يک ميليون و ۲۹۰هزار شغل جديد در بخش صنعت و معدن
در مدت اجراى چهارمين برنامه توسعه اقتصادى ، اجتماعى و فرهنگى کشور ( (۱۳۸۴-۸۸به طور ميانگين بايد سالانه ۲۵۸هزار فرصت شغلى و در مجموع يک ميليون و ۲۹۰هزار شغل جديد در بخش صنعت و معدن ايجاد شود. جمعيت شاغل در بخش صنعت و معدن در سال ،۱۳۸۳بيش از سه ميليون و ۶۰۰ هزار نفر بود که پيش بينى مىشود اين رقم در سال ۱۳۸۸به حدود پنج ميليون نفر برسد.
در سند توسعه اشتغال بخش صنعت و معدن مصوب هيات وزيران ، سه راهکار اجرايى براى رسيدن به اين هدف در نظر گرفته شده است که شامل راهاندازى طرحهاى در دست ساخت وساز،ايجاد واحدهاى کوچک و متوسط و افزايش ظرفيت بهره بردارى از واحدهاى موجود مىباشد. در زمينه طرحهاى در دست ساخت و ساز، تعداد ۱۳هزار و ۳۰۰طرح با پيشرفت فيزيکى بالاى ۲۰تا ۹۹درصد با ظرفيت ايجاد اشتغال ۵۰۰هزار فرصت شغلى در کشور وجود دارد که پيش بينى مىشود در چهار سال اول برنامه راهاندازى شود و به بهرهبردارى برسد. در زمينه ايجاد واحدهاى کوچک و متوسط نيز مقرر شده تعداد ۲۳هزار طرح صنعتى کوچک و متوسط با پيش بينى ايجاد ۸۸۰هزار فرصت شغلى و تامين تسهيلات بانکى به مبلغ ۸۸تريليون ريال در مدت سه سال راهاندازى و به بهرهبردارى برسد.
در صورت تامين اعتبار مورد نياز و عملياتى شدن حداقل ۷۰درصد طرح ، به ميزان ۶۲۰هزار فرصت شغلى در مدت سه تا چهار سال از اجراى برنامه چهارم ايجاد خواهد شد. همچنين پيش بينى مىشود در نتيجه افزايش ظرفيت بهرهبردارى به ميزان سالانه ۱۵تا ۲۰هزار فرصت اشتغال در بخش صنعت و معدن ايجاد مىشود.
گفتنى است ، در سال ،۸۲متوسط ظرفيت بهرهبردارى از واحدهاى فعالى که بيشترين سهم ارزش افزوده بخش صنعت را بهخود اختصاص دادند، ۷۵درصد اعلام شد. مجموع فرصتهاى شغلى ايجاد شده درسالهاى برنامه سوم توسعه ۷۵۰هزار مورد بود که نسبت به پيش بينى برنامه ( ۶۷۶هزار نفر) معادل ۱۱۰درصد ، محقق شد.
نظر شما :