مرحله نخست طرح جامع آب مس ميدوک به بهرهبردارى رسيد
مرحله نخست سامانه تامين آب و دفع پساب مجتمع مس ميدوک با حضور استاندار کرمان، نمايندگان مجلس شوراى اسلامى و مديرعامل شرکت ملى صنايع مس ايران به بهر ه بردارى رسيد. در مرحله اول اين طرح که با اعتبار بيش از ۱۰ ميليون دلار و ۴۰۰ ميليارد ريال به اجرا درآمد بيش از ۸۵ درصد آب موجود در پساب خروجى کارخانه تغليظ ميدوک بازيافت و براى استفاده مجدد به کارخانه برگردانده مى شود، اين امر ميزان مصرف آب تازه را تا ۵۰ درصد کاهش مى دهد، اجراى طرح جامع آب مجتمع مس ميدوک از سال ۱۳۸۲ آغاز شد و مرحله دوم آن تا پايان سال ۱۳۸۸ به بهره بردارى خواهد رسيد. استاندار کرمان در مراسم بهره بردارى از اين طرح گفت: راهبرد توسعه در کشور کامل و جامع است و مديران اقتصادى و صنعتى فقط به دنبال بعد اقتصادى و درآمدى نيستند. عبدالمحمد رئوفى نژاد توجه به سلامت مردم، رعايت مسائل زيست محيطى و استفاده بهينه از امکانات را از اولويت هاى مديريت استان و کشور برشمرد. وى افزود: نگرش مديريت استان کرمان به فرآيند توسعه با رويکرد استفاده بهينه از ابزار و امکانات است. وى با اشاره به اينکه بيش از ۹۵ درصد آب مصرفى استان کرمان در بخش کشاورزى و ۴ درصد در بخش صنعت به مصرف مى رسد، گفت: بين ۶۵ تا ۷۰ درصد اين ميزان، آب به هدر مى رود. استاندار کرمان اين مسئله را ضايعه اى بسيار بزرگ ارزيابى کرد و گفت: حفظ منابع آب در اولويت کار مديران اين استان قرار گرفته است. وى با بيان اينکه ۸۵ درصد معادن مس ايران در استان کرمان قرار دارد، افزود: سودآورى مس و جديت مديران اين صنعت نه تنها باعث منفعت مردم اين استان مى شود، بلکه منافع آن متوجه کسانى است که سهام عدالت دريافت کرده اند. رئوفى نژاد گفت: تاکنون دغدغه دولت و دولتمردان، صنايع و کارخانه ها بوده است، اما اکنون دغدغه آنها مردم به عنوان سهامداران واقعى اين صنايع است. استاندار کرمان افزود: در دولت نهم در يک روز ۲۳ هزار ميليارد ريال سهام عدالت به اقشار آسيب پذير جامعه واگذار شد. وى با تقدير از مديريت شرکت ملى صنايع مس ايران گفت: عمليات اجرايى باند دوم جاده رفسنجان، خاتون آباد، باشگاه ورزشى در شهر بابک، رفسنجان و يک مجموعه ورزشى در کرمان به همت اين شرکت به زودى آغاز مى شود. مجرى طرح جامع آب شرکت ملى صنايع مس ايران هم در اين مراسم گفت: اين شرکت در نخستين گام، طرح جامع آب را با سرمايه گذارى بيش از ۱۵۰۰ ميليارد ريال در مجتمع هاى مس ميدوک و سونگون با موفقيت اجرا کرده است.
نصرت خوش نياز افزود: اجراى همين سامانه براى تامين آب مورد نياز مجتمع مس سرچشمه و تحقق استانداردهاى زيست محيطى با اختصاص اعتبار ۱۶۰۰ ميليارد ريال در دست اجرا است.
استاندار کرمان همچنين از ايستگاه پمپاژ بن يکه که در دشت بن يکه شهر بابک واقع شده است، ديدن کرد. اين ايستگاه، تامين آب تازه مجتمع مس ميدوک را بر عهده دارد.
ايستگاه ياد شده براى انتقال ۵۷۶ مترمکعب آب در ساعت و در يک مرحله طراحى شده است و از اين نظر يکى از افتخارات توان مهندسى و اجرايى کشور محسوب مى شود.
مجتمع مس ميدوک در فاصله ۴۲ کيلومترى شمال شرق شهر بابک و ۱۳۲ کيلومترى شمال غرب معدن مس سرچشمه در استان کرمان واقع شده است. ميزان ذخيره سالانه زمين شناسى اين مجتمع ۱۷۰ ميليون تن با عيار ۸۳/۰ درصد است. ظرفيت توليد کارخانه تغليظ اين مجتمع ۱۵۰ هزار تن کنسانتره مس با عيار ۳۰ درصد است. بهره بردارى از اين مجتمع سال ۱۳۸۳ آغاز شد.
نظر شما :