پس از وارد کردن داده ها و تغييرات صفحه Work Sheet براى رسم نقشه ،دوباره به منوى File رفته و گزينه New را انتخاب مى کنيم .اين با روى گزينه Plot Document کليک کرده و سپس دکمه Ok را مى زنيم و وارد محيط رسم نقشه مى شويم .
قبل از هر کارى بايد داده هاى وارد شده در صفحه Work Sheet را با هم ترکيب کرده و نوع شبکه بندى و پردازش داده ها مشخص شود.براى اين کار بايد به منوى Grid رفته و سپس گزينه Data را انتخاب کنيد .قبل از ورود به اين مبحث توضيح مختصرى راجع به شبکه بندى يا Gridding داده مى شود .
وقتى روى محل،عمليات نقشه بردارى صورت مى پذيرد ممکن است داده ها به صورت پراکنده يا نامنظم باشند که بايد آنها را مرتب کرده و نظم خاصى به آنها بدهيم .اما همواره دو اشکال اساسى براى تحليل داده ها وجود دارد ،يکى کم بودن تعداد داده ها ورودى و ديگرى نامنظم بودن آنها .به منظور رهايى از اين مشکلات بايد داده ها را روى يک شبکه منظم مستطيل شکل توزيع کرد،که اين عمل را به عهده نرم افزار Surfer مى گذاريم.
براى روشن شدن مطالب فوق به شکل (2-10)توجه کنيد.در اين شکل شبکه منظمى نشان داده شده است که به تلاقى هر سطر و ستون يک گره گفته مى شود .حال داده هاى اطراف هر گره را بايد با يک روش مشخص به گره ها تخصيص داد اين کار در نرم افزار Surfer به دو طريق انجام مى شود .يک روش ،زمين آمارى (Kriging)مى باشد و ساير روشها ،آمارى هستند.
نکته بسيار مهم آن است که هرچه تعداد گره ها بيشتر باشد ،مقدار تخمين به مقدار واقعى نزديکتر خواهد بود .
