<P dir=rtl><SPAN class=news_title id=lblTitle dir=rtl><FONT size=2>بیش از 110معدن دولتی به تعاونیهای معدنی واگذار شده است</FONT></SPAN></P>
با تشکیل سازمان مرکزی تعاونیهای معدنی وآغاز فعالیت آن، شرکتهای تعاونی معدنی تاسیس و جایگاه آنها تقویت وامکان فعالیت معدنی در قالب تشکلهای تعاونی فراهم شد.
تعاونیهای معدنی در استانهای سمنان، فارس، اصفهان ومرکزی سالانه از یک تا چهار میلیون تن مواد معدنی استخراج میکنند.
سهم تعاونیها در استخراج سنگهای گچ، فلورین ونمک به ترتیب،61 ،50 و42 درصد است.همچنین تولیدات این تعاونیها در استخراج سنگهای مرمر وترادرتن چینی ومرمریت و خاک نسوز به ترتیب، 44، 38 و20 درصد است.
وزیر تعاون در خصوص تعاونیهای معدنی معتقد است: حدود هزار و100 تعاونی معدنی اکنون در کشور وجود دارد که حدود 750 واحد آن متعلق به بخش تعاون است.
مهندس علی صوفی می افراید: این تعاونیها سالانه به طور متوسط حدود 21هزار تن مواد معدنی استخراج می کنند که این در مقایسه با هفت هزار و500 تن بخش خصوصی رقم قابل توجهی است.
وی می گوید: بیشتر معادن بزرگ کشور در اختیار دولت است واین امر سبب شده تا بیشتر تولیدات مربوط به این بخش باشد. به گفته همچنین تصریح می کند دولت در آینده نزدیک برای تحقق کاهش برنامه تصدی گری خود این معادن را در اختیار تعاونیها وبخش خصوصی قرار می دهد.
مهندس صوفی، فرسودگی ماشین آلات وکمبود تسهیلات را ازمشکلات تعاونیهای معدنی کشور می داند وبه کمبود اعطای تسهیلات دراین بخش که سبب کاهش گرایش افراد به فعالیت در بخش تعاون شده اشاره می کند.
وی در ادامه می گوید: با وجودی که تسهیلات ارائه شده به تعاونیهای معدنی حدود یک هشتم سرمایه اولیه آنها است اما این تعاونیها گسترش فراوانی یافته اند که با حمایت و کمک دولت و وزارت صنایع، می توان امکان بهره وری مطلوب از معادن را فراهم کرد
منبع: خبرگزاری مهر
نظر شما :