یک دانشجوی دکتری شیمی تجزیه موفق به ساخت سنسورهای جدید غشایی برای اندازهگیری یونهای مس، روی، استرانسیوم، نقره و برمید شد.
الکترود جدید غشایی که به منظور اندازه گیری یون برمید (-Br) براساس نمک زانتانیوم برماید ساخته شده از مزایایی نظیر مقاومت پایین، پاسخ سریع و انتخابگری خوب نسبت به سایر آنیونها ...
یک دانشجوی دکتری شیمی تجزیه دانشگاه همدان موفق به ساخت سنسورهای جدید غشایی با زمینه PVC برای
اندازهگیری یونهای مس، روی، استرانسیوم، نقره و برمید شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در بخشی از رساله دکتر شهره روحانی آمده است: الکترود جدید غشایی که به منظور اندازه گیری یون برمید (-Br) براساس نمک زانتانیوم برماید ساخته شده از مزایایی نظیر مقاومت پایین، پاسخ سریع و انتخابگری خوب نسبت به سایر آنیونها برخوردار است، این الکترود، به عنوان الکترود شناساگر در تیتراسیون پتانسیومتری یون برماید قابل استفاده میباشد.
در تحقیقات این پایاننامه که با راهنمایی پروفسور مجتبی شمسیپور در دانشگاه بو علی سینا همدان انجام شده، یک سنسور جدید براساس غشاء پلیمری حاوی پلاستیسایزر، یونوفر فلزی، کرمویونوفر اسیدی و افزودنی یونی ساخته شده که برای اندازه گیری یون نقره کاربرد دارد.
این سنسور انتخابگری بسیار بالایی را نسبت به عناصر قلیایی خاکی و واسطه نشان میدهد. این سنسور از لحاظ گستره دینامیکی، حد تشخیص، عکسالعمل و تکرارپذیری در زمان کوتاه بر نمونههای دیگر برتری دارد.
در این تحقیق همچنین حسگری برای اندازه گیری یون روی (++Zn) بر اساس یک دی آمید حلقوی ساخته شده که به گفته طراح آن، بدون هیچگونه تغییر قابل ملاحظهای در پتانسیل به مدت سه ماه قابل استفاده میباشد. این الکترود در گستره (٦-3)pH کارایی داشته و به عنوان الکترود شناساگر در تیتراسیونهای پتانسیومتری برای تعیین مستقیم یون روی در محلول قابل استفاده میباشد.
این دانشجو همچنین الکترودی غشایی بر اساس یک دی آمید حلقوی ٢٣ عضوی ساخته که برای اندازه گیری یون مس به کار میرود. زمان پاسخدهی این الکترود در حدود ٢٠ ثانیه است و بدون هرگونه تغییر قابل ملاحظه در پتانسیل، تا سه ماه قابل استفاده میباشد.
این الکترود در ٦-3/٥ = pH کاربرد داشته و برای تعیین مستقیم یون مس در محلول به عنوان الکترود شناساگر در تیتراسیونهای پتانسیومتری به کار میرود.
برای اندازه گیری یون استرانسیوم (++Sr) نیز یک دیآمید حلقوی سنتز شده که در زمان ١٠ ثانیه به آزمایش پاسخ میدهد. این الکترود تغییر قابل ملاحظهای در پتانسیل نمیدهد و تا سه ماه قابل استفاده میباشد. گستره کاربرد الکترود ساخته شده، ٥/١٠- ٥/٥=pH است و در تشخیص مستقیم یون استرنسیوم در محلول به عنوان الکترود شناساگر در تیتراسیونهای پتانسیومتری موفق بوده است.
نظر شما :