معادن قلع وتنگستن نیازمند توجه بیشتری است

۳۱ مرداد ۱۳۸۳ | ۱۷:۰۲ کد : ۱۴۰۴ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۱۱۷۷
در حال حاضر هیچ معدن قلع و تنگستن فعالی در کشور وجود ندارد و فعالیت های مناسبی نیز برای اکتشاف این عناصر صورت نگرفته است.

در حال حاضر هیچ معدن قلع و تنگستن فعالی در کشور وجود ندارد و فعالیت های مناسبی نیز برای اکتشاف این عناصر صورت نگرفته است.
مهندس حجت‌اله جهانگیری مجری فنی طرح قلع وتنگستن کشور در گفت وگو با بخش خبری سازمان زمین‌شناسی ضمن بیان مطلب فوق افزود : این در حالی است که با توجه به پتانسیل زمین‌شناسی سنگهای دربردارنده این فلزات، انتظار وجود ذخائر قلع و تنگستن به صورت گسترده در کشور دور از ذهن نیست.
وی در ادامه قلع وتنگستن را از فلزات استراتژیک ومهم در جهان بر شمرد و با اشاره به انجام فعالیت‌های اکتشافی سازمان زمین‌شناسی در این خصوص گفت : باتشکیل معاونت بررسی و تحقیق ذخائر غنی قلع و تنگستن، مراحل اکتشاف این دو عنصر از نیمه تفضیلی تا تبدیل آنها به معدن مورد توجه قرار گرفته و مطالعات سیستماتیک دقیق زمین‌شناسی در این خصوص آغاز شده است. 
 مجری فنی طرح قلع و تنگستن کشور با بیان مطالعات انجام شده در سازمان زمین شناسی تصریح کرد : بخشی از این مطالعات بر‌اساس اطلاعات پایه‌ای و با استفاده از نقشه‌های یکصد‌هزارم درمقیاس ناحیه‌ای و برخی هم بر پایه‌ تحقیقات از معادنی که به لحاظ برخورداری از این دو عنصر مورد توجه بودند انجام شده است  اما عمده این مطالعات با بررسی مبانی علمی و خاستگاه‌های تئوریکی قلع و تنگستن در سازندهای مختلف ایران و مقایسه آنها باتیپ‌های جهانی به دست آمده است.
مهندس جهانگیری در خصوص برنامه‌های سازمان زمین‌شناسی در سال جاری به منظور انجام اکتشافات گسترده ذخائر قلع و تنگستن کشور گفت : اجرای پروژه اکتشافی در مناطق بامسر و نظام‌آباد در 46 کیلومتری جنوب باختری شازند، تا کنون منجر به اکتشاف 6 هزار تن ذخیره قلع و تنگستن شده است و علاوه بر‌آن هم‌اکنون نیز شناسایی وضعیت کانه‌زایی و مطالعات ژنتیکی تو‌های نفوذی و حفر چاهک‌ها در آبرفت مروک از توابع استان اراک و منطقه چاه پلنگ جنوبی در 70 کیلومتری جنوب خاوری بخش انارک از توابع استان اصفهان، باانجام مطالعات دفتری تمامی زون‌های ذکرشده، در حال انجام است.
گفتنی است که عملیات بررسی توده‌های نفوذی قلع و تنگستن از مرز شمال و شرق کشور آغاز و به مرز غربی ختم می‌شود و به دنبال آن بررسی وادامه تحقیقات بر روی زونهای اسکارنی در سراسر ایران مورد توجه قرار می‌گیرد. درحال حاضر مراحل تکمیل و تفسیر داده‌ها و انتخاب بهترین گزینه‌ها موجود درکشور در دست بررسی است.



کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :