیگر ارگانها بسیار مهم است.
گفتنی است دکتر امیر کلانتری متولد 1308 و اهل کاشان در سال 1327 تحصیلات متوسطه خود را با اخذ مدرک دیپلم طبیعی به پایان برد و بلافاصله در رشته زمین‌شناسی شروع به تحصیل کرد و در سن 22 سالگی لیسانس خود را در این رشته گرفته و در سال 1335 به استخدام کنسرسیوم نفت درآمد. درسال 1340 به شرکت ملی نفت ایران پیوست و در سال 1342 ضمن اینکه در شرکت ملی نفت بود بطور نیمه وقت به درجه فوق لیسانس نائل و عازم انگلستان شد و مدرک دکتری خود را با درجه عالی در سال 1345 دریافت کرد.
باید خاطرنشان کرد از ایشان آثار زیادی به جا مانده که مورد استقبال بسیاری از زمین‌شناسان قرار گرفت و لیست افتخارات ایشان بسیار درخشان و گسترده است و انتشارات ایشان همیشه در تاریخ زمین‌شناسی ایران باقی خواهد ماند.

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :