طريقه انجام عمليات و محاسبات Residuals و محاسبه مقدار سطح و کاربرد نقاط مخصوص:
براى بدست آوردن مقدارz از دستور فوق از الگوريتم زير بهره مى بريم :
1-فايل gridاصلى را با وارد کردن مقادير x,y,zبرداشت شده مى سازيم و نام آنرا Example 1 مى گذاريم .
2-سپس يک work sheet جديد باز مى کنيم و در ستون xوyآن همان xوyفايل Example 1 را وارد مى کنيم و در ستون Zآن تماما"عدد صفر را وارد مى کنيم و فايل مورد نظر را با نام Example 2 ذخيره مى کنيم .
3-سپس وارد محيط Plot Document شده و فرمان Residulas را از منوى Grid انتخاب مى کنيم .
4-حال پنجره Open Grid باز مى شود که در اين پنجره فايل Example 1 را به عنوان gridاصلى انتخاب مى کنيم و کليد Ok را مى زنيم .
1- حال با باز شدن پنجره Open Dataفايل Example 2 را انتخاب کرده و با زدن کليد Ok به مرحله بعد مى رويم .
2- با باز شدن پنجره Grid Residulas و تخصيص دادن ستونها براى zوyوx ستونى را در قسمت Store residuals in column به مقادير Residual اختصاص مى دهيم تا در صفحه work sheet نوشته شود شکل(9-26).

7-با زدن کليد Ok پنجره work sheet با محتويات فايل داده اى که شامل ستونى حاوى مقادير Residual مى باشد،باز مى شود .
3- با انتخاب فرمان Transform از طريق Data و ضرب کردن مقادير Residualگزارش شده در عدد (1-)مقدارzواقعى از سطح بوسيله نقاط مخصوص شده در فايل داده بدست مى آيد .
9-حال مى توان فايلى با مقادير x,yو مقدار Residual محاسبه شده تشکيل داد که با انتخاب يک روش آمارى يا زمين آمارى مناسب از گزينه Data در منوى Gridنقشه مورد نظر را رسم نمود .