سيمان نهاوند ۵۰ درصد پيشرفت فيزيکى خواهد داشت

۳۱ تیر ۱۳۸۵ | ۰۶:۰۷ کد : ۱۰۱۱۸ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۱۱۵۱
طرح سيمان نهاوند به ظرفيت ۳ هزار و ۴۰۰ تن در روز در سال ۸۷ به بهره بردار...

طرح سيمان نهاوند به ظرفيت ۳ هزار و ۴۰۰ تن در روز در سال ۸۷ به بهره بردارى مى رسد. سرمايه گذارى صورت گرفته در اين طرح ۱۱۰ ميليارد تومان است و تاکنون ۲/۱۸ درصد پيشرفت فيزيکى داشته است. شرکت احداث صنعت يکى از شرکت هاى اصلى سازمان توسعه و نوسازى معادن و صنايع معدنى ايران است که مديريت طرح سيمان نهاوند را بر عهده دارد. دولت با همکارى بخش خصوصى، برنامه دارد تا پايان برنامه چهارم توسعه توليد سيمان را به ۸۰ ميليون تن در سال برساند. احداث حداقل ۳۰ کارخانه سيمان در نقاط پرپتانسيل کشور مى تواند اهداف فوق را محقق کند. سازمان توسعه و نوسازى معادن به عنوان دستگاه اجرايى دولت توليد سيمان را تا ۴ سال آينده در شرکت هاى تحت پوشش خود به ۶ ميليون تن خواهد رساند. به عبارتى بخشى از سيمان توليد شده در کشور سهم سازمان توسعه خواهد بود. طرح سيمان نهاوند از جمله پروژه هايى است که از سوى اين سازمان پيگيرى مى شود. فعاليت هاى عملياتى طرح از سال ۱۳۸۳ آغاز شد و تاکنون ۲/۱۸ پيشرفت فيزيکى داشته است که کمبود نقدينگى مهمترين عامل در اجراى کند طرح محسوب مى شود. به رغم مشکلات مالى مديران اين پروژه پيش بينى کرده اند تا پيشرفت فيزيکى طرح تا پايان امسال به ۵۰ درصد برسانند. تاکنون ۸۰ تا ۸۵ درصد ماشين آلات طرح خريدارى شده است و قرارداد ساخت سوله ها، سنگ شکن و آسيا منعقد شده است. تاکنون ۵/۱ ميليارد تومان تسهيلات از طريق ايميدرو به اين پروژه اختصاص يافته است و به زودى ۴/۳ ميليارد تومان ديگر جهت اجراى سريع طرح سيمان نهاوند ارائه خواهد شد.
تاريخچه شرکت صنايع سيمان نهاوند
شرکت صنايع سيمان نهاوند در سال ۸۲ با هدف توليد کلينکر به ظرفيت روزانه ۳ هزار و ۳۰۰ تن و سيمان به ظرفيت روزانه ۳ هزار و ۴۳۲ تن در حوزه فعاليت استان همدان شهرستان نهاوند و ساير استان هاى همجوار تاسيس شد و با توجه به بررسى هاى انجام شده مقرر شد، زمين کارخانه در اراضى منابع طبيعى روستاى بره فراخ شهرستان نهاوند به مساحت ۳۰ هکتار که به مدت سه سال اجاره شده ولى به دليل اين که معادن اين اراضى داراى پتانسيل لازم و همچنين آناليز مواد آن در حدود استانداردهاى صنعت سيمان نبود به اراضى کشاورزى حاجى آباد روستاى نثار از شهرستان نهاوند جابه جا شد و محدوده اکتشافى معادن به مناطق روستاهاى سهران شهرستان نهاوند جابه جا شد و محدوده اکتشافى معادن به مناطق روستاهاى سهران وفاماسب انتقال يافت.
گزارش مالى
