سمینار Hyperspectral , دورسنجی و اکتشاف معدن
سالن همایش پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
عنوان سمینار : Hyperspectral Remote Seneing& Mineral Exploretion
ارائه دهندگان : دکتر آنتونی دنیس موریس ، دکتر مارتین اینسلی
مکان : سالن همایش پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
تاریخ سمینار: دوشنبه 29/10/82 ساعت 10 صبح
در شروع سمینار آقای دکتر مهرپرتو معاونت اکتشافات معدنی سازمان ضمن خوش آمد گویی به حضار و دکتر دنیس و دکتر اینسلی هدف از برگزاری این سمینار را آشنایی با روشهای جدید اکتشاف در جهان ذکر کرد، یکی از این روشها روش دور سنجی Hyperspectral میباشد که امروزه به مکمک آن نتایج بسیار خوبی در جهان بدست آمده است.
دکتر دنیس مدیر فنی ارشد شرکت infoterra میباشند . نامبده دارای دکترا در زمینه Geological Remote Sensing است و
دکتر مارتین اینسلی هم زمین شناس ارشد شرکت infoterra میباشد که دارای مدرک فوق دکترا در زمینه Salt tectonic میباشند. شرکت بریتانیایی infoterra دارای سابقه 21 ساله در زمینه داده های ماهواره ای و روشهای نوین اکتشافات در اروپا و در جهان میباشد این شرکت با شرکت هزاره سوم در ایران جوینت ونچر میباشد و با همدیگر تبادل تکنولوژی و اطلاعات و خدمات میکنند .
پس از صحبتهای آقای دکتر مهر پرتو ،آقای مهندس پژوتن مدیر عامل شرکت هزاره سوم ضمن معرفی شرکت infoterra و هزاره سوم و شرکت همتای infoterra به نام De Beers استرالیایی که در زمینه اکتشاف الماس فعالیت دارد آمادگی این شرکت ها و شرکت خود را برای همکاری با مهندسین سازمان به منظور خدمات رسانی و تبادل اطلاعات اعلام کرد سپس دکتر آنتونی دنیس به سخنرانی در مورد روش جدید ویرایش داده های ماهواره ای و Hyperspectral پرداختند .
موضوعات بحث دکتر دنیس عبارت بود از :
میزان وضوح داده های فرا طیفی
توانمندیها و امکانات شرکت De Beers
سیستم پردازش تصاویر Hyperspectral
مثالهایی در زمینه معرفی سیستم Hyperspectral
معرفی و نحوه کار با دستگاه PIMA که قابلیت آزمایش های XRF,XRD در محل به صورت اتوماتیک را دارد معرفی اسکنر مجهز شرکت De Beers که تنها اسکنر موجود در در جهان میباشد که قابلیت تعبیر Hyperspectral را دارا میباشد (DBHS )
معرفی سه ماهواره Aster، Landsat،Hyperion به عنوان منابع تامین کننده اطلاعات مورد نیاز این شرکت (infoterra )
اسکنر شرکت De Beers دارای دو قسمت میباشدکه در هواپیما جاسازی میشود . این اسکنر طوری طراحی شده است که با حرکات هواپیما قسمت پایینی آن حرکت کرده و باعث میشود تا قسمت بالایی بدون حرکت و به صورت تراز کامل باقی بماند این اسکنر دارای 2 اسپکترو فوتومتر میباشد
در ادامه دکتر Insley سخنرانی خود را در مورد استخراج داده های ساختمانی ازداده های ماهواره ای شروع کردند
ایشان ضمن معرفی توانمندیهای infoterra و نحوه خدمات رسانی این شرکت در صنعت نفت و گاز به ارائه چندین عکس ماهواره ای و نشان دادن عوارض زیست محیطی و زمین شناسی ساختمانی و منابع آبی و نفت و گاز پرداختند دکتر اینسلی در ادامه صحبت های خود به مطالعات شرکت بر روی زاگرس و سازندهای آسماری و بنگستان و تصاویر ماهواره ای این مناطق پرداختند . سایر بحث های مطرح شده عبارت بود از :
نشان دادن انواع گسلها و جابجائیها با استفاده از تصاویر ماهواره ای
معرفی نرم افزار Arc View 3.2 در مورد پردازش تصاویر ماهواره ای
ارائه تصویر ماهواره ای بخش جنوبی دریای خزر و معرفی ذخائر نفتی آن که توسط ماهواره ERS در سال 1996 گرفته شده است
تهیه کننده گزارش : رضا جدیدی
نظر شما :