<P dir=rtl>ساخت اولین دستگاه جدا کننده مواد معدنی به روش هیدروسیکلونی با مدار بسته در ایران ( کرمان )<BR></P>

۲۹ تیر ۱۳۸۳ | ۰۸:۳۹ کد : ۱۱۷۲ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۱۴۸۰
<P dir=rtl>دستگاه جدا کننده مواد معدنی به روش هیدرو دینامیکی (دستگاه امید) نمونه ای در مقیاس آزمایشگاهی است که بدون دخالت مواد شیمیایی تنها با یک سیستم بسته آب و تعدادی همزن قادر به جدا سازی تعداد زیادی  از کانیهاست .<BR></P>

دستگاه جدا کننده مواد معدنی به روش هیدرو دینامیکی (دستگاه امید) نمونه ای در مقیاس آزمایشگاهی است که بدون دخالت مواد شیمیایی تنها با یک سیستم بسته آب و تعدادی همزن قادر به جدا سازی تعداد زیادی  از کانیهاست .
دکتر علیرضا صرافی کارشناس آزمایشگاه فرآوری مواد مرکز زمین شناسی کرمان در گفتگو با بخش خبری سازمان زمین شناسی با بیان این مطلب افزود:دستگاههایی که امروزه جهت کانه آرایی مواد در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند، بطور کامل از مواد شیمیایی بی بهره نبوده و گاهی به علت وابستگی شدید دستگاه به این مواد و فراهم نبودن آنها جه بسا مشکلاتی را در زمینه جدا سازی مواد به وجود می آورند، لذا جستجوی راه حلی مناسب به گونه ای که جداسازی مواد در آزمایشگاه کانه آرایی و حتی در صنعت تغلیظ مواد معدنی به سهولت انجام پذیرد، مد نظر بسیاری از کارشناسان و متخصصین علوم زمین قرار گرفته است.
وی گفت:دستگاه جدا کننده مواد معدنی به روش هیدرو دینامیکی قادر است تعداد زیادی از مواد معدنی که دارای وزن مخصوص متفاوت و فرم تقریبا مشخصی باشند را از یکدیگر تفکیک نماید.
دکتر صرافی در ادامه افزود:اجزای تشکیل یافته این دستگاه متشکل از سه دکانتور تغییر شکل یافته با ظرفیت های 500 ،750 ، 1000 ، سانتی متر مکعب است که با یک سیستم بسته مدار آب و بدون موتور همزن قابل استفاده می باشد و تنها با یک جریان آب آشفته که در دکانتورها جریان پیدا می کند مواد معدنی را نسبت به وزن مخصوص و خصوصا فرم جداسازی می نماید.
وی خاطر نشان کرد:این دستگاه از ساخت و تجهیزات وسائل کمتری نسبت به دستگاه امید برخوردار است و می توان گفت که از لحاظ صرفه جویی در آب و هزینه بسیار مقرون به صرفه است.
دکتر صرافی بررسی آزمایشگاهی و کانه آرایی این دستگاه را رضایت بخش دانست و نتایج استفاده از این دستگاه را در نمونه های پگماتیت دار مشهد، گارنت، ولاستونیت کوه گبری رفسنجان و میکاشیست های گارنت دار سیرجان بسیار امیدوار کننده خواند و اظهار امیدواری کرد با تخصیص اعتبارات بیشتر و حمایت های نهادها و سازمان های مربوطه مخصوصا سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران مرکز کرمان و سازمان زمین شناسی جایگاه و ارزش گذاری بیشتری به طرح های این چنینی اختصاص یابد.
گفتنی است دستگاه جدا کننده مواد معدنی به روش هیدرو دینامیکی با استقبال فراوانی از سوی کشورهای خارجی همراه بوده است به طوری که تاکنون در 3 مجله کاناداییCIM) ) مقالاتی را به خود اختصاص داده است.

 

کلید واژه ها: کرمان


نظر شما :