سرمايه به ثبت رسيده شرکت در سال ۸۲ مبلغ ۷ ميليارد و ۱۰ ميليون ريال بوده که طبق برنامه زمان بندى بودجه تا پايان سال ۱۳۸۵ به ۱۷۰ ميليارد و ۱۰ ميليون ريال افزايش خواهد يافت و همچنين ميزان استفاده از تسهيلات ارزى (صندوق ذخيره ارزى) تا تاريخ فوق ۲۱ ميليون و ۲۷۰ هزار يورو است و اقدامات لازم جهت دريافت ۳۵۰ ميليارد ريال تسهيلات ريالى براساس CPM از بانک ملت در حال اقدام است.
معادن
با توجه به بررسى هاى به عمل آمده توسط شرکت هاى مهندسين مشاور معدنکاو و طراحى صنعتى ايران از ۱۰ منطقه بررسى شده مى توان ۲ منطقه بره فراخ و سهران وفاماسب را نام برد. الف) از بهمن ۱۳۸۲ شرکت مهندسى معدنکاو ۱۰ محدوده شهرستان نهاوند را مورد اکتشاف قرار داده است که در نهايت ۳ محدوده را به عنوان اولويت هاى اول تا سوم تحت عنوان بره فراخ جنوبى و شمالى و زاپون معرفى کرده است. اين سه منطقه پس از انجام بررسى هاى لازم بر روى اطلاعات به دست آمده به دليل شرايط نامطلوب زمين شناسى و بالا بودن حد زمينه اى عيار MgO و دولوميتى و غيريکنواخت بودن اکثريت ذخاير آهکى منطقه و عبور دکل هاى برق فشار قوى و شرايط نامناسب زيربنايى فاقد ويژگى هاى مناسب جهت احداث کارخانه تشخيص داده شد و سرمايه گذارى در اين مناطق داراى ريسک بالا تشخيص داده شد و در نهايت منطقه بره فراخ که بيش از ۸ ماه وقت پروژه را تلف کرد، به عنوان منطقه نامناسب تعيين و مقرر شد معادن به منطقه بهترى انتقال يابد. پس از آن با انجام اکتشافات نيمه تفصيلى بهترين منطقه جنوب روستاى سهران به وسعت منطقه معادن آهک ۸۲ هکتار تشخيص داده شد که مجموعه ذخيره زمين شناسى آهک آن بالغ بر ۳۶۰ ميليون تن که ۲۵۰ ميليون تن آن قابل بهره بردارى است و داراى عيار به طور متوسط اکسيد کلسيم (CaO) ۶۸/۵۳ درصد و ميزان ناخالصى نظير SO۳، C۱ و MgO همگى در حد مجاز استاندارد قابل قبول صنعت سيمان تشخيص داده شده است و معادن شيل در جوار معادن آهک به مساحت ۴۳ هکتار و ذخاير زمين شناسى ۷۰ ميليون تن که ۵۰ ميليون تن قابل بهره بردارى است و با عيار اکسيد کليسيم (CaO)۳/۱۷ درصد و (SiO۲) ۳/۴۷ درصد و ميزان ناخالصى ها در حدود استاندارد صنعت سيمان است. به عنوان محدوده معادن شرکت صنايع سيمان نهاوند مشخص شد. پس از انجام مراحل لازم شرکت صنايع سيمان نهاوند موفق به اخذ سه فقره پروانه اکتشاف جهت محدوده هاى فوق الذکر از وزارت صنايع و معادن شد. لازم به توضيح است ذخاير اين معادن مواد اوليه صد سال يک کارخانه سيمان به ظرفيت ۳ هزار و ۳۰۰ تن کلينکر در روز را تامين مى کند. يک ذخيره آبرفيتى نيز در مرز استان هاى همدان و لرستان به مساحت حدود ۷۰ هکتار شناسايى شده است و پروانه اکتشاف آن از سازمان صنايع و معادن استان لرستان دريافت شده است.

کلید واژه ها: همدان


نظر شما